17 Reacties

4 jaar geleden

Heb je het potje zelf ook geproefd? Vaak zíjn die ook echt gruwelijk vies. Ik zou er niet zo bang voor zijn dat ze het vers ook niet lust. Daarnaast is beginnen met 4 mnd echt best vroeg, sommige baby’s kunnen het aan, andere niet. Een paar weken/twee maanden wachten kan dus ook nog.

4 jaar geleden

Reactie op irisje-24

Heb je het potje zelf ook geproefd? Vaak zíjn die ook echt gruwelijk vies. ...
Ja nadat ze het uitspuugde dacht ik, laat ik het eens even proeven, maar wat is het bitter.. het consultatiebureau zei dat we ermee mochten beginnen maar misschien is ze er inderdaad nog niet klaar voor..

4 jaar geleden

Met 4 maanden een theelepel gekookte, goed geprakte of gepureerde groente. Met niets dan kookvocht (klaarmaken zonder zout) of afgekolfde melk erin. En dan geen zes smaken door elkaar. Ze moeten alle smaken afzonderlijk leren kennen en waarderen. Zoveel mogelijk smaken aanbieden in die 8/9 weken. Dat ze het eruit werken komt ook omdat ze nog moeten leren 'kauwen', van bestek moeten leren eten en moeten leren slikken zonder zuigreflex.

4 jaar geleden

Wij ook recent begonnen! Ik koop verse (biologisch) wortel, broccoli en bloemkool. Pureer ik en vries het in in die ijsblokbakjes. Per avond krijgt ze 1 ontdooit blokje en ik rouleer met de soorten groente. Ze reageerde eerst ook een beetje alsof ze het vies vond maar inmiddels eet ze het prima op! Misschien ook vers proberen i.p.v. potjes?

4 jaar geleden

Reactie op elisabeth-jane

Wij ook recent begonnen! Ik koop verse (biologisch) wortel, broccoli en blo ...
Super handige tip die ijsblokbakjes, die ga ik direct even aanschaffen :) ik ga nu naar de winkel om groentes te halen. Kook je de groenten? Of stoom je ze?

4 jaar geleden

Reactie op nienke1995!!

Super handige tip die ijsblokbakjes, die ga ik direct even aanschaffen :) i ...
Ik kook ze! En dan met de staafmixer lekker pureren en die bakjes vullen, afkoelen en de vriezer in. Met 1 bloemkool gisteren twee van die ijsblokbakdingen gevuld dus je hebt ook gelijk wat voorraad :) Stomen is volgens mij wel beter voor behoud vitaminen enzo hoor, wellicht dat we daar nog iets voor aanschaffen in de toekomst. Voor nu is dit wel even prima voor ons. Succes en hopelijks smult ze er straks lekker van!

4 jaar geleden

Reactie op elisabeth-jane

Ik kook ze! En dan met de staafmixer lekker pureren en die bakjes vullen, a ...
Ideaal hihi ! Ik hoop het ook :)

4 jaar geleden

De potjes zijn ook niet te eten😂 lekker vers😃

4 jaar geleden

Ik vind deze website best fijn voor inspiratie! https://smikkels.nl/

4 jaar geleden

vooral als je net begint is ff zoeken wat werkt mijn zoontje 5m krijgt zowel vers als een potjes want ook uit een potje is het gezond en op vakantie vind ik een potje ideaal kwa ijsblokjeshouder die van blokker zijn waardeloos! heb er 2 van de AH en die zijn fijn makkelijk eruit te halen ik kijk wel goed wat in de potjes zit 😉 en ja ze smaken vaak bitter maar wij zijn gewend geraakt aan zouten enzo

4 jaar geleden

Reactie op MamaTam

vooral als je net begint is ff zoeken wat werkt mijn zoontje 5m krijgt zowe ...
Die van ah zijn idd chil. Als ze toch vast gevroren zitten helpt het soms om een beetje warm water aan de achterkant te laten lopen. Dan schieten ze zo los 👌

4 jaar geleden

Ik kon echt helemaal nergens ijsblokjesbakjes vinden. heb ze nu van de xenos.. van die mini blokjes, Maarja moet toch wat hihi.

4 jaar geleden

Reactie op LMDR

Die van ah zijn idd chil. Als ze toch vast gevroren zitten helpt het soms o ...
nou die van de blokker heb ik al doormidden gekregen wou het iets los tikken wat wel werkt bij die van de AH maar die andere euh niet zo goed idee en proberen het iets los te wrikken met een mes was ook geen succes ging zo door de bodem heen 😐

4 jaar geleden

Bij jonge baby’s zit het kokhals reflex ook nog vaak vooraan/in de gehele mond. Dit wordt langzaam aan naar achter geplaatst. Het kan dus ook zijn dat jouw kindje dit reflex nog voor in de mond heeft, waardoor ze reageert met kokhalzen/spugen op vast voedsel. Als je hier naar zoekt via Google kun je er meer over vinden.

4 jaar geleden

Reactie op MvE

Bij jonge baby’s zit het kokhals reflex ook nog vaak vooraan/in de gehele m ...
Ah oke.. dan ga ik eens even googlen :)

4 jaar geleden

Het is me gelukt ijsblokjes bakjes te vinden! Ook heb ik het bloemkool hapje die ik zelf heb gemaakt al aan m’n kleine gegeven en ze vond het stukke beter te eten dan de potjes! nu langzaam laten wennen :)