11 Reacties
5 jaar geleden
Heb het heel mijn zwangerschap door gegeten. Bij Italianen is dat een basis bij alles 👍 en mijn kind i s gezond en wel
5 jaar geleden
Kans dat je er listeria door hebt opgelopen is heel klein idd, vanaf nu niet meer zomaar uitgaan van harde/zachte kazen maar gewoon altijd even het label checken of er rauwe melk in zit.
5 jaar geleden
Reactie op Prikplant
Dierlijk stremsel zit in alle niet vegankaas. Dat is normaal.
Das niet helemaal waar. Er zijn inmiddels meerdere, vaak biologische, kazen op de markt die wel gewoon van melk gemaakt worden maar geen dierlijk stremsel bevatten. Het is even etiketten lezen, maar zelfs bij de Albert Heijn liggen deze in de schappen.
5 jaar geleden
Ik weet niet beter dan dat ze in Italië lekker Parmezaanse kaas dooreten tijdens zwangerschappen ;-) Mijn schoonfamilie is Italiaans en runnen diverse Italiaanse restaurants in Nederland. Zij zeggen dat kaas zoals parmezaan, pecorino etc gewoon gegeten kan worden (harde kazen).
Parmezaanse kaas is een harde kaas, die gemaakt is van verhitte koemelk. Harde kazen zijn over het algemeen veilig om te eten, vanwege de zuurgraad in de kaas kunnen schadelijke bacteriën hierin namelijk niet overleven. Je kan parmezaanse kaas dus veilig eten als je zwanger bent. Bron: internet ;-)














