Ongelukjes sinds school..

Jrlundy
één maand geleden
Volgen
Hey moeders, Graag geen negatieve reacties dit zit me al dwars.. sinds het begin van de maand is me zoon begonnen op de basisschool hij is al een hele tijd zindelijk maar sinds hij begonnen is op de basisschool heeft hij regelmatig ongelukjes... het zit mij heel erg dwars en begrijp het ook niet als ik aan hem vraag hoezo die een ongelukje heeft gehad krijg ik ook geen antwoord wat er ook niet bij helpt school geeft aan dat hij wel regelmatig naar de wc gaat uit zich zelf maar toch ongelukjes... hebben meer dit gehad en zoja hoe hebben jullie dit aangepakt?
Reageer
Typ hier je reactie
15 reacties
Šelina
één maand geleden
Ik zou het is bespreken met zijn juf. Het is toch spannend om naar school te gaan, misschien is dat het? Stel je open en probeer te achterhalen wat er is. Ik zou niet doorgaan op de ongelukjes maar in zijn algemeenheid vragen hoe hij het op school vind, of hij de juf aardig vind, blabla.
Ang6
één maand geleden
Vraag de leerkracht of deze vaste momenten aan kan geven voor naar de wc gaan. Waarschijnlijk is alles heel spannend en interessant. Dat hij het helemaal vergeet als hij in zijn spel verzonken is. Dus dat de leerkracht even die boog van spel doorbreekt door hem naar de wc te sturen.
Verwijderd lid
één maand geleden
Ik denk dat het vooral zal helpen als zowel thuis als op school er met begrip op wordt gereageerd. Voor je kleintje is er een heleboel veranderd sinds hij naar school gaat.. ineens is hij alle dagen "op zichzelf aangewezen". Op school moeten ze een heleboel al zelfstandig doen.. hij is ineens groot geworden. Dit kan soms gepaard gaan met een terugval op ander gebied. Bijvoorbeeld ineens niet meer lekker kunnen slapen, thuis jong kinderlijk gedrag vertonen of niet meer zindelijk zijn. Boos worden, er heel erg op focussen etc. Werkt vaak dan averechts. Hem zeggen dat het niet erg is en wellicht een gesprekje aanknopen over hoeveel er verandert is sinds school kan helpen. In elk geval hem laten weten dat het oké en begrijpelijk is en vertrouwen uitstralen dat het weer gaat lukken..
MiraK993
één maand geleden
Een reactie vanuit hoe ik het zie als leerkracht: niet te veel zorgen om maken, maar wel alert op blijven. De overgang naar de basisschool is zo enorm groot, waarbij cognitief en fysiek veel van je kindje wordt gevraagd. Dit uit zich bij kinderen op verschillende manieren en soms heel zichtbaar, soms ook niet. Geef je kindje tijd om te wennen aan de basisschool en blijf er wel samen over praten. Wanneer het verergert, even langs de huisarts. Succes! Bijzondere tijd! :)
Sabrinavd
één maand geleden
Onze dochter had ook een terugval toen ze net op school begon. Het zat mij ook dwars en irriteerde mezelf eraan want ik wist dat ze het kon. Uiteindelijk ben ik er niet meer op in gegaan. Als ze zei dat ze in haar broek gehad geplast zei ik alleen ow oké. Dan gaan we even wassen en schone kleding aan doen. Tussen het schoonmaken door zei ik er niets over uiteindelijk was het na een paar weken voorbij en ging het weer goed. Er veranderd veel voor het kind en het is een stukje spanning, het gaat echt weer over
Kruimel90
één maand geleden
Is het niet de spanning van het naar school gaan, andere situatie etc? Ik weet van mezelf dat ik als kind de nacht voor we een uitje met school hadden ik in bed plaste, onbewust terwijl ik sliep, ik werd ook pas wakker van de kou. Of hij zit zo in zijn spel (alles is tenslotte nieuw en anders) dat hij het niet aanvoelt komen? Misschien kan je aan de juf vragen om voor een nieuwe activiteit hem naar de wc te sturen? Zo’n activiteit duurt vaak nog geen uur maar dan gaat hij regelmatiger en wordt hij misschien wel alerter op het plassen? Het kan soms negatief gedrag zijn maar in dit geval gezien de verandering van het naar school gaan denk ik echt dat het ongelukjes zijn van de spanning en de verandering in de situatie. Ik denk dat het van zelf weer overgaat en je kan altijd vragen aangezien ze wel zien dat hij naar de wc gaat, of ze hem regelmatiger er op willen wijzen.
Mommyppj
één maand geleden
Ik begrijp niet waarom het dwars zit want dit gebeurd heel vaak. Gewoon overleg met de juf dat ze hem vaker naar de wc brengen en helpen ontspannen
Jojo22
één maand geleden
Hier hetzelfde. De andere kids nooit gehad. Ik denk dat het hier oververmoeidheid is. Hij geniet volop, gaat volop mee met alles en dan aan het eind van de dag gaat het weleens mis op de bso (1x week) of thuis. Ik werd eerst weleens boos, want hij leek het ook weleens expres te doen. Nu doe ik schone kleding aan en even douchen en klaar. Het lijkt al wat beter te gaan nu na een paar weken inmiddels.
Asi85
één maand geleden
Hier net zo! Mijn zoontje is ook net twee weken begonnen. Ik maak er geen probleem van. Mijn oudste had dit ook, gaat vanzelf over. En inderdaad zo niet, dan even verder kijken.
Miek_
één maand geleden
Het is heel normaal en het gaat vanzelf over. Geef altijd een extra broek en onderbroek mee en laat het los. Na een paar maanden is het over. Het is toch de overgang en de spanning.
Anne-Lois
één maand geleden
Herkenbaar. Hoort bij het wennen. Als het langer duurt dan kan je er proberen achter te komen waar het van komt. Spanning, onveilig voelen oid. Onze oudste (nu 14) deed het bijvoorbeeld als een kindje iets lelijks gezegd/ gedaan had of de juf was boos geweest. En zo kwamen we erachter. Nu vertelt hij gelukkig wat hem dwars zit….😉
Chanvz
één maand geleden
Heeft ie altijd makkelijke kleding aan? Dus geen tuinpak/broek met lastige knopen? Is het eng op de wc (donker? Wel eens geschrokken? Ver van de klas?) Is ie te druk met spelen/leren/veel indrukken? Weet ie wat de 'regels' zijn? Bijvoorbeeld een plasketting? Ik zou me niet zo veel zorgen maken. Bij kinderen die 'grote veranderingen' ondergaan gebeurt zo'n terugval wel vaker. Misschien kun je met de juf afspreken dat hij, als hij een hele dag 'droog' is geweest.. dat hij een sticker krijgt en bij een volle stickerkaart (bijvoorbeeld een week), mag ie iets doen/krijgen wat ie zelf heeft gekozen als beloning. Vooral niet boos worden 😘
Evi34
één maand geleden
Kan met allerlei ontwikkelingsfasen zijn hè, stapje terug even met nieuwe dingen. Als het aanhoudt kun je er iets mee doen, in de tussentijd vooral niet boos erom worden maar begripvol en je zoontje steunen ❤
runbabyrun
één maand geleden
Heel normaal!! Op het consultatiebureau (daar werk ik) krijgen we deze vraag ook vaker als sinterklaas weer in het land is. Spanning kan zorgen voor een tijdelijke terugval, maar er staan al mooie tips in dit topic.
YinMom
één maand geleden
Normaal hoor... mijn dochter was al heel jong zindelijk maar eenmaal op school ging het soms mis. Ze zijn druk met van alles, gaan te laat naar de wc en redden het dan net niet. Vooral geen druk op zetten. Zorgen voor schone setjes kleding, komt echt wel weer goed.