7 Reacties
4 jaar geleden
Ik zelf hielt 24 uur aan vanaf het moment dat ik een flesje in de koelkast deed. Zo vond ik het veilig genoeg. Ik hoor ook vaak dat mensen 24 uur aanhouden vanaf het moment dat echt alles vloeibaar is.
4 jaar geleden
Balen zeg!
https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/282-bewaren-van-moedermelk
La leche leage zegt 24 uur. Maar er staat ook bij dat alle richtlijnen “aan de voorzichtige kant” zijn, en dat als de melk nog goed ruikt en oogt je het best iets buiten de aangegeven richtlijnen nog mag aanbieden. Is maar net waar je jezelf goed bij voelt.
4 jaar geleden
Reactie op Glennys
Dit vond ik te riskant 🙈 mijn zoontje heeft nu al zo veel krampjes. Ik he ...
Helaas voor jouw melk "te laat" (hopelijk niet te grote voorraad?). Maar mochten anderen hetzelfde probleem hebben en dit topic lezen: dat half ontdooien is een kwestie van natuurkunde. Je hoeft daar dus niet bang voor te zijn, ook qua krampjes, het is hoe bevriezen/ontdooien werkt.
Bij 0*c is de overgang van vast (bevroren) naar vloeibaar. Als je een normale portie - geen poolkap oid - laat ontdooien blijft het geheel op het vriespunt hangen tot het helemaal ontdooid is. Daarna stijgt de temperatuur pas verder.
Daardoor valt het mee qua temperatuurschommelingen en kun je het dus opnieuw invriezen!














