6 Reacties

4 jaar geleden

Mijn ervaring is dat het consultatiebureau zeer weinig afweet van borstvoeding, en zelfs adviezen kunnen geven die je borstvoeding om zeep kunnen helpen. (Op de uitzonderingen na). Een lactatiekundige heeft er speciaal voor gestudeerd dus ik zou haar advies opvolgen. Mijn lactatiekundige zei dat als je kind huilt dat je al te lang gewacht hebt, er zijn vele voortekenen dat je kindje toe is aan melk. Moet je je dan schuldig voelen als je kind huilt? Nee hoor. Jullie moeten elkaar nog leren kennen, plus dat je als moeder nou eenmaal fouten maakt.

4 jaar geleden

Mijn ervaring is dat het consultatiebureau zeer weinig afweet van borstvoed ...
Ik ben er inmiddels ook achter dat hun adviezen het meest afwijken van wat bii mij goed voelt. Maar het maakt me wel extra in de war helaas..

4 jaar geleden

Mijn ervaring is dat het consultatiebureau zeer weinig afweet van borstvoed ...
Niks aan toe te voegen, je slaat de spijker op zijn kop. Houd je taai! Je doet het goed!

4 jaar geleden

Mijn dochter leg ik ook al eerder aan, meestal begint ze ook met geluidjes maken, op haar vuistje sabbelen, dan weet ik dat ze honger heeft. Ik zou niet weten waarom je moet wachten tot dat ze echt aan het huilen is. Bij vragen zou ik naar een lactatiekundige gaan, mijn ervaring is ook dat het consultatiebureau niet heel begeleidend is bij bv.

4 jaar geleden

Als ik 1 ding geleerd heb bij mijn eerste ukje (inmiddels 4jaar) is dat je de adviezen van het consultatiebureau kunt aanhoren aanhoren maar er alleen wat mee moet doen als het voor jou goed voelt. Hier een lading slechte adviezen gekregen. Ben blij dat ik het meeste het ene oor in en het andere oor uit heb laten gaan. Snap dat ‘luister naar je gevoel’ een beetje niks zeggend is, aan de andere kant.. is het denk ik wel het beste advies dat je kan krijgen. We hebben helaas geen van alle een gebruiksaanwijzing bij onze kleintjes gekregen. En als mama leer je je eigen kindje het snelste het beste kennen. En ja.. foutjes maken we allemaal, zie het alleen als leren en niet als fout :) 🥰 Geniet van je ukkie, je wordt vanzelf minder onzeker!

4 jaar geleden

Dank voor jullie bemoedigende woorden :) het is frustrerend alles gelijk 100% goed te willen doen en baby te willen begrijpen, heeft allemaal tijd nodig!