76 Reacties

2 maanden geleden

Tip: GOOI ZE WEG! Zodat je echt gaat doorzetten. Het duurt wellicht een paar nachten/dagen maar het geeft zoveel rust als je er vanaf bent.

2 maanden geleden

hahah ja dat durf ik natuurlijk niet

2 maanden geleden

Ik will er ook zo graag vanaf! Hij is 6 maanden nu

2 maanden geleden

Ik zie weleens dat ze de speen stuk knippen, misschien dat het helpt? En good luck!! Ik zal aan je denken vanavond 🍀

2 maanden geleden

Reactie op citrus1987

Tip: GOOI ZE WEG! Zodat je echt gaat doorzetten. Het duurt wellicht een paa ...
Dat zou ik ook niet durven maar is eigenlijk de beste tip 😂. Ik lees ook vaak dat mensen ze samen met het kind doorknippen, of vertellen dat een ander kindje ze nu nodig heeft, etc.etc. Maar dat werkt natuurlijk nog niet bij een 10 maanden baby.. Ik lees ook vaak dat het ff drie dagen doorzetten is en dat je binnen no time weer goed zult slapen 😉. Ben benieuwd hoe het gaat!

2 maanden geleden

Succes! Wij hebben rond deze leeftijd ook de speen weggedaan. Het eerste slaapje was even wennen, wat vaker eruit gehaald, meer knuffelen, een flesje extra enz. De slaapjes erna gingen verrassend makkelijk. Wij zijn er erg blij mee! Hebben de speen ook nooit meer gepakt. Heb je een partner? Zo ja, is die er vanavond? Mijn partner stond er net zo achter als ik, dat hielp mij enorm. Kan je het knuffelen ook afwisselen. Wij hebben de speentjes niet direct weggegooid maar ergens ver weg achterin de hoogste kast gelegd, maakt de drempel net hoger. Succes!

2 maanden geleden

Ik denk dat ik met je mee ga doen! Hier ook kind van 10 maanden, overdag geen speen en met slapen alleen uut gewoonte. En die gewoonte wil ik afleren.

2 maanden geleden

Succes! Hier was het dikke drama. 2 nachten amper geslapen, en 3e nacht was ze zo overstuur dat ze ging overgeven. Hebben m toen weer terug gegeven, dat was het niet waard. Maar bij sommige gaat het vlekkeloos, kan alle kanten op!

2 maanden geleden

Stoer! Zet em op. Hier waren ze veel ouder toen we stopten. Dat ging bij de oudste met veeeel moeite met de jongste iets makkelijker. We hebben veeeel bij de oudste gelegen om de veiligheid te bieden die de speen gaf en nu weg was. Dit was na twee weken minder nodig. De jongste gebruikte de speen vooral s ochtend om rustig wakker te worden. Die was de eerste weken bij het ontwaken niet te genieten. Deden we het ritme iets rustiger. Het kan zich denk ik op verschillende manieren uiten afhankelijk van wat een speentje voor je kindje doet. Als je je daar bewust van bent komt het vast goed 😘

2 maanden geleden

Hier is ze haar giraf en speen kwijtgeraakt. Ze was er echt aan gehecht. Vervolgens nooit meer om gevraagd. Ze zei zelf: kwijt.

2 maanden geleden

nou, we zijn begonnen hoor.... dankjewel voor al jullie lieve berichtjes! Gelukkig zijn de buren van de ene kant op vakantie en van de andere kant gaan morgen, haahah dus we gaan de buurt in ieder geval niet wakker houden

2 maanden geleden

Reactie op Oktomom

Ik denk dat ik met je mee ga doen! Hier ook kind van 10 maanden, overdag ge ...
Doe je mee oktomom? Ik zeg verder niks, alleen het feit dat ze de afgelopen vier minuten stil is.... wellicht is ze aan het opladen voor een krijssessie, je weet het niet.... maar goed....

2 maanden geleden

Reactie op Senb19

nou, we zijn begonnen hoor.... dankjewel voor al jullie lieve berichtjes! G ...
Succes! Bij onze oudste was het met 1 nacht voorbij. De jongste 4 nachten. Zorg inderdaad wel dat je de speen niet alsnog geeft. Dan leren ze dat huilen --> toch de speen. Dat wil je voorkomen. Daarna zo blij ervan af te zijn!

2 maanden geleden

Wat goed en spannend! Heel stom klinkt het misschien maar probeer zelf ook wat ademhalingsoefeningen/ontspanningsoefeningen te doen. Mogelijk dat je een paar keer heen moet en zo kun je jezelf wat rustiger houden. Ook moet je weten/onthouden dat je dit doet om haar te helpen! Succes! 🍀

2 maanden geleden

superlief deze support! Ze slaapt... ik durf niks te jinxen, hahaha

2 maanden geleden

Dankjewel voor alle support. Ze lag om 18.45 in bed en heeft van 19.15 tot 6.30u geslapen! ze heeft om 22u een keer een kreetje gegeven, maar is meteen weer gaan slapen. Geen garanties natuurlijk, maar ik ben nu al heel trots op haar.

2 maanden geleden

Reactie op Senb19

Dankjewel voor alle support. Ze lag om 18.45 in bed en heeft van 19.15 tot ...
WAUW! wat onwijs knap!! Mijn dochter is 8 maanden en dit geeft wel hoop kan ik je zeggen 😃😂 wellicht ook zoiets uitproberen over een week of 2, wanneer het toch vakantie is 😅💤

2 maanden geleden

Nice, goed gedaan! En inspirerend om binnenkort ook te gaan beginnen 🤭. Onze dochter is al 2. We wilden eigenlijk al stoppen toen ze 1 was, maar elke keer was er dan iets van een 'grote stap' in haar leven. Bijv. de verhuizing, andere opvang, etc. (Smoesjes dus.). Dan leek het ons geen goed moment.. Nu is ze ook weer net naar een andere groep op de opvang. Alles weer nieuw, slaapt beetje slecht... Zodra ze een beetje gewend is aan de nieuwe situatie gaan we het ook proberen!

2 maanden geleden

Reactie op Senb19

Doe je mee oktomom? Ik zeg verder niks, alleen het feit dat ze de afgelopen ...
Ik durf niet! Maar jouw ervaring voor nacht 1 geeft mij hoop!!

2 maanden geleden

Dank jullie wel! Als jullie willen zal ik de ervaringen van de komende dagen blijven delen, voor als je het ook wil proberen. Ze ligt nu voor haar eerste slaapje van de dag. Wel meer onrust met in slaap vallen hoor. Ik denk nu steeds: ze slaapt, en dan hoor ik toch weer een kreetje, dus haar rust pakken is moeilijk merk ik. Maar ik kreeg vanmorgen wel echt de grootste lach toen ik op haar kamertje kwam dus ze had zelf duidelijk prima geslapen!