Plotseling de fles weigeren - tips?

evjo
één maand geleden
Volgen
Ik geef vanaf de geboorte van mijn inmiddels 4 maanden oude zoon volledige borstvoeding. Dit verloopt soepel en regelmatig heb ik een borstvoeding vervangen met een flesje (Dr Brown brede hals) gekolfde melk. Hij dronk ook zonder problemen uit de fles tot een week of twee geleden. Ineens lijkt hij te zijn vergeten hoe hij aan de fles moet zuigen, wil hij er niets meer van hebben en gaat meestal huilen als hij de fles aangeboden krijgt (behalve in een speelse bui, dan kauwt/sabbelt hij een beetje op de speen). Ik heb al tips gegoogled en het een en ander geprobeerd zoals een andere drinkhouding of z’n vader de fles laten geven, maar het werkt nog niet… Mijn vraag aan moeders die dit probleem herkennen: wat is bij jullie de oplossing geweest om jullie kindje weer aan de fles te krijgen?
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
newmommy😍
één maand geleden
Als je vanaf 6 weken niet elke dag een fles hebt aangeboden zonder uitzondering dan kunnen ze het na een dag al verleren. De reflexen moeten dan namelijk overgaan in ervaring. Ik zou een prelogopedist inschakelen.
123_abc_123
één maand geleden
Ik volg, hier hetzelfde probleem. Dochtertje is 9 weken oud. Vanaf week 3 iedere dag een flesje gegeven, ging goed en sinds vorige week opeens drama.