50 Reacties

19 dagen geleden

Negatief, werd gelijk aangegeven dat we sowieso wel 6 behandelingen nodig waren, á 85 euro per behandeling. We zijn er niet mee verder gegaan. Daarna contact gezocht met een chiropractor en die gaf bij de intake aan dat hij geen enkele blokkeringen vond. En er geen vervolgafspraak nodig is. Waarom wil je een osteopaat bezoeken?

19 dagen geleden

Wij zijn toen met ons zoontje meerdere malen bij een osteopaat gespecialiseerd in baby's geweest. Wij hebben het als heel prettig ervaren. Krampjes werden minder, reflux werd minder en hij kon zich beter ontspannen.

19 dagen geleden

Zoontje was 3 dagen oud tijdens ons bezoek aan de osteopaat. 1 bezoek was voldoende en hij heeft ons heel erg goed geholpen!

19 dagen geleden

Positief! Een zoveel rustiger en meer ontspannen kindje van gekregen..

19 dagen geleden

Negatief. Bij ons konden ze niks vinden maar raadde ze wel aan voor de zekerheid nog een paar keer te komen Bij vrienden zagen ze een gebroken schouder over het hoofd. Maargoed. Geen extra gevaar door te gaan

19 dagen geleden

Goede ervaring hier! Kende de osteopaat al voor mijn bekkenklachten. Toevallig vorige week geweest met ons zoontje, toen 6 dgn oud, omdat hij enorm huilde als we hem aan de kant van zijn li arm pakten (bij de bevalling opgeslagen armpje). Werkte wonderen, ze heeft op diverse punten gefocust en hij is nu de rust zelve als je hem pakt!

19 dagen geleden

Osteopaat is geen beschermde titel, dus het zal enorm afhangen van wie je treft. En dat is ook meteen het nadeel/gevaar. Wij zijn (in Duitsland) naar een kinderarts geweest die ook tot osteopaat was opgeleid. Daar waren we tevreden over. Maar zij was ook erg no-nonsense. Geen behandelingen die niet nodig waren, geen gedoe met energiebanen, geen craniosacraal behandelingen e.d. In feite was ze een soort manueel therapeut (en dus arts) die het schoudertje in 2 sessies los gemasseerd heeft. Naar een ander zou ik eerlijk gezegd niet gegaan zijn. En naar een chiropractor ook niet. Veel te veel enge verhalen gelezen.

19 dagen geleden

Er bestaat ook nog zoiets als een kinder-manueel therapeut. Fysio/manueel therapeut is wel een beschermde titel.

19 dagen geleden

Ik heb hele goede ervaringen met een osteopaath in Rossum. Mocht je daar in de buurt wonen dan stuur me maar een berichtje

19 dagen geleden

Reactie op Bananana

Er bestaat ook nog zoiets als een kinder-manueel therapeut. Fysio/manueel t ...
Enige verschil is dat manuele therapie vaak met forceren is. Een goeie osteopaat (moet je dus wel echt een goeie hebben gespecialiseerd in baby’s) werkt met reflex therapie waardoor de baby’s zelf hun houding bijstellen door een reflex die ze op jonge leeftijd nog hebben en die verlies je als je ouder word. Wij zijn voor de beste baby osteopaat van Nederland elke afspraak een uur en kwartier aan het rijden geweest, puur en alleen zodat we zeker weten dat het goed gebeurd en er dus niet wat verkeerd gaat met gevolgen. Wij gingen naar Staphorst https://www.huilbaby.online , hebben alleen wel een wachttijd omdat baby’s door heel Nederland daar dus heen gaan. Wij konden binnen 3 weken terecht, na de eerste afspraak heeft onze dochter de hele weg naar huis geslapen terwijl ze eerder direct krijste van de pijn in de maxicosi. Onze dochter had het KISS syndroom

19 dagen geleden

Waarom wil tegenwoordig bijna iedereen naar een osteopaat. Rond deze leeftijd zijn krampjes en ongemakken normaal. Je hoeft niet overal een oplossing voor te zoeken

19 dagen geleden

Goede ervaring na 6 weken. 1 afspraak, vond alles moeten vertellen niet zo nodig, alleen de babymassage of wat ze precies deed was voldoende, baby huilde veel minder daarna. Tweede afspraak heb ik afgebeld.

19 dagen geleden

Reactie op VdB21

Waarom wil tegenwoordig bijna iedereen naar een osteopaat. Rond deze leefti ...
Mja, onze zoon lag echt in een scheve houding als ie "ontspannen" lag, dus het was duidelijk dat er iets niet helemaal lekker zat (daarom kozen wij voor iemand die meer richting manuele therapie ging). Maar ik ben het met je eens dat mensen snel naar de osteopaat als wondermiddel voor alles grijpen.

19 dagen geleden

Reactie op VdB21

Waarom wil tegenwoordig bijna iedereen naar een osteopaat. Rond deze leefti ...
Ik denk dat ieder dat voor zichzelf uit moet maken toch? Ons zoontje had ontzettend veel ongemakken en heel veel onrust in z'n lijfje. Het beeld van een baby die rustig ligt te slapen, dat kenden wij niet. Hij lag nooit stil, altijd kreunen en heel veel huilen. Je zag ook gewoon aan z'n gezicht dat hij pijn had. Die ongemakken zijn toen deels weggehaald door de osteopaat, deels moest het ook gewoon overgaan met de tijd. Ik denk dat de meesten wel weten dat krampjes erbij horen, maar je weet als moeder denk ik ook als het niet goed zit in dat kleine lijf.

19 dagen geleden

Reactie op Bananana

Er bestaat ook nog zoiets als een kinder-manueel therapeut. Fysio/manueel t ...
Oooooh wauw, super interessant! Dat ga ik verder onderzoeken! Dankjewel! ❤️🙏🏻

19 dagen geleden

Zou er echt 1 zoeken die gespecialiseerd is in kinderen/baby's. Hier met 5 weken geweest en daarna een totaal ander ventje. Sliep veel beter en was veel vrolijker. 3 behandelingen was voldoende.

19 dagen geleden

Reactie op VdB21

Waarom wil tegenwoordig bijna iedereen naar een osteopaat. Rond deze leefti ...
Wij gingen naar een osteopaat omdat ik het kiss syndroom herkende bij onze dochter, mijn broertje had het vroeger en ik herkende het. Om een voorbeeld te geven waarom een osteopaat niet slecht is, mijn ouders dachten ook dat het wel los zou lopen met m’n broertje z’n voorkeurshouding. Toen 1 was bleek van niet , toen gingen ze naar een manuele therapeut die z’n nek geforceerd en gekraakt heeft op 1 jarige leeftijd en dat moet je absoluut niet doen bij het KISS syndroom. Op 12 jarige leeftijd kon hij pas fietsen via fysio therapie omdat z’n evenwicht als gevolg van te laat ingrijpen niet goed werkt, ook werkt z’n hand voet coördinatie bagger en staan z’n dikke tegen naar binnen gegroeid ondat hij als baby zoveel spanning in z’n lijf had dat hij constant z’n teentjes krom trok.

19 dagen geleden

Reactie op L1310

Mja, onze zoon lag echt in een scheve houding als ie "ontspannen" lag, dus ...
Dan had ik alsnog gekozen voor een kinderfysiotherapeut/manueel therapeut. En geen osteopaat. Waarom zou je wel naar een osteopaat gaan maar niet naar een chiropractor? De chiropractor waar wij geweest zijn is opgeleid in Nederland tot kinderfysiotherapeut/manueeltherapeut en hij heeft daarna de 5 jaar durende universitaire studie tot chiropractor gevolgd.

19 dagen geleden

Neutraal. Het was wel een prettig persoon en ik denk ook zeker kundig. Of onze dochters krampjes hier echt door weg zijn gegaan? Ik weet het niet .. ik denk dat het wel iets verlichting bood, maar dat het uiteindelijk alleen door de tijd echt wegging. Ik was niet zomaar naar een osteopaat gegaan. Had wel via via aan mensen gevraagd met wie ze goede ervaringen hadden en ik had de Google recensies gelezen. Die waren goed.

19 dagen geleden

Hele positieve ervaringen met de osteopaat bij ons toen 6 weken oude zoontje, maar ook bij manlief en mijzelf. Ik zou wel gaan voor een osteopaat die gespecialiseerd is in kinderen en waarvan je evt de opleidingen kunt inzien. Bij onze osteopaat staat op de website alle opleidingen vermeld die ze gedaan hebben. Ook hebben wij de vk destijds gevraagd of ze een speciale kenden en die verwees ons naar dezelfde.