60 Reacties

10 maanden geleden

Ik zou in haar slaap verschonen. Dus gewoon in bed laten liggen, daar luierwissel en hopelijk verder slapen. Anders heb je de volgende dag misschien uitslag/ irritaties, al helemaal als dit vaker gebeurt. Heb die twijfel ook vaak met doorlekken maar ga altijd voor omkleden en in dat geval moet dus echt alles en kan ons kind niet blijven liggen. Als baby was dit een ramp, echt heel sneu maar nu slaapt hij er gewoon door.

10 maanden geleden

Ik zou ook verschonen. Mijn zoontje heeft gevoelige billetjes en zou erg last hebben als ik hem zo laat verder slapen. Wat je misschien kan proberen is de billen te vegen met een washandje dat nat gemaakt is met warm water. Veegt beter en voelt niet zo koud als natte wipes.

10 maanden geleden

Hoe gemeen het ook voelt absoluut verschonen. Kapotte billen vind ik persoonlijk nog erger dan wakker maken. Ik zou met een klein nachtlampje verschonen zodar niet heel de kamer fel verlicht is. Warm washandje vind ik ook een goeie tip.

10 maanden geleden

Even snel snel bij zo min mogelijk licht verschonen. Zou ik wel echt doen want anders ligt ze de hele nacht in de poep en krijgt ze zekerweten luieruitslag van 😰 Ik weet niet of je een beetje bekend bent met de slaapcyclus bij die leeftijd maar ik weet bij mijn dochter precies wanneer ze écht diep slaapt (is een lichte slaper) en dan wordt ze meestal ook niet wakker als ik haar even snel en voorzichtig verschoon. Kun je zelfs in bed doen even een matje of hydrofiele doek onder de billen en gauw een nieuwe luier aan... Als je weet dat ze gaat poepen 's nachts zou ik ook zeker een laagje beschermende creme smeren voordat ze naar bed gaat om luieruitslag te voorkomen

10 maanden geleden

Nee dit zou ik absoluut verschonen. Hoe langer een kindje in de ontlasting zit hoe meer het het huidje aantast. In meerdere opzichten niet zo gezond om een kind lang in ontlasting te laten zitten. Ik zou de lichten zo gedimd mogelijk houden en proberen snel te werken, maar zeker verschonen als je het zelf opmerkt.

10 maanden geleden

Ja ik zou het ook verschonen, met een rode zoutlamp aan bijvoorbeeld. Kapotte billen en slapen in stank is echt niet fijn

10 maanden geleden

Ik zou t verschonen. Onze dochter krijgt heel snel een schimmelinfectie als ze te lang in een poepluier zit..

10 maanden geleden

Mijn dochter van 1,5 wordt regelmatig smorgens wakker met een poepluier, ze slaapt op haar eigen kamer dus ik merk daar 'snachts niks van en verschoon haar dus ook niet meteen. Nog nooit luieruitslag of irritaties door gehad. Daarbij komt idd dat ik blij ben als ze slaapt, we hebben genoeg periodes waarin het uren duurt voor ze weer in slaap komt als ze wakker wordt om welke reden dan ook. Ik zou haar lekker laten liggen.

10 maanden geleden

Reactie op DVEM

Mijn dochter van 1,5 wordt regelmatig smorgens wakker met een poepluier, ze ...
Dat is wel een heel andere situatie dan wat ts beschrijft. Zou ook geen wekker gaan zetten om ieder uur te kijken of 1 van mn kinderen gepoept heeft. Logisch dat als je het niet merkt dat je dan niet verschoond. Maar als je het al ruikt zelf, en dus wakker bent, ja dan zou ik altijd gaan verschonen. Heel onhygiënisch en ook ongezond om je kind daar bewust in te laten zitten.

10 maanden geleden

Verschonen. Slapen in stank en dan ook nog eens risico op luieruitslag/rode billen. Ik zou dat niet willen.

10 maanden geleden

Ik verschoon in dat geval ook, wel in z'n bedje en zo donker mogelijk houden. Mijn zoontje heeft zo'n periode gehad en dan smeerde ik standaard s avonds al wel een laagje inotyol créme op z'n billen, ter bescherming wanneer hij toch wat langer in de volle luier zou liggen.

10 maanden geleden

Mijn zoontje van ruim 1,5 jaar slaapt op zijn eigen kamer en word weleens wakker met een poepluier,maar dan hebben we dat niet door gehad. Ik ga wel vaak even bij hem kijken voordat ik naar bed ga en als ik het dan zou ruiken, zou ik hem wel verschonen denk ik. Dit is al een hele tijd niet voor gekomen. Toen hij jonger was maakte ik een flesje melk en gaf dat aan hem terwijl ik hem verschoonde en terug op bed legde, dan bleef hij rustig en kon hij ook snel weer in slaap vallen. Ik denk dat als ik dat nu zou merken ook op dezelfde manier zou doen.

10 maanden geleden

Ik zou mijn zoontje lekker laten slapen, ben een uitzondering zo te lezen😂 Als hij eenmaal wakker is kan het ook uren duren voordat hij weer slaapt, dus dat risico ga ik niet nemen

10 maanden geleden

Ik zou hem lekker laten liggen. Hij is een moeilijke slaper en hij heeft er eigenlijk nooit last van naderhand. Of het dan tot zn oksels zit zie ik dan wel als hij in de nacht een keer wakker wordt. Dan verschoon ik hem natuurlijk wel gelijkm

10 maanden geleden

Mischien een optie haar op het potje te zetten voor het slapen gaan? Kindjes zijn van nature zindelijk dus als ze een keer op potje poept zal ze merken dat dit fijner is dan de hele nacht erin te liggen.

10 maanden geleden

Reactie op 031991

Mischien een optie haar op het potje te zetten voor het slapen gaan? Kindje ...
Ze is 1.5..

10 maanden geleden

Wakker maken zou ik doen

10 maanden geleden

Ik zou haar wakker maken. De keren dat ze gepoept had zonder dat we het wisten werd ze in de ochtend wakker met mega rode billen door de poep. Dus nee ik zou het niet laten zitten.

10 maanden geleden

Reactie op xxTessa

Ze is 1.5..
Dus? Mijn zoontje ging op potje vanaf de 6 maanden. Zoek maar eens op babyzindelijkheidscommunicatie/peuterzindelijkheidscomminucatie. Klinkt ingewikkeld maar hier zijn we gewoon begonnen met op potje zetten tijdens elke luierwissel en binnen 2 weken werd elke grote boodschap erop gedaan. Niks dwingen, gewoon leuk momentje met liedjes zingen of boekje erbij. Scheelt een hele hoop poetswerk en luiers. Nu is zoontje ook 1.5 jaar en geeft aan als hij moet, geen nachtelijke poepjes meer en tijdens dutje helemaal droog.

10 maanden geleden

Reactie op Blabla19

Ik zou mijn zoontje lekker laten slapen, ben een uitzondering zo te lezen😂 ...
Hier ook weleens genegeerd hoor. Ligt er ook aan hoe je kindje is gaan slapen, hoe laat/vroeg het is etc…