11 Reacties

5 jaar geleden

Heb het heel mijn zwangerschap door gegeten. Bij Italianen is dat een basis bij alles 👍 en mijn kind i s gezond en wel

VRIEND

5 jaar geleden

Hi, de kans dat je listeria hebt opgelopen is miniem, vooral als 0 voedselvergiftigingsklachten hebt, geen zorgen dan. Zelf dacht ik hetzelfde als jij tot ongeveer 30 weken zwangerschap. Mijn kindje is helemaal gezond.
24baby's podcast Samen Groeien

Luister nu naar de nieuwste podcast van 24baby: Samen Groeien. In deze podcast beleven we samen met jou de eerste maanden met je baby. Van de laatste loodjes van je zwangerschap tot alle eerste keren met je baby. Luister de podcast via jouw favoriete podcast-app.

5 jaar geleden

Kans dat je er listeria door hebt opgelopen is heel klein idd, vanaf nu niet meer zomaar uitgaan van harde/zachte kazen maar gewoon altijd even het label checken of er rauwe melk in zit.

5 jaar geleden

Zit rauwe melk in maar in harde kazen kan de bacterie bijna niet vestigen

5 jaar geleden

Als je de kaas verwarmd hebt gegeten, is er sowieso geen probleem

5 jaar geleden

De kans dat je in dat kleine beetje dat je hebt gegeten listeria zit is vrij klein. Daarnaast.. als je het verwarmt hebt gegeten, is er al niets meer aan de hand. Geen zorgen om maken😘.

5 jaar geleden

Dierlijk stremsel zit in alle niet vegankaas. Dat is normaal.

5 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Dierlijk stremsel zit in alle niet vegankaas. Dat is normaal.
Das niet helemaal waar. Er zijn inmiddels meerdere, vaak biologische, kazen op de markt die wel gewoon van melk gemaakt worden maar geen dierlijk stremsel bevatten. Het is even etiketten lezen, maar zelfs bij de Albert Heijn liggen deze in de schappen.

5 jaar geleden

Ik weet niet beter dan dat ze in Italië lekker Parmezaanse kaas dooreten tijdens zwangerschappen ;-) Mijn schoonfamilie is Italiaans en runnen diverse Italiaanse restaurants in Nederland. Zij zeggen dat kaas zoals parmezaan, pecorino etc gewoon gegeten kan worden (harde kazen). Parmezaanse kaas is een harde kaas, die gemaakt is van verhitte koemelk. Harde kazen zijn over het algemeen veilig om te eten, vanwege de zuurgraad in de kaas kunnen schadelijke bacteriën hierin namelijk niet overleven. Je kan parmezaanse kaas dus veilig eten als je zwanger bent. Bron: internet ;-)

5 jaar geleden

Thanks allemaal!!!
Podcast Samen Groeien
Nieuwe aflevering: Oude trauma's en wat je mist van je kindloze bestaan

Waarom maken baby's zo graag herrie? We duiken in hun speelgedrag en een groeiende eigen wil. Ook bespreken we hoe het is om op te voeden zonder goed voorbeeld. En mis je soms nog iets uit je leven van voor de geboorte van je kindje?

5 jaar geleden

Tip: download de app Zwangerhap. Deze app is ontwikkeld door het voedingscentrum en hierin staat wat je wel of niet kunt eten. Superhandig!