84 Reacties

9 maanden geleden

Hoi! Wij kiezen er bewust voor om de etiketten goed te lezen. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze dochter. Je schrikt soms echt van de hoeveelheid suiker en onnodig toegevoegde stoffen erin. Ik kies zelf altijd de 100% versie, het liefst biologisch en van de biologische winkel.. in ieder geval zo min mogelijk toevoegingen behalve pinda zelf. Denk aan suiker, zout, palmvet.. e-nummers. Als je goed leest, kan je zelf overwegen wat jij belangrijk vindt voor je kindje. Succes :)

VRIEND

9 maanden geleden

Ik zou deze gewoon gebruiken en volgende keer 100% kopen. In andere is vaak zout en/of suiker toegevoegd. De 100% is dus gezonder. https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-pindakaas-gezond.aspx

9 maanden geleden

Meestal gebruik ik 100% pindakaas. Maar nu mijn zoon 1,5 jaar is gebruik ik ook Calve omdat mijn man dat eet

9 maanden geleden

Ik zou vooral kijken naar biologisch en zo min mogelijk toegevoegde suikers. Calvé zit er vol mee. Ook de potjes die je koopt of fruit/groenten bio doen. Zit zoveel gif in

9 maanden geleden

Wij gebruiken alleen 100% pindakaas voor de kleintjes. De oudste is bijna 2,5 maar die vind deze ook nog steeds prima. 100% betekent letterlijk 100% pinda's, in andere pindakaas is meestal suiker/zout toegevoegd en eventuele andere extra's die je misschien niet aan je kindje wilt geven.

9 maanden geleden

Ik blender gewoon zelf wat pinda’s en dat heb je ook pindakaas zonder troep erin

9 maanden geleden

Wij gebruikten gewoon Calvé, was volgens ons cb prima.

9 maanden geleden

Calve heeft (onnodige) toevoegingen als zout en palmvet, hoewel er van Calvé nu ook een 100%-versie is dacht ik. Wij hebben sinds we kinderen hebben iig meestal de pure versie, die eet mijn man dan dus ook. Af en toe een keer extra zout of suiker lijkt me geen probleem, maar voor dagelijks gebruik zou ik toch liever zonder toevoegingen willen.

9 maanden geleden

Ik zou vooral kijken naar biologisch en zo min mogelijk toegevoegde suikers ...
Uhm deze klopt niet helemaal. Calvé heeft ook 100% en daar zit dus geen toegevoegde suiker in.

9 maanden geleden

Calvé heeft ook een 100% variant!!

9 maanden geleden

Ik heb tot een jaar of 3 de 100% gebruikt. Nu ben ik iets makkelijker dus heb ik ook wel eens de gewone. Zoon eet niet heel vaak pindakaas en als die 100% lang in de pot zit wordt het een harde klont, dus dan stond ik een uur de olie erdoorheen te roeren of ik kon de pot wegdoen. Maar ik zou dus wel starten met de 100%.

9 maanden geleden

Ik gebruik zelf ook 100% pindakaas, ik zou die kopen. Is niet eens veel duurder.

9 maanden geleden

Hier vinden we de 100% niet te pruimen, dus voor het wennen aan pinda krijgt ze gewoon een korstje met normale calve met stukjes.. gaat tot nu toe prima!

9 maanden geleden

Ik heb de 100% omdat ik het zo jong nog niet nodig vond om een hoop suiker binnen te krijgen. Is je eigen keuze met jouw eigen kindje

9 maanden geleden

Reactie op Mljg

Hier vinden we de 100% niet te pruimen, dus voor het wennen aan pinda krijg ...
Het gaat er toch om wat voor toegevoegde zooi er in zit, niet of jij het zelf lekker vindt of niet. Je kindje kent de smaak van 'normale' pindakaas nog niet dus kan hij/zij nog heel prima wennen aan pure pindakaas zonder toegevoegde chemicaliën en suiker 😬 Veel gezonder voor een jonge baby. Maar goed, ieders eigen keuze natuurlijk...

9 maanden geleden

Reactie op Mljg

Hier vinden we de 100% niet te pruimen, dus voor het wennen aan pinda krijg ...
Om te wennen aan pinda kun je toch beter 100% pinda geven?

9 maanden geleden

Ik heb calve gegeven gewoon prima

9 maanden geleden

Reactie op Bolleke32

Het gaat er toch om wat voor toegevoegde zooi er in zit, niet of jij het ze ...
Nou, eigenlijk staat dat niet in de vraag van TS. Er staat of Calvé ook prima is voor introductie. Ze vraagt niks over 'toegevoegde zooi'.

9 maanden geleden

Zoals gezegd, 100% is heel veel gezonder. Al die toegevoegde suiker/zout etc hebben ze écht niet nodig en is erg ongezond. Wij eten zelf ook altijd 100% pindakaas of notenpasta. Hartstikke lekker ☺️.

9 maanden geleden

Ben met 6 maanden begonnen met 100% pindakaas maar sinds 1 jaar geef ik de goedkoopste pindakaas pot van AH. Is 85% pinda, vet en zout. IK VIND de “toegevoegde” zooi hier wel meevallen, ben voor de rest best secuur met zout en onnodig suiker.