37 Reacties

2 jaar geleden
Gewoon brinta met koemelk. Het 7 granen ontbijt van lidl gaat er ook goed in. Beide zonder toegevoegde suikers, puur granen.

2 jaar geleden
ik maak havermout
met een frummeltje kaneel en koeienmelk
evt halve banaan en lepel pindakaas erdoor hoppa

2 jaar geleden
Ons zoontje eet havermout sinds hij 9-10 maanden is. Eerst met plantaardige melk vanwege KMA en appel. Nu met melk en water (50-50) en courgette appel en wortel!
Als de havermout op is (ik maak voor 12-13 dagen ongeveer) krijgt ie ook wel eens een boterham

2 jaar geleden
Hier krijgt ze morgen overnight oats met mango.
Wat geprakte/gepureerde mango (kan natuurlijk ook ander fruit)
100ml volle yoghurt
4 eetlepels havermout
Chiazaad
Mengen en een nachtje in de koelkast laten staan, in de ochtend alleen even roeren en eten maar 😁

2 jaar geleden
Gewoon brinta met normale koemelk.
Ik ben wel benieuwd waarom je er poedermelk doorheen doet? Je kan namelijk ook alleen gewone koemelk doen. Poedermelk is niet meer nodig op deze leeftijd.

2 jaar geleden
Reactie op Mama Aapie
Ons zoontje eet havermout sinds hij 9-10 maanden is. Eerst met plantaardige ...
Vraagje; onze kleine eet al 3 dagen helemaal geen brood. Vandaag beetje havermout met plantaardige melk(KMA) gekookt en een beetje fruit erbij gedaan en ze vond het super!
Nu zei je dat je voor 12-13 dagen maakt, dus jij kookt dat in een keer en warmt het elke ochtend op? Of hoe doe je dat ik de ochtend? Ik ben helemaal niet thuis in de havermout 😅
Dankjewel alvast!

2 jaar geleden
Reactie op Mama Aapie
Ons zoontje eet havermout sinds hij 9-10 maanden is. Eerst met plantaardige ...
Ik ben inderdaad ook zeer benieuwd hoe je dit maakt voor 12-13 dagen. En heb je toevallig een receptje? Hier een (hopelijk fase) slechte groente eter! Is super slim om dat in het ontbijt te verwerken!

2 jaar geleden
Mijn kinderen willen allemaal geen brood smorgens dus hier eten ze pap en zuivel.

2 jaar geleden
Brood of pap, meestal met wat fruit.
Soms krijgt hij er ook nog wat magere kwark bij, vindt hij heerlijk!

2 jaar geleden
Hahaha altijd als ik dat vertel hier komen er veel vragen🤣
Maar wij hebben geen tijd ochtends om elke keer vers te maken en ik vind warme havermout voor hem fijner dan overnight oats (koud in de koelkast). Dus ik doe het zo:
Ik zet een pan op met 1.5 liter water en 1 liter (plantaardige) melk. Dit breng ik aan de kook ondertussen bereid ik 4 appels voor, die schil en rasp ik. Wel rode appels (vaak Elstar) want die zijn zoet. Dan 2 courgette (geraspt met schil) of 1 courgette (geraspt met schil) + wortels julienne gesneden, 150 gram (dit koop ik zo).
Dit kook ik paar minuten (op gevoel vooral de courgette en wortel wil ik goed zacht) en dan voeg ik 400 gram havermout toe, beetje bij beetje en goed doorroeren om te voorkomen dat er grote klonten vormen! Ik gebruik de fijne havermout van AH. Groene verpakking.
Dit kook ik ook weer aantal minuten. Als het vers is is deze wat 'wateriger' dan als je het ontdooit overigens.
Ik houd dan 1 portie apart voor die ochtend en 1 voor de ochtend erna.
De rest vries ik in in boterhamzakjes (weet het, niet milieuvriendelijk). En die gooi ik in de vriezer. Mijn zoontje eet 300 gram ochtends dus elk zakje is ongeveer 300 gram (varieert een beetje tussen 260-310) Ik haal elke ochtend de havermout uit voor de dag erna. Dan knip ik de knoop van het zakje en in een schaaltje. 1:30 in de magnetron en het is klaar!
Als we het vergeten is het vaak nog vrij hard. Enige dat belangrijk is is om het zakje dan even onderwarm.water te houden. Het zakje plooit namelijk en je wil dat het zakje goed loskomt van de havermout (anders houd je plastic stukjes vast geklemd in de havermout als je snapt wat ik bedoel). Dan moet het uiteraard ook langer in de magnetron!
Bij ons is het genoeg voor 12-13 porties van ongeveer 300 gram!

2 jaar geleden
Reactie op Anoniemm1
Ik ben inderdaad ook zeer benieuwd hoe je dit maakt voor 12-13 dagen. En he ...
Ja dit is de reden dat ik het in zn havermout sneak. Moet zeggen wortel merkt ie wel op (heb heel lang alleen courgette gedaan en dat heeft ie nooit opgemerkt) soms haha maar als ik 150 gram doe op die hoeveelheid havermout niet.
En om je gerust te stellen: als je kindje wel goed fruit eet krijgt ie voldoende vitamines binnen hoor! Heb veel erover gelezen omdat ik me daar erg druk om maakte of het wel goed ging (ook omdat hij toen nog KMA had).

2 jaar geleden
Reactie op Helloxx
Hoeveel ml melk en schepjes brinta geef je dan ongeveer?
200melk en 25/30gr brinta. Met die van lidl 200melk en 20gr. Soms nog een halve banaan erdoor geprakt of iets van diepvriesfruit voor de variatie.

2 jaar geleden
Gewoon brinta met normale koemelk.
Ik ben wel benieuwd waarom je er poede ...
Sorry, dat staat er niet duidelijk haha. Hij krijgt 150 ml halfvolle melk en daar dan 7 schepjes van de Olvarit doorheen. Dus geen poedermelk haha. Alleen savonds krijgt die nog 1 fles met poedermelk (180+6), maar dat is om het op te maken.
Ons schema qua eten is nu zo:
Wakker: pap (150 ml halfvolle melk + 7 schepjes pap)
Tussendoor: 1-2 stuks fruit
Lunch: 2 boterhammen (korstjes wil die niet altijd), Meestal 1 met zuivelspread, smeerkaas, leverworst, vega leverworst of avocado en 1 met pindakaas (bijna altijd), appelstroop, jam of gebakken ei bijv.
Tussendoortje: iets van een knijpfruitje, cracotte, maisfingers, koekje, tomaatjes ofzo
Avondeten: meestal wel een goed bord (eet nu veel met ons mee), als ik uit de vriezer haal zijn dat porties van 200 gram of 9 ijsblokjes (bijv 3 spinazie, 3 broccoli, 3 pasta en 1 zalm)
Voor het slapen gaan: fles met 180 mo water en 6 schepjes melk (gaat niet altijd helemaal op)
Maar zie goede tips qua pap/havermout en toch ook wel veel die brood geven. Als jullie brood geven sochtends, lunchen jullie dan ook met brood? En hebben jullie nog tips qua beleg?