53 Reacties
2 jaar geleden
Ik eet dat zelf al niet eens…. Het is heel simpel om gewoon pure tomatensaus zonder toevoegingen te kopen. Voeg daar Italiaanse kruiden aan toe en daar heb je de saus, veel gezonder ook nog.
2 jaar geleden
Wij doen dit soms wel eens hoor. Maar dan gooi ik er als tegenprestatie veel verse groente gegrilld uit de oven in die ik dan pureer zodat het wel echt een groentesaus wordt. Maar dit doen we eigenlijk alleen als we echt weinig tijd hebben om te koken.
2 jaar geleden
Wij gebruiken pasta kruiden zonder toegevoegd zout van Stegeman en een blikje tomatenblokjes/purree.
2 jaar geleden
Ik zou het sporadisch wel eens geven. Ik ben daar niet zo moeilijk in. Maar meestal maak ik zelf pastasaus met tomatenblokjes en Italiaanse kruiden, vinden wij veel lekkerder.
2 jaar geleden
Wij pakken meestal een apart pannetje voor onze dochter. Zelfde vlees en groente als wij, maar dan zonder zout en heftige kruiden (wat wij wel heel lekker vinden). Voor pasta betekend dat meestal wat gepelde tomaten uit blik en wat Italiaanse kruiden en klaar. Ik zou die zakjes niet aan mijn dochter geven persoonlijk.
2 jaar geleden
Ik zou het niet doen.
Dit soort eten bevat veel zout idd. En alleen van de pastasaus wordt je kindje niet ziek, maar ongemerkt krijgt een kind heel veel zout binnen. Ook bij andere "gemakkelijke" maaltijden.
Wat betreft pastasaus: uitje met teen gehakte knoflook fruiten, evt gehakt fruiten, naar smaak Italiaanse kruiden erbij en een pakje passata. (Je kunt na het gehakt ook een zakje roerbakgroenten er bij in doen)
Zoutarm(er) eten is in het begin echt wel wennen. Maar eenmaal gewend zoveel lekkerder
2 jaar geleden
Reactie op Ukkie21
Ik gebruikte het wel maar niet te vaak en ik deed vaak 2/3 van het zakje me ...
Dan is de verhouding toch even zout?
2 jaar geleden
Wij doen het wel af en toe. Onze eigen regel was ong 1x per week iets uit een pakje.















