15 Reacties

5 jaar geleden

De zwangerhapp app downloaden, die kan je precies vertellen hoe of wat.

5 jaar geleden

Oeps drukte te vroeg op enter, is niet meteen een wereldramp als je iets eet waar er een eventuele kans is om iets te krijgen die kans is zo klein.

5 jaar geleden

sommige verpakkingen staat gepasteuriseerd dus die parmezaanse kaas kun je sowieso eten! Eerlijk gezegd nooit eerder opgelet toen ik het at 😅 behalve bij uit eten.

5 jaar geleden

De zwangerhap app heb ik al inderdaad, maar vreemd dat er overal zo verschillende antwoorden op staan, want zo is het heel onduidelijk!

5 jaar geleden

Parmazaanse kaas geraspt uit de koeling is meestal gepasteuriseerd. Aan het stuk uit de verskoeling meestal niet

5 jaar geleden

Hoi allemaal! Ik citeer hier even uit ons artikel: "Parmezaanse kaas is een Italiaanse harde kaas, die gemaakt is van verhitte koemelk. Harde kazen zijn over het algemeen veilig om te eten. Vanwege de zuurgraad in de kaas kunnen schadelijke bacteriën hierin namelijk niet overleven. Je kan parmezaanse kaas dus veilig eten als je zwanger bent. Om volledig zeker te zijn dat je niet met listeria in aanraking komt, kan je Parmezaanse kaas van rauwe melk eventueel mijden. Zo hoef je niet te twijfelen of er misschien toch enkele bacteriën zijn achtergebleven. Dat scheelt weer stress." Kort samengevat: het kan dus gewoon, maar als het je stress oplevert, kan je ervoor kiezen om het niet te eten. Dat scheelt weer stress.😊 Succes! https://www.24baby.nl/zwanger/voeding/parmezaanse-kaas/

5 jaar geleden

Reactie op Roos | 24Baby

Hoi allemaal! Ik citeer hier even uit ons artikel: "Parmezaanse kaas is ee ...
Dankjewel!😊

5 jaar geleden

Reactie op Roos | 24Baby

Hoi allemaal! Ik citeer hier even uit ons artikel: "Parmezaanse kaas is ee ...
Volgens mij klopt dit niet, want als parmezaanse kaas altijd van verhitte melk gemaakt zou zijn, dan zou het dus per definitie niet meer rauwe melk zijn. Dus als er letterlijk op de ingredientenlijst staat rauwe melk, is de melk dus niet verhit. Voedingscentrum geeft dan ook een waarschuwing bij parmezaanse kaas. Veilig bij gepasteuriseerde melk, niet doen bij rauwe melk. (tenzij je het zelf natuurlijk verhit). Eerlijk gezegd vind ik de passage in jullie artikel dus juist verwarrend, omdat die suggereert dat (bijna) alle parmezaanse kazen van verhitte melk zijn gemaakt, wat dus niet het geval is.

5 jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Volgens mij klopt dit niet, want als parmezaanse kaas altijd van verhitte m ...
Inderdaad! Ik heb op veel verpakkingen in de supermarkt gekeken, maar ben alleen nog maar parmezaanse kaas met rauwe melk tegengekomen.

5 jaar geleden

Nog een aanvulling: ik check bij alle kaas die ik het eet de wikkel. Staat er (gepasteuriseerde) melk, dan is het goed. Staat er rauwe melk/au lait cru/gethermiseerde melk (dan is het 40 graden verwarmd, onvoldoende dus om listeria te doden) dan eet ik het niet. Dat is ook conform wat de zwangerhap app zegt. Ik kijk dus niet zozeer naar het type kaas, maar gewoon altijd de wikkel en het soort melk. Lijkt me dat je het dan het meest zeker weet. En in een restaurant vraag ik gewoon of de parmezaanse kaas van gepasteuriseerde melk is gemaakt, dat moeten ze kunnen vertellen. In het vervolg zou ik dus even een parmezaanse kaassoort uit de supermarkt kopen die niet op basis van rauwe melk is! Maar, de kans dat je nu een infectie hebt opgelopen is (gelukkig) echt ontzettend klein.

5 jaar geleden

Volgens mij is de ‘echte’ of oorspronkelijke Parmezaanse kaas gemaakt met verhitting (harde kaas) maar ook ik zag bij de appie overal rauwe melk op staan en vond het wel verwarrend 🙈

5 jaar geleden

Bij mij was het 1 van de eerste zaken die m’n gynaecoloog aanhaalde die ik niet meer mocht eten, behalve ingeval dat ik het op een ovenschotel of pizza doe en dan nog in de oven verhit alvorens ervan te eten. Maar ze zei van dit bv niet te eten rauw op spaghetti ofzo (uiteraard als het over parmezaan van rauwe melk gaat)

VRIEND

5 jaar geleden

Je hebt parmezaan in de supermarktt van gepasteuriseerde meld. Je moet je zelf aanleren de verpakkingen te checken voor maat je iets gaat eten. Dan heb je er binnen een paar weken veel meer feeling voor. En gebruik je de zwangerHap app niet?