22 Reacties

5 jaar geleden

Wij koken vooruit. Dus meerdere porties en dan invriezen. Dat kan heel erg goed met pastasaus. Wel de pasta weglaten, dat moet je vers koken. Het is voor jezelf ook veel veel beter om vers te eten. In kant en klaar zit erg veel zout, suiker en vet.

5 jaar geleden

Lijkt me goed moment om zelf ook over te stappen naar minder kant en klaar eten. Het is echt een stuk ongezonder, voor zowel je kindje als jullie zelf. Het zelf maken kost in het begin iets meet tijd maar weet vanzelf (blik tomatenblokjes en kruiden toevoegen gaat net zo snel). Ook kun je verder sausen en soepen invriezen, ook makkelijk! 😄

5 jaar geleden

Ik snij in de ochtend de groente, laat de saus (of soep, of stoofpot) dan liefst heel de dag opstaan en ben er dan dus effectief vrij kort mee bezig eigenlijk. Heerlijke saus voor een aantal dagen, die je ook nog eens in kunt vriezen. Ik gebruik geen pakjes of zakjes, maar wel meestal tomatenblokjes uit blik. De pasta of rijst die we erbij eten zet mijn man in de avond op als hij uit zijn werk komt. Dan is het eten klaar als hij gedoucht is.

5 jaar geleden

Ik heb het wel eens geprobeerd, maar wij hebben heel weinig ruimte in de vriezer en geen ruimte voor een grotere. Hierdoor kan er misschien voor 3 dagen in, meer niet.... ook vind ik het simpelweg minder lekker 🙈.

5 jaar geleden

Oh misschien een handige toevoeging: wij hebben allemaal (behalve partner) een hekel aan tomaat. Als ik zelf saus maak dan zit de tomaten smaak er altijd heel duidelijk aan, en als je het kant en klaar koopt smaakt het toch net even anders 🙈

5 jaar geleden

Ik heb het wel eens geprobeerd, maar wij hebben heel weinig ruimte in de vr ...
Dat is lastig 😊. Het is in het begin wennen qua smaak, juist omdat je dat zoutige gewend bent. Maar geloof me, je raakt er aan gewend en uiteindelijk ga je het lekkerder vinden! Als ik nu iets uit pakje eet (bijv bij vrienden ofzo) dan lust ik 't niet meer 😱

5 jaar geleden

Ik heb het wel eens geprobeerd, maar wij hebben heel weinig ruimte in de vr ...
Ja dat komt omdat je gewend bent aan de hoeveelheid zout die erin zit. Je zult opnieuw moeten wennen aan smaken met minder zout. Maar dat van die vriezer maakt het lastiger om vooruit te koken. Ik denk wel echt dat het wend en straks gewoon standaard kan worden om zoveel mogelijk vers te maken.

5 jaar geleden

Hoevaak eet je het? Dagelijks zou ik zeggen dat het teveel is maar eens in de zoveel tijd deden wij dit ook gewoon. Wel was m’n dochter toen een stuk ouder. Balance is key.

5 jaar geleden

Eerlijk: Ik ben echt geen moeder die alles helemaal vers voor kids lief ga koken en suikervrij zoutvrij blablabla vrij.. Kind eet gewoon met ons mee, zout of niet lekker boeiend 🙈

5 jaar geleden

Hoevaak eet je het? Dagelijks zou ik zeggen dat het teveel is maar eens in ...
Wij eten van de 7 dagen in de week ongeveer 4 pasta, 2 wat anders en 1x patat. Patat eet ze natuurlijk niet en zelf neem ik dan vaak een broodje gezond.

5 jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Eerlijk: Ik ben echt geen moeder die alles helemaal vers voor kids lief ga ...
Ik voelde me al een echte loedermoeder dus ben blij dat ik niet de enige ben 🙈. Hoewel alle tips hier welkom zijn, ik wil het zeker proberen!

5 jaar geleden

Ik maak deze regelmatig, ze eet er twee dagen van en de rest vries ik in in boterhamzakjes, vult makkelijk de gaatjes op in onze kleine vriezer. Gaat inmiddels ook stukje gehakt, ui en knoflook in nu ze wat ouder is. https://duurzaamheidskompas.nl/diy/zelf-baby-bolognaise-maken/

5 jaar geleden

Misschien is het een idee om op zoek te gaan naar andere recepten dan? Als jullie tomaat niet lekker vinden maar het stiekem toch zo vaak eten. Zoek bijvoorbeeld eens naar pasta carbonara, komt geen tomaat aan te pas! Curry’s zijn ook prima zelf te maken! Heerlijk bij zowel rijst als aardappels, maar kan ook met noedels (als je toch graag een soort pasta hebt) en naanbrood is er ook lekker bij. Bechamelsauzen passen goed bij van alles en nog wat, zoals bijvoorbeeld een vis-pie. Quiches zijn goed vooraf te maken. Je doet er de groenten in waar je zin in hebt, kaas-ei mengsel er over heen en ff in de oven. Wij koken vrijwel nooit uit pakjes en zakjes. We zijn inderdaad wel vaak even bezig om te koken. Gelukkig vinden we dat zelf ook fijn om te doen! Ik snap wel dat dat met een klein kind erbij lastiger zal zijn. Wij zullen zelf ook tegen dat probleem aan lopen denk ik. Gelukkig kun je veel sauzen, ovenschotels en dergelijke prima een dag van te voren maken, zodat je ze alleen nog maar hoeft op te warmen of af te bakken. Het zal even energie kosten maar ik denk dat als je buiten de gebaande paden denkt, er heel veel dingen zullen zijn die jullie lekker zullen vonden en die prima zonder postjessaus gemaakt kunnen worden!

5 jaar geleden

Ik zou wel adviseren om te switchen kwa eten.. 😳🙈 kant en klaar is echt veel suiker en zout. Zoals al eerder genoemd werd.. tomatenblokjes, kruiden en hoppakidee. Of andere saussoorten. Of eet je echt 4x dezelfde soort pasta? Ik heb nu 2 kids onder de 4, 3e is onderweg. Maar koken, tja.. t hoort er bij. T is gewenning denk ik. Misschien kan je het voor jezelf opbouwen om bv 1 a 2 dagen zelf te koken en het e.a proberen. Volkoren pasta, zilvervliesrijst scheelt ook al een hoop. En t is overigens ook voedzamer. :)

5 jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Eerlijk: Ik ben echt geen moeder die alles helemaal vers voor kids lief ga ...
Ik zou echt wel uitkijken wat je je baby'tje geeft als het nog geen jaar is, zout is echt heel erg slecht voor de niertjes.

5 jaar geleden

Ik zal wel een loedermoeder zijn, maar ik maak echt niet alles vers hoor. Zou niet weten waar ik de tijd en de energie vandaan zou moeten halen. Betekent overigens niet dat wij dan maar automatisch heel slecht eten, maar van een pakje of een zakje op zn tijd gaan we heus niet dood hoor.

5 jaar geleden

Je hebt bij musclemeals kant en klare maaltijden die gezond zijn en uber lekker. Je hebt meerdere bedrijven die zulke dingen aanbieden. Misschien is dat iets? Of je kan haar gewoon potjes voeding geven en zelf met je vriend blijven eten wat je eet.

5 jaar geleden

Reactie op Leonore1985

Ik zal wel een loedermoeder zijn, maar ik maak echt niet alles vers hoor. Z ...
Hier ook een loedermoeder 🙋‍♀️ Maar hij eet ook al een tijdje jam, pindakaas en stroop op brood dus dat maakt mij een dubbele loedermoeder

5 jaar geleden

Hier ook een loedermoeder 🙋‍♀️ Maar hij eet ook al een tijdje jam, pindaka ...
Hoop niet dat je broodbeleg van “de kleine keuken” koopt van de supermarkt. Dacht dat dat hartstikke gezond was voor kinderen tot ik is ging lezen wat er allemaal in zit. Kan je net zo goed een eetlepel suiker geven. 😱😳

5 jaar geleden

Hoop niet dat je broodbeleg van “de kleine keuken” koopt van de supermarkt. ...
Nee ik weet het. Denk je goed bezig te zijn! Ik was er ook van geschrokken. Gewoon hier alles 'normaal'. Met hun koekjes zijn ze flink aan de tand gevoeld door de keuringsdienst van waarde in de aflevering van babykoekjes. Die vrouw van de kleine keuken wist niet zo goed wat ze steeds moest zeggen 😅 Maar bedankt voor je berichtje 😊😘