13 Reacties

3 jaar geleden

Ik volg, ik wil dit ook gaan doen. Maar heb ik het goed als dit niet op de dag dat je powerkolft je meer productie hebt, maar de dagen erna?!

3 jaar geleden

Jammer geen tips hier helaas :(

VRIEND

3 jaar geleden

Powerkolven heeft zeker nut, niet meteen maar na een aantal dagen, ik deed dit s avonds dan had ik "rust". Als je 10 minuten kolft is het dan echt klaar of druppelt het nog? Dan kun je ook sowieso wat langer kolven.

3 jaar geleden

Reactie op Piru

Powerkolven heeft zeker nut, niet meteen maar na een aantal dagen, ik deed ...
Ja het druppelt echt heeeeeel klein beetje, anders lage stand zette tot 10 min en daarna 10 min ruste en dit 1 uur lang aanhouden toch ? Dan anders of een ochtend proberen of een avondje

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op hizeyber

Ja het druppelt echt heeeeeel klein beetje, anders lage stand zette tot 10 ...
Als het nog druppelt kan je sowieso nog door kolven misschien krijg je nog een toeschietreflex en komt er meer melk 👍🏻

3 jaar geleden

Hier ook een fulltime kolver. Het gaat er bij powerkolven niet om dat je op het moment zelf meer melk kolft. Wat het doet is een signaal naar de hersenen sturen dat er meer melk aangemaakt moet worden. Bij de een gebeurd dit na 1x powerkolven, ikzelf moet 3 avonden op een rij powerkolven om de productie omhoog te krijgen. Dat merk ik dan op dag 4. Wat ik doe is 15 minuten kolven, 10 minuten pauze, 10 minuten kolven, 10 minuten pauze, 10 minuten kolven. Wat overigens tijdens het normale kolven kan helpen is om na 10 minuten je toeschietreflex weer op te wekken. En naar foto's en filmpjes van je kindje kijken terwijl je dat doet. Succes ermee, ik weet hoe balen het is als je productie keldert. Ik hoop dat het je lukt om het omhoog te krijgen!

3 jaar geleden

Ik deed het op advies van lactatiekundige als volgt: 19 uur: 10 min kolven 20 uur: 10 min kolven 21 uur: 10 min kolven 22 uur: 10 min kolven Belangrijk dat je het in de avond doet. Ik deed het 2 avonden achter elkaar, 3 kan ook. Meestal zie je 2 dagen later resultaat!

3 jaar geleden

Ik kolf sinds een aantal weken ook maar zie mijn productie met de dag minder worden... en dat terwijl ik toch al een paar dagen aan powerkolven doe. Begin mij nu wel echt zorgen te maken. Ik had net na 3 uur pauze een poweruur ingelast, waarbij maar 90 cc opbrengst totaal. Ik kolf nu zo'n drie dagen met regelmaat extra. Minimaal 2 keer per dag een poweruur. En gisteren i.p.v. het poweruur meerdere keren ieder uur omdat ik toch thuis was. Moet ik nóg meer kolven? Of pak ik het gewoon niet goed aan? Na 5 minuten stopt het lopen ook al na een toeschietreflex. Eerder kon ik een kwartier doorpompen.

3 jaar geleden

Je borsten kunnen wennen aan powerkolven, dus het beste is het om dit niet elke dag te doen. Ik deed 2 dagen in de avond gedurende 1.5 uur 5 minuten kolven, 10 minuten pauze, etc. En dan minimaal 1 dag pauze. Dit hielp mijn productie enorm.

3 jaar geleden

O ja tip: leuke film aan, en het gaat niet om de productie maar om het effect een paar dagen later. Dus niet kijken hoeveel het is. Sowieso is dat een enorme stressfactor bij kolven vind ik. Je kan precies zien wat je produceert. En als dat te weinig is, word je gestrest, en zakt je productie.

3 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Je borsten kunnen wennen aan powerkolven, dus het beste is het om dit niet ...
Ga ik dat eens proberen. Het jammere is wel dat ik nu moet gaan bijvoeden met kunstvoeding. Maar misschien ben ik inderdaad wel té lang bezig geweest met powerpompen. Doe het straks al haast een week met verschillende methodes die ik had gevonden op internet.

3 jaar geleden

Reactie op Jolien___

Ik deed het op advies van lactatiekundige als volgt: 19 uur: 10 min kolven ...
Zie je dan over de gehele dag resultaat in productie verhoging, of alleen in de avonden omdat je ook in de avonden hebt gestimuleerd?

3 jaar geleden

Reactie op Pindarotsje

Zie je dan over de gehele dag resultaat in productie verhoging, of alleen i ...
Dan gaat je algehele productie omhoog, dus over de gehele dag.