7 reacties

één maand geleden

Ja mag geen poedermelk oplossen in je moedermelk. Je mag wel opgeloste poedermelk toevoegen aan je moedermelk.

één maand geleden

Bedoelt de diëtiste niet bmf (breast milk fortifier)? Dat voeg je namelijk wel aan de bv toe en is ook een poeder. Maar dat is niet hetzelfde als poedermelk. Vriendinnetje van mij moest dit vrij lang doen voor haar tweeling die naast prematuur ook dymastuur was. Die bmf zorgt voor extra voedingsstoffen zodat je kindje beter kan groeien.

één maand geleden

Zelf niet gedaan. Een vriendin van mij wel, haar productie kwam door stress niet goed op gang. Ze heeft een aantal keren kv gemengd met bv op verzoek van de kinderarts. Hier zijn echter wel 'regels' voor zoals de kv oplossen met water en daarna mengen met gekolfde melk. Bij het geven van borstvoeding heb ikzelf gemerkt dat mijn melk een dikkere vetlaag had wanneer ik zelf ook vettere producten at zoals noten/avocado's/roomboter etc. Heb jij zelf ook adviezen hierover gekregen?

één maand geleden

Reactie op november11

Bedoelt de diëtiste niet bmf (breast milk fortifier)? Dat voeg je namelijk ...
Dit klinkt aannemelijker haha

één maand geleden

Reactie op Lissocat

Dit klinkt aannemelijker haha
Ja maar dit wordt dus meestal wel vanaf begin gegeven bij prematuur en/of dysmatuur. Dus of dat ook pas vanaf 6 maand kan vraag ik me af 🫣 maar goed bmf bestaat. @TS Mocht het toch om kv gaan dan inderdaad maken zoals op de verpakking staat (met water dus) en daarna pas aan de bv toevoegen. Mocht het om BMF gaan weet ik niet precies hoe en wat, maar de diëtiste kan je hier vast meer over vertellen.

één maand geleden

Je mag geen poedermelk aanmaken met borstvoeding. Je moet dan poedermelk met water aanmaken en dan pas mengen met BV.

één maand geleden

Reactie op Grace93

Zelf niet gedaan. Een vriendin van mij wel, haar productie kwam door stress ...
Dit idee van de vetlaag heb ik ook! En tijdens een periode dat ik nogal druk/gestresst/beetje ziek was, zat er überhaupt nauwelijks een vetlaag op. Maar ik heb altijd begrepen dat de kwaliteit van moedermelk bij iedereen goed is en je er zelf geen invloed op hebt.