50 Reacties

3 jaar geleden

Ik betwijfel of dat bestaat eerlijkgezegt. Menselijke borstvoeding is nml ook niet echt vegan, denk toch dat ze de eerste maanden iets van zoogdieren moeten hebben....

3 jaar geleden

Op deze site heb ik vegan kunstvoeding gevonden (schrik niet van de prijs). https://www.veggiedeli.nl/webshop/babyvoeding/ In Nederland is dit volgens mij de enige voeding waar niks van dierlijke melk in zit.

3 jaar geleden

Zelf eten wij ook veganistisch dus ik wil liever geen lactose aanbieden, mede doordat wij hier allebei ook (als kind) slecht op reageren. Een vriendinnetje zei net dat Bébé Mandorle in de buurt komt, maar die is echt rete duur....

3 jaar geleden

Reactie op Becca28

Op deze site heb ik vegan kunstvoeding gevonden (schrik niet van de prijs). ...
Ja precies 😂

3 jaar geleden

Is donor melk nog een optie? Er is op Facebook een vegan donor melk pagina. Vegan kunstvoeding is echt heel erg duur inderdaad!

3 jaar geleden

Je hebt ook nog novalac novarice, die is bijna vegan, op de vitamine D na

3 jaar geleden

Vegan wiki heeft dit tabelletje staan. Met een aantal opties die enigszins dichtbij komen

3 jaar geleden

Reactie op BolletjeBolletje

Zelf eten wij ook veganistisch dus ik wil liever geen lactose aanbieden, me ...
Maar zou je dit dan niet eerst testen, of dat bij de kleine ook zo is?

3 jaar geleden

Niet vervelend bedoeld. Maar dat lijkt mij niet echt gezond voor een pasgeboren baby. Die moet je juist zoveel mogelijk voedingsstoffen geven. Ik kan het mis hebben hoor. Maar goed ieder zijn ding natuurlijk, ik beoordeel niemand het is alleen een mening.

3 jaar geleden

Reactie op BolletjeBolletje

Zelf eten wij ook veganistisch dus ik wil liever geen lactose aanbieden, me ...
In moedermelk zit zelfs relatief veel lactose...

3 jaar geleden

Ik zou dan voor vegan donormelk gaan.. Maar als je dat liever niet doet en voor vegan kunstvoeding gaat, overleg dit dan altijd even met de kinderarts. Die gaat jou er zobiezo in begeleiden. Zodat jouw kindje de juiste voedingstoffen binnenkrijgt met respect voor jouw wensen. Volg je ook Laura Clery even op fb en IG, is een comedienne, vegan en geeft al een jaar borstvoeding. Ik volgde haar omwille van het eerste, maar sinds mijn dochter van vegetarisch naar veganistisch gegaan is, volg ik haar ook omwille van haar kindvriendelijke vegan recepten 😊 haar zoontje van inmiddels 1 jaar is dus ook volledig vegan en krijgt voldoende te eten, groeit super goed en is een pienter kereltje 😃

3 jaar geleden

Het is vast niet te vinden omdat het niet gezond is voor een pasgeboren baby. Überhaupt is je baby/kind veganistisch opvoeden niet verantwoord. Een baby of kind volop in ontwikkeling heeft gewoon dierlijke voedingsstoffen nodig.

3 jaar geleden

In moedermelk zit zelfs relatief veel lactose...
Indd zelf veel meer dan in koemelk.

3 jaar geleden

Het is vast niet te vinden omdat het niet gezond is voor een pasgeboren bab ...
Bedankt voor je constructieve bijdrage ;) Ik ben niet uit op een discussie in deze vorm dus hier ga ik verder niet op in. Hopelijk komt er in topic nog wel een tip.

3 jaar geleden

In moedermelk zit zelfs relatief veel lactose...
Dat weet ik. Ik vind het alleen bijzonder dat je je kind melk zou geven van een ander zoogdier. Ik beschouw mijn kind niet als kalfje. Dus mijn vraag ging meer of er koemelk en geitenmelk vrije kunstvoeding bestaat.

3 jaar geleden

Reactie op Lori

Ik zou dan voor vegan donormelk gaan.. Maar als je dat liever niet doet en ...
Bedankt voor je tip! Ik ga zeker even kijken. Wil ook niet zomaar iets geven en er eerst gedegen onderzoek naar doen. De vegan donor melk is zeker een goede optie waar ik zelf nog niet aan gedacht had.

3 jaar geleden

Reactie op BolletjeBolletje

Dat weet ik. Ik vind het alleen bijzonder dat je je kind melk zou geven van ...
Snap dat je geen discussie wilt of over vegan wel of niet goed is, maar lijkt me dat je baby zijn zoogdierenrol beter vervult wanneer hij iets vervangends krijgt wat zoveel mogelijk lijkt op moedermelk, ipv geheel niet ‘dierlijk’ (wij zijn zelf immers ook ‘dieren’). Maar als er goede vegan voeding is die goedgekeurd is door degenen die daar verstand van hebben zal dat best prima zijn! Maar dan zou ik er niet op willen beknibbelen;)

3 jaar geleden

Het is geen kunstvoeding, maar mocht je er open voor staan, dan is er fb groep voor donor moedermelk van/voor vegans!

3 jaar geleden

Waarom zou het jou niet lukken? Investeer in het boek van oa Stefan kleintjes over borstvoeding. Lees het vooraf goed door. Zorg dat er thuis voedzaam eten is, en dat je partner dit aan jou geeft. (Havermout,noten, avocado en borstvoedingsthee) Vertel de kraamverzorgster dat het enige wat ze jou hoeft te leren, borstvoeden is. De rest kan je vriend van haar leren. En jij kan dan rusten. Zorg voor een lactatiedeskundige achter de hand. Kijk filmpjes over borstvoeden. Spreek met je partner af dat jij je de eerste weken enkel focust op de borstvoeding. En leg je er bij neer, dat het in het begin gewoon echt heeeeeel pittig is, moeilijk, pijnlijk en onzeker. Maar echt, ook jij kan je kindje voeden!

3 jaar geleden

Waarom zou het jou niet lukken? Investeer in het boek van oa Stefan klein ...
Zeker! Dat is ook echt echt echt mijn insteek. Ik wil alleen wel realistisch blijven en voor de zekerheid iets achter de hand houden. Just to be sure.