35 Reacties

3 jaar geleden

wat een rare reacties, je moet zo denken dat hij juist lekker ik zijn vel zit! Als hij zo lekker vrolijk is. En eenkennig is vaak met fases die kunnen altijd nog komen en dat heb je vaak niet zelf in de hand. En ook dan hoef je niet aan je zelf te twijfelen dat je iets niet goed doet!

3 jaar geleden

Wat irritant! En weetje, als je baby wel had gehuild als je weg loopt, had je waarschijnlijk opmerkingen over hoe eenkennig die is en is dat ook weer niet goed blablabla Volgens mij hebben mensen altijd wel iets te zeiken...

3 jaar geleden

Oo wat vervelend die opmerking zeg! Mijn zoontje vindt ook iedereen leuk en vindt het bij iedereen prima. Hij is nu 8 maanden en nu begint hij wel af en toe te huilen als ik langs hem heen loop en hem niet pak. Dit doet hij ook alleen bij mij😅 Als ik hem op het kdv breng kijkt hij niet eens meer op of om.

3 jaar geleden

Wat een domme mensen zijn er ook op de wereld. Wat is dat nou voor een kut opmerking. Mensen hebben altijd wel wat te zeiken, is je kindje niet eenkennig dan zeggen ze det hij niet goed gehecht is met de ouders. En is hij wel eenkennig dan zeiken ze weer dat het niet goed is en je te veel aandacht heb gegeven. Wees maar blij hoor zo kan je kindje zich makkelijk alleen vermaken en hoef je niet bang te zijn als hij ooit gaat slapen bij iemand dat je hem moet ophalen omdat het niet gaat. Ons kindje is ook altijd vrolijk en lacht naar iedereen. Van de week heel even gehuild bij mijn schoonmoeder maar daarna alleen maar gelachen en kon makkelijk op haar schoot zitten.

3 jaar geleden

Wat een intens nare reactie. Ik zou bij zo een kind juist zeggen dat hij goed is gehecht en zich vreselijk veilig voelt in zijn omgeving. Wat wil je nog meer!! Ik ben als kind niet goed gehecht en was daardoor juist kneiter eenkennig met intense verlatingsangst.

3 jaar geleden

Reactie op MrsFlamingo

Wat een intens nare reactie. Ik zou bij zo een kind juist zeggen dat hij g ...
Ja idd. Zou ik ook denken. Hij voelt zich super veilig! ♡ Mensen hebben altijd wat te zeuren. Lekker laten gaan. ♡

3 jaar geleden

Ik schrik gewoon van deze reactie 😳 echt nog nooit gehoord dat iemand deze opmerking heeft gemaakt of kreeg te horen, vindt het belachelijk! En als je kind wel aan je been blijft hangen en zich verstopt dan is het verlegen, niet sociaal, geen 'leuk' kind of te aanhankelijk (die heb ik wel regelmatig in mijn omgeving gehoord bij anderen) oftewel waar bemoeien mensen zich mee🙄 iedereen heeft zijn/haar eigen karakter... stomme grote hoop waar kinderen op gegooid worden! Als ik het zo lees heb je gewoon een heerlijk mannetje die makkelijk in de omgang is en juist sociaal is, wat fijn! Ook kan hij zich prima zelf vermaken en dat is al heel knap, zou er juist trots op zijn! Terecht dat je boos wordt maar niks van aan trekken 😊

3 jaar geleden

Nou wat vaag!!! Hier een dochter van bijna 5 maanden die wel heel zuur kan kijken wanneer opa en oma boven de box hangen. Hier is het juist andersom. En ook dat vind ik maar vreemd. Kom op t kind is zoals het is toch? En toch juist heerlijk dat je zo'n relaxte en vrolijke baby hebt? Tis ook nooit echt goed he.

VRIEND

3 jaar geleden

Haha het is ook nooit goed🤣! Mijn dochtertje kan zichzelf steeds wat langer vermaken in de box, is ze dan ook niet goed gehecht? Ze is tot nu toe 24/7 bij mij of mijn vriend geweest en zit dagenlang in de draagzak. Mensen moeten gewoon wat te klagen hebben, wellicht wat jaloers? Ga maar na, als hij direct zou huilen als je wegloopt hadden ze waarschijnlijk gezegd: ah is het niet zwaar voor je dat hij geen seconde zonder je kan?

3 jaar geleden

Oh wat stom zeg. Mensen hebben echt overal een ongefundeerde mening over 🙄 Zolang jij voelt dat je kindje gelukkig is en goed in zijn vel zit, is het goed toch? Hechting is veel meer dan alleen maar eenkennig zijn. Als hij verdrietig is, laat hij zich dan troosten? Als hij vreemd/nieuw speelgoed vindt, komt hij het dan laten zien? Wil hij eerst alleen, dan samen met jou ontdekken? Als je even weg bent geweest en je komt weer terug, is hij dan blij om jou te zien? Dan zit 't allemaal wel snor. Zodra je kindje je gaat negeren, liever alleen is, of zich de ene keer wel laat troosten en de andere keer van je afzet dan is 't een ander verhaal. Als je met hem wil spelen en hij loopt/kruipt weg (al dan niet boos). Dat soort dingen. Maar dat lijkt uit je verhaal niet zo te zijn. Neemt niet weg dat dit soort reacties heel vervelend zijn. Hopelijk kun je het een beetje van je af zetten en er je schouders over ophalen. 👍 Zet 'm op mama!

3 jaar geleden

Eenkennigheid is er in soorten en maten.. en kan ook pas met 18 maanden beginnen. Voor nu geniet ervan. Ik kan al 8 maanden niets zonder aan me hangend kind.. deur open doen, wasmachine laden, was ophangen, koken, naar de wc. Als er iemand in de kinderboerderij is wil mijn zoontje niet verder lopen.

3 jaar geleden

Mijn hele opvoeding draait om veilige hechting. De eerste drie maanden had ik onzd dochter altijd dichtbij me, we hebben haar nooit alleen laten huilen en slapen nu nog steeds (ze is 2,5 jaar) samen. Zeer veilig gehecht dus. En ze is echt nog nooit eenkennig geweest. Ze gaat sinds ze drie maanden is naar het kdv, drie dagen per week. Ook daar echt nooit problemen mee gehad. Dus probleem met de veilige hechting? Dat lijkt me echt heel sterk.

3 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! Heel fijn te lezen dat jullie er hetzelfde instaan als ik denk. Hele fijne voorbeelden lees ik ook waar ik echt wat mee kan. Jammer dat er gauw een oordeel is van mensen. Maar door deze reacties gaat het mij lukken dit los te laten!!

3 jaar geleden

Wauw, wat een rotopmerkingen zeg! Volgens mij betekent dit juist dat je zoontje heel goed gehecht is en zich daarom veilig genoeg voelt om alleen of met anderen dan zij papa of mama de wereld te verkennen. Hartstikke goed bezig dus!

3 jaar geleden

Nou jeetje, dat slaat echt helemaal nergens op. Ben maar blij meid, hartstikke fijn juist dat ie zichzelf zo goed kan vermaken. En dat je zo nu en dan je handen vrij hebt. En iedereen wil een vrolijke blije baby. Ik zie echt totaal het probleem niet. Natuurlijk is jou mannetje wel gehecht aan jou/jullie. Hij heeft gewoon een geweldige persoonlijkheid. Onze oudste dochter was ook altijd zo. Is ze nog hoor, maar als ze ouder worden veranderd er wel het 1 en ander. Ze is nu bijna 3. Onze jongste hangt wel wat meer aan mij en zal ook niet zo snel naar iedereen lachen. Heeft ook wel weer wat haha. Lekker van genieten van dat vrolijke ventje!

3 jaar geleden

Ik geloof zeker dat eenkennigheid een teken kan zijn dat een baby goed gehecht is. Maar ik geloof zeker niet dat als een baby niet eenkennig is dat dit dan niet zo zou zijn! Er zijn zo veel manieren waarop je aan een kindje kan merken of ie zich veilig en fijn bij je voelt. Eenkennigheid is ook maar een aspectje hoor. En mensen die via een omweg praten mogen van mij sowieso straf krijgen. Als iemand vind dat je kind te weinig eenkennig is (, ofzo?) zeg dat dan gewoon en ga niet om de hete brij heendraaien. 😤 daar zou ik ook echt geïrriteerd van worden.

3 jaar geleden

Wat een domme reactie. Mijn zoontje is tot nu toe, 9 maanden, ook nog niet eenkennig geweest. Ik hoop dat het zo blijft. 😅 Maar 7 maanden is volgens mij niet eens de leeftijd waarop de meeste baby's dat krijgen, ik dacht meer tussen 9-12 maanden ergens.

3 jaar geleden

Reactie op Merel-25

Wauw, wat een rotopmerkingen zeg! Volgens mij betekent dit juist dat je zoo ...
En precies dit.

3 jaar geleden

Wat een onzin zeg!

3 jaar geleden

Jeetje, wat vervelend dat mensen dit zeggen! Dat is zeker onzin! Ik ben zelf (ortho)pedagoog en heb in mijn werk veel te maken met hechting. Kinderen hoeven zeker niet eenkennig te worden maar een kind kán eenkennig worden. En stel dat je zoon wel eenkennig wordt, dan zie je vaak dat dit pas over een paar maanden komt. Een onveilige hechting en niet eenkennig zijn gaat vaak verder dan dat je hier beschrijft. Bijv claimend zijn naar anderen of heel dichtbij wildvreemden komen en over grenzen gaan. Wat jij beschrijft is normaal gedrag. Je zoontje heeft ook het vertrouwen dat wanneer jij even weg bent, de situatie veilig is en je ook weer terug komt bij hem. Dat is ook juist een goed teken! Niet teveel zorgen maken :-)