8 Reacties

2 jaar geleden

je zegt het zelf al, niet doen dus...

2 jaar geleden

“Je mag namelijk officieel geen ontdooide melk weer invriezen” nee dus

2 jaar geleden

Och dat zou ik wel doen. Het zal wellicht niet alle voedingsstoffen behouden, maar denk ook niet dat het bederft. Mocht het toch niet goed ontdooien ruik je het snel genoeg

2 jaar geleden

Reactie op xxTessa

“Je mag namelijk officieel geen ontdooide melk weer invriezen” nee dus
Weet je ook waaarom dat is? Bederft het of gaan alle voedingsstoffen er uit?

2 jaar geleden

Reactie op Liese_89

Och dat zou ik wel doen. Het zal wellicht niet alle voedingsstoffen behoude ...
Ik zou het ook doen 😂. Kom op zeg, wat is er nou eenmaal mee gebeurd? Het is niet zo dat je het hebt laten broeien van de bacteriën de hele dag. Je hebt het ontdooid, gelijk ermee gekookt (dus geen slechte bacteriën) en als je het dan gelijk weer invriest, zie ik niet in hoe dat in hemelsnaam zou bederven. Denk dus vooral dat het wat voedingsstoffen mist, en anders inderdaad na het ontdooien even ruiken. Zal het niet maanden nog weer ingevroren laten, maar over 2 weken zou ik het nog wel durven te ontdooien en warm maken (desnoods in de pan ipv magnetron)

2 jaar geleden

Reactie op Taliozzz

Weet je ook waaarom dat is? Bederft het of gaan alle voedingsstoffen er uit ...
Ivm bacteriegroei gok ik, als het ontdooid is kan je het pasteuriseren en opnieuw invriezen. Maar omdat het nu gemengd is niet meer. Je kan het proberen, goed ruiken en kijken of de kleine het doet maar zou zelf zo veel mogelijk morgen alvast geven

2 jaar geleden

Reactie op xxTessa

Ivm bacteriegroei gok ik, als het ontdooid is kan je het pasteuriseren en o ...
Portie voor morgen staat inderdaad al klaar. Die vertrouw ik sowieso wel!

2 jaar geleden

Ik heb het toch weg gedaan om nieuwe te maken. Ik vind het risico het niet waard tegenover het gegeven dat het mega eenvoudig te maken is. Dus gewoon even weer een rijst gerecht eten deze week en een extra pak rijst er bij gooien!