8 Reacties

één maand geleden

Hebben dit ook gehad met zoontje van 6 maanden. Die bleef maar spugen. Uiteindelijk hield hij wel kleine slokjes binnen van 10 cc ORS. Dit was in overleg met de huisarts. Heeft zeker een dag lang gespuugd voordat hij wat binnen kreeg.

één maand geleden

Ah wat sneu zeg. Ik heb geen tips, maar recent had onze zoon van 2 ook een virusje en begon na het avondeten te spugen. Ging echt tot diep in de nacht door dus die hield ook niks binnen. Dat ging toen vanaf de ochtend weer beter. Althans, hij had geen zin in eten maar hoefde niet meer te spugen (zat ook echt niks meer in zijn maag). Hopelijk bij jou ook vanaf de ochtend beter!

één maand geleden

Heeft mijn dochtertje ook eens gehad. Ons werd toen (naast ORS) geadviseerd om fruithapjes aan te bieden daar zit ook vocht in. En anders waterijsjes!

één maand geleden

Ons dochtertje heeft ook een flinke buikgriep gehad vlak na haar eerste verjaardag. Middagje in ziekenhuis geweest omdat ze niet meer plaste. Met middel tegen misselijkheid ging het al een stuk beter. Ik gaf haar steeds n eetlepel met ORS en bood haar de borst aan en af en toe hele kleine hapjes eten/fruit. Na twee dagen knapte ze vanzelf op en na drie of vier was ze weer de oude

één maand geleden

Ja, herkenbaar. Hier was O.R.S het advies. Kleine beetjes blijven aanbieden. Mijn zoontje had een virus toen hij 1,5 was. Goed de luiers en je kleine in de gaten houden. Hier bleef de huisarts maar zeggen dat hij niet uitgedroogd was. Uiteindelijk vrijdagmiddag de hap gebeld en toen kreeg hij vocht toegediend. Hij was erg suf, dat voelde niet goed. Borstvoeding dronk hij nog wel maar had ik al ver afgebouwd. Na de ziekenhuisopname weer opgebouwd tot 4 voedingen en zo is hij er bovenop gekomen. Geen idee of het noro virus was, maar mijn 3e wel laten vaccineren.

één maand geleden

Dankjulliewel voor de reacties! Nu met de misselijkheidsmedicatie lijkt het binnen te blijven, maar moet niet te hard roepen. Ze krijgt nu borstvoeding

één maand geleden

Reactie op Mollie2021

Dankjulliewel voor de reacties! Nu met de misselijkheidsmedicatie lijkt het ...
Beterschap! Mocht ze toch nog gaan spugen, wij hebben ook een keer snachts de hap gebeld toen het maar niet ophield en het advies gekregen om na het spugen een uur lang geen drinken te geven. Dat vond ik super sneu omdat onze dochter duidelijk wel wou drinken maar de arts gaf aan dat dat nodig kan zijn om de maag echt even tot rust te laten komen. Als een kindje zoveel spuugt zijn een paar slokken water anders steeds genoeg om die spuugreflex weer te activeren. Dat hielp toen ook echt, haar maag was daarna weer rustiger en toen konden we weer om het kwartier een klein beetje geven en dat bleef er dan in :)

één maand geleden

Reactie op Mollie2021

Dankjulliewel voor de reacties! Nu met de misselijkheidsmedicatie lijkt het ...
Ahh beterschap!!!