19 Reacties

3 maanden geleden

Ik heb laatst voor mijn werk bij een intake met kraamzorg gezeten. Die gaf aan dat het echt hetzelfde is. Blijkbaar is hier wettelijk (ik weet even geen beter woord) iets over vastgelegd.

3 maanden geleden

ik lees mee. wel gehoord dat er marges zijn vast gelegd dus dat het niet exact overeen hoeft te komen en ze wel ingrediënten zoals vitamines mogen toevoegen.

3 maanden geleden

Onze dochter drinkt al niet meer. Ze is anderhalf nu. Wij zijn destijds gestart met Nutrilon, ging altijd heel goed. Weleens overgestapt na de uitzending van Radar over het feit dat het hetzelfde zou zijn, maar toch wat anders in haar drinkpatroon. Meer onrust en sneller trek. Toen weer overgestapt en Nutrilon en altijd goed gegaan verder. Als je de poeders naast elkaar houdt, vind ik de substantie ook echt anders. Kruidvat echt poeder en Nutrilon veel compacter.

3 maanden geleden

De basis, dus de voedingstoffen is van elke zuigelingenvoeding nummer 1 gelijk. De hulp en vulstoffen zijn wel degelijk verschillend. Op 1 van de ze stoffen kan een kindje echt wel reageren. Op basis van de uitzending van Keuringsdienst zijn wij gestart met Jumbo, mooie prijs, kan met de boodschappen gehaald worden. Deze voeding is een wat andere structuur, mengt ontzettend slecht en mijn zoontje deed het er niet goed op. Kruidvat reageerde hij ook slecht op, dit vinden wij ook heel erg stinken. En bij het teruggeven was dit nog erger. Toen toch Hero geprobeerd en wereld van verschil, hele fijne poeder, mengt goed en stinkt niet. Er zit dus zeker wel verschil in voedingen, als je de ingrediënten naast elkaar legt kun je dit ook zien. Zo zit er in de nummer 1 van Kruidvat Maltodextrine. Dat vind ik een onnodige toevoeging voor babyvoeding. Dus mijn tip, bij twijfel wat anders proberen. Wel minimaal 2 weken. En dit hoeft niet perse Nutrilon te zijn, kan ook Hero of Etos.

3 maanden geleden

Wij waren destijds begonnen met Etos. Na 1 flesjes was dit al geen succes. Toen gelijk overgestapt naar Nutrilon. Dit ging prima en daar bleven we dan ook bij.

3 maanden geleden

Hero :)

3 maanden geleden

Reactie op M_1986

De basis, dus de voedingstoffen is van elke zuigelingenvoeding nummer 1 gel ...
Dankjewel. Mijn zoontje is nog geen twee weken oud, is het dan verstandig om nog even bij Kruidvat te blijven? Zijn ontlasting is nu ook eindelijk pas op gang. Ben bang dat dat weer veranderd als ik overstap van voeding.

3 maanden geleden

Reactie op nienke@@

Dankjewel. Mijn zoontje is nog geen twee weken oud, is het dan verstandig ...
Dat kun je alleen zelf bepalen, de 2 weken is een advies. Toen wij Kruidvat geprobeerd hebben zijn we met ruim een week overgestapt. Meneer wilde het echt niet drinken en de rest spuugde hij uit.

3 maanden geleden

Reactie op nienke@@

Dankjewel. Mijn zoontje is nog geen twee weken oud, is het dan verstandig ...
Heel veel kindjes doen het super goed op Kruidvat hè, dus waarom wisselen? Hij is 3 weken oud lees ik? 2 uur is vet normaal en wordt waarschijnlijk snel 2,5 uur en dan 3 en vervolgens kun je kiezen; schema of op verzoek. Hier een anti schema mama maar om mij heen velen met schema’s. Zou persoonlijk niet wisselen om de reden uit je berichtje voor nu!

3 maanden geleden

Heel veel kindjes doen het super goed op Kruidvat hè, dus waarom wisselen? ...
Klopt, mijn ander zoontje deed het er ook goed op! Wat nu speelt: de kraamhulp gaf aan dat mijn zoontje al flesjes van 90 cc mag, en kijken wat hij er van op drinkt. Als hij het helemaal op drinkt, ‘moet’ er wel 4 uur tussen zitten. Nu drinkt hij de flesjes (bijna) helemaal op, maar kwam al na 3 uur. In overleg met het consultatiebureau is 3 uur ook helemaal prima. Nu komt hij soms na 2 a 2,5 uur, en dat is wel snel voor zulke flesjes. Maar ik wil mijn kind geen honger laten hebben, maar ook niet overvoeden. Dus als een andere voeding kan helpen voor hem, is dat fijn.

3 maanden geleden

Bij ons werkte nutrilon t beste, heb in mijn omgeving over Kruidvat hele wisselende verhalen gehoord… Denk dat je het gewoon moet proberen, elk kindje is anders😊

3 maanden geleden

voor een baby van 2 weken is het helemaal prima. Wellicht weer iets ophogen naar bijvoorbeeld 110cc?

3 maanden geleden

Wij gebruiken bon bebe oa hoogvliet, vomar, dirk. Is het zelfde als kruidvat, maar 2 euro goedkoper. Nooit geen verschil gemerkt. Opvang had nutrilon. Krampjes horen er nou eenmaal bij, dochter had speciale voeding en was als nog 10x erger dan zoon.

3 maanden geleden

Reactie op Keessje

Wij gebruiken bon bebe oa hoogvliet, vomar, dirk. Is het zelfde als kruidva ...
kruidvat schijnt exact hetzelfde te zijn als bon bebe. Wij kopen het bij de Dirk voor slechts €5,99, maar die moet maar net in de buurt zitten.

3 maanden geleden

Hey. Ik heb dus geprobeerd om van kruidvat naar nutrilon te gan, dochter ging er niet goed op ze werd erg onrustig en haar buik/darmen bleven rommelen. Dochter komt ook om de 2 uur om een voeding ( 150cc ) 3 maanden.

3 maanden geleden

ik heb zojuist bijna precies eenzelfde topic geopend haha. Ben zelf ook erg zoekende. we geven nu kruidvat forte maar mijn zoontje van 3 weken geeft soms alweer na 2 uur duidelijke hongersignalen (fles van 120+4)..

13 dagen geleden

Nutrilon content vult vele malen beter als kruidvat content. In kruidvat zit een vulmiddel wat toch sneller verteerd is. Geen idee waarom maarja. Het is goed te merken, sinds de overstap naar nutrilon content is ze een stuk meer tevreden geworden. Sidenote : ze is ook flink aangekomen in gewicht ! 4,5 maand en weegt 7 kg - ach wel een tevreden meisje dat is belangrijkste.

13 dagen geleden

Wij hebben hero gebruikt ! Dat vind ik ook beter toch dan Kruidvat, maar qua prijs toch ook wel iets aantrekkelijker dan Nutrilon 🙈