12 Reacties

5 maanden geleden

Niemand? 🫣

5 maanden geleden

Wij hebben gemengd met steeds grotere verhouding neocate. Maar zelfs dat ging heel moeizaam. En nooit meer dan 50/80ml gedronken. Weet niet of je zelf geproefd hebt, maar die melk is ook ontzettend smerig. Zou zelf doorgaan zoals je nu doet, rustig blijven aanbieden en vooral niet dwingen. En dan de komende maand even om de week wegen op inloop CB. Zodat je de groei wat op kan volgen. Als er echt afgebogen wordt overleggen met de kinderarts/diëtist.

5 maanden geleden

Hier krijgt ze pepti en ze moest er niks van hebben in het begin. Ik kwam van borstvoeding af dus ik ben met elke voeding 10ML meer pepti gaan toevoegen en zo is ze langzaam gewend aan de smaak. Heb je dat geprobeerd?

5 maanden geleden

Reactie op Col22

Wij hebben gemengd met steeds grotere verhouding neocate. Maar zelfs dat gi ...
Oei 50-80 ml is wel heel erg weinig, is dat uiteindelijk wel goed gekomen? De melk is inderdaad heel vies.. Pepti lustte hij goed maar nutramigen en nu puramino drinkt hij heel slecht. Hij is nu aan het afbuigen helaas, dus staan onder controle van de kinderarts

5 maanden geleden

Reactie op Juulie

Oei 50-80 ml is wel heel erg weinig, is dat uiteindelijk wel goed gekomen? ...
Goed dat je onder controle staat. Heeft de kinderarts geen concrete tips? Zo lastig en frustrerend als het drinken niet wil. Op deze leeftijd heb je ook totaal geen alternatieven om aan te bieden. Eventueel een ander merk? Al denk ik niet dat de smaak echt verschillend is. Onze dochter was al een stuk ouder en ik gaf ook nog borstvoeding. Het was hier puur voor de opvang omdat ik op den duur gewoon echt niet meer voldoende kolfde. Dus wat minder noodzaak dan met jouw zoontje. Heb toen ook wel tips voorbij zien komen als een druppeltje diksap etc, maar dat hebben wij nooit gedaan. Wel geprobeerd als pap aan te bieden maar ook dat werkte niet echt geweldig. En is voor jouw zoontje ook nog te vroeg. Heel veel sterkte ermee. Koemelkallergie is al vreselijk en dan ook nog de strijd om er genoeg in te krijgen. Mocht je trouwens als laatste redmiddel neocate willen proberen qua smaak. Ik heb nog 1 ongeopend blik staan.

5 maanden geleden

Reactie op mama0208

Hier krijgt ze pepti en ze moest er niks van hebben in het begin. Ik kwam v ...
Wat fijn dat het bij jou goed gekomen is! De stap van borstvoeding naar pepti ging hier super goed, helaas bleef zoontje klachten houden. Daarna van pepti heel rustig over naar Nutramigen maar toen is het weigeren begonnen. Bij 2 schepjes pepti en 3 schepjes nutramigen (150+5) begon het. Daarna over naar puramino maar ook dat lukt niet goed. Zoontje wil ook geen pepti meer drinken inmiddels.

5 maanden geleden

Reactie op Col22

Goed dat je onder controle staat. Heeft de kinderarts geen concrete tips? Z ...
Ik zit inderdaad aan neocate te denken of novarice. Alleen denk niet dat de kinderarts daar in mee gaat. Zeker omdat neocate ook op basis van aminozuren is, dus even “vies” als de puramino.. Maar wat goed dat jou dochter de kunstvoeding wel is gaan drinken, je hoort vaak hoe ouder kindjes zijn hoe lastiger de overstap naar kunstvoeding is qua smaak, al helemaal als het gaat om koemelkvrije kunstvoeding gezien die echt niet lekker smaken. We hebben inderdaad diksap in huis gehaald en zoetjes. Voor nu moet ons zoontje 600 ml per dag binnen krijgen, dit mag ook een gedeelte ors zijn. Ben nog een beetje huiverig om diksap toe te voegen omdat ik bang ben dat ons zoontje dan nooit meer de melk zonder toevoegingen wil gaan drinken. Ik wil liever nog geen diksap of iets anders geven. Al denk ik dat het dus echt aan de smaak ligt gezien zoontje kunstvoeding nu heel slecht drinkt maar ORS wel altijd wil drinken. Begin volgende week hebben we een afspraak bij de kinderarts om te kijken hoe verder.

5 maanden geleden

Geen ervaring met koemelkvrij voeding...maar het overstrekken, huilen en fles weigeren.. klinkt misschien ook als reflux?🤷‍♀️ Wel vervelend zo he.. Succes! 🍀

5 maanden geleden

Reactie op Doubletrouble

Geen ervaring met koemelkvrij voeding...maar het overstrekken, huilen en fl ...
Klopt, daar hebben we medicatie voor alleen die wil zoontje ook niet haha

5 maanden geleden

Reactie op Juulie

Ik zit inderdaad aan neocate te denken of novarice. Alleen denk niet dat de ...
Helemaal ellende dit… ik kolf nu nog 100% op een knetter streng dieet, hebben neocate voor erbij als t qua kolven niet genoeg is. Ik kreeg dat heel laagdrempelig mee van de kinderarts, gewoon 1 los blik als backup. De verpleging vertelde dat zij dat krijgen van ouders die het niet meer nodig hebben, en dat zij het eigenlijk aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Dus ik zou zeker even informeren als ze als proef misschien 1 los blik hebben staan.

5 maanden geleden

Wij gingen van Pepti over op Neocate en ze dronken het eigenlijk meteen. De kinderarts zei ook dat kindjes zonder allergie de Neocate niet drinken, omdat het idd heel smerig is. Is de allergie vastgesteld?

één maand geleden

Reactie op Juulie

Niemand? 🫣
Hallo, werd er ondertussen een oorzaak/oplossing gevonden?