21 Reacties

3 jaar geleden

Dat lijkt me ook lastig idd! Hier geen allergie maar een banaanpannenkoek valt hier erg in de smaak! 2 eieren-1 banaan-eetlepel pindakaas (blenderen/pureren) en bakken (10 min beide kanten) En elke ochtend eten we warme havermout met amandelmelk (lust zelf geen koemelk), blauwe bessen en kaneel. Ze hebben bij de AH glutenvrije havermout (valt qua prijs ook erg mee) Succes!

3 jaar geleden

En oh ja, kokosyoghurt is ook een goed alternatief, maar je houd ervan of je vind het ronduit smerig 😅
24baby's podcast Samen Groeien

Luister nu naar de nieuwste podcast van 24baby: Samen Groeien. In deze podcast beleven we samen met jou de eerste maanden met je baby. Van de laatste loodjes van je zwangerschap tot alle eerste keren met je baby. Luister de podcast via jouw favoriete podcast-app.

3 jaar geleden

In de app slim koken kun je recepten sorteren op allergenen. Dus die is heel handig denk ik. En is het koemelkallergie of lactose intolerantie? Wel handig om het verschil te weten. Heb je niet een afspraak bij de diëtist? Die heeft waarschijnlijk ook veel tips en websites.

3 jaar geleden

In de app slim koken kun je recepten sorteren op allergenen. Dus die is hee ...
Ga ik zeker op kijken. Het is een vastgestelde (door kinderarts) koemelkallergie. Diëtist is zeker ook nog een optie!

3 jaar geleden

onze dochter heeft ook glutenintolerantie. in het begin is het heel lastig, maar je leert er steeds meer mee omgaan. een tip die ik kan geven wat betreft glutenvrij is de AH die hebben veel glutenvrije maar ook lactosevrije producten. wij bestellen haar brood altijd bij https://glutenvrij.bakkerleo.nl/ dit brood smaakt tenminste nog naar brood en is betaalbaar. hebben veel verschillende broden geprobeerd maar allemaal erg duur en niet lekker

3 jaar geleden

Hoi TS, hoe ben je er achter gekomen dat hij koemelk intolerantie heeft? Gewoon even uit nieuwsgierigheid, omdat ik er 100 procent van was overtuigd dat mijn zoontje een koemelk allergie had. Na een bezoek bij de allergoloog en allergie test, geen allergische reactie. Einde van de avond werd zijn arm, waar de koemelk was gedruppeld(getest) rood. Van daar de nieuwsgierigheid.

3 jaar geleden

Reactie op Averm

Ga ik zeker op kijken. Het is een vastgestelde (door kinderarts) koemelkall ...
Goed dat je duidelijk hebt wat het is. Hopelijk groeit ze daar nog overheen. Over couliakie kun je natuurlijk niet heen groeien helaas. Ik zou je dan echt aanraden (zeker bij de diagnose couliakie) om naar een gespecialiseerde diëtist te gaan. Veel vervangers bevatten niet alle voedingsstoffen zoals betreft koemelk als gluten, dus voor je het weet heb je tekorten. En die hebben ook gewoon meer tips en kennis.

3 jaar geleden

Hoi TS, hoe ben je er achter gekomen dat hij koemelk intolerantie heeft? Ge ...
Ikzelf heb koemelkallergie en zo ook mijn broer en zus( toen we jong waren echt flink) We waren er al huiverig voor dat mijn zoontje het ook zou hebben. Met 8 dagen oud kon hij al niet meer poepen en kwam er veel darmslijmvlies mee als hij wel moest poepen. Zat onder de uitslag en ontzettend veel krijsen en overstrekken. De kinderarts bezocht toen hij 3.5 week oud was. Die constateerde op die manier koemelkallergie. Paar maanden later geprobeerd koemelk aan te bieden en meteen weer eczeem, slijm bij ontlasting en helemaal niet zichzelf. Snel weer terug naar de neocate en toen niks meer aan de hand... Als je zelf sterk denkt dat het toch koemelkallergie is kun je er ook bloed op laten prikken zei onze kinderarts destijds. Dus als je het echt wilt weten is dat evt nog een mogelijkheid misschien. Natuurlijk wel geen pretje!

3 jaar geleden

Wij koken ook gluten vrij en koemelk vrij. Het was even wennen, maar je wordt er steeds handiger in :) helaas mag onze kleine ook geen haver. We eten veel rijst, aardappelen en bonen als koolhydraten en gluten vrije pasta is eigenlijk best lekker. Vaak koken we pasta apart voor onze dochter en eten wij wel echte pasta. Zo lang je geen kant en klaar producten wil gebruiken vind ik het best te doen, maar ongeveer alles wat kant en klaar is zit of melk of gluten in, dus wij koken alles zelf. Pap maken we van boekweit en bananen brood met amandelmeel. Brood eet ze steeds minder, omdat ik nog geen lekker gluten vrij brood heb weten te vinden. Zelf eet ik al jaren koemelk vrij vanwege een intolerantie dus dat was niet zo’n aanpassing. Ik vind het vooral heel erg sneu voor ons meisje dat ze nooit ‘het gewone eten’ mag. Maar het verschil is dag en nacht. Ze heeft trouwens een intolerantie, geen allergie.

3 jaar geleden

Op de instagrampagina van kleinebuikjesvullen wordt er ook bij vermeld of het recept glutenvrij en/of koemelkvrij is. Mijn tips zijn: In recepten met koemelk kan je deze vervangen door sojamelk bijv. Bij yoghurt door sojayoghurt, kokosyoghurt etc. Bij meel kies voor boekweitmeel ipv die met gluten. Er bestaat ook glutenvrije havermout 🙂.
Podcast Samen Groeien
Nieuwe aflevering: mijlpalen en we listen and judge - ouderschapseditie

In de laatste aflevering van Samen Groeien delen we tips bij doorkomende tandjes en blikken we terug op het zindelijkheids- en potjesavontuur van Ivana en Ize. Lucy legt uit wat kan je de komende zes maanden nog kan verwachten. En tot slot gaan we samen met jullie met de billen bloot in de “We listen and don’t judge”-ouderschapseditie.

3 jaar geleden

Ik mag zelf geen gluten. Ik bestel mijn brood bij Bakker Leo, dit vind ik na veel soorten proberen het lekkerst en nooit laat gehad. Ze verkopen ook lactose vrij (ik ben niet zo thuis in het verschil koemelk intolerantie en lactosevrij.) De ingrediënten staan op de website, ik raad een proefpakketje aan. Op Instagram volg ik o.a.: Oh.My.Pie zij bakt gluten- en lactosevrij, de heerlijkste 'normale' dingen komen voorbij. Glutenvrijfeestje: glutenvrije producten in het 'normale: schap'. Zelf even kijken of het ook koemelk vrij is. In z'n algemeen raad ik aan om op te letten op genoeg vezels binnen krijgen en wees bewust dat in glutenvrije producten vaak de gluten zijn vervangen door extra suikers. Altijd etiketten scannen, ook al koop je een product vaker, soms is het recept gewijzigd zonder dat dit er duidelijk opstaat. Ik zeg nu wel scannen, maar in het begin kost dit wel even tijd, na een tijdje zie je het vaak in een oogopslag. Vraag in restaurants altijd door, bijvoorbeeld of de glutenvrije/lactosevrije producten (snacks, patat) niet gefrituurd worden in het frituurvet waarin 'gewone' kroketten worden gefrituurd. En ook als je twijfelt wat geserveerd wordt (bijv. Over de mayonaise erbij.). Uit eten kan echt wel, maar ook zo vaak een niet oplettende serveerster/ober gehad.). Doe dit ook bij goed bedoelende vrienden en familie! Een fout is vaak onbedoeld snel gemaakt! (Bijvoorbeeld zelfde botermes voor het glutenvrije brood en niet glutenvrije brood gebruikt --> kruisbesmetting!) Kijk of je in aanmerking komt voor compensatie bij de belastingdienst. Kant en klare producten, zoals afbakbroodjes, cakemix, kipnuggets: Sla in bij acties, het is al duur genoeg, wel even op de tht letten. Lidl heeft een paar keer in het jaar speciale weken. Ik ga vaak de avond heen voor het ingaan van de actie, dan heb je vaak nog alle keus.

3 jaar geleden

*laat moet zijn last

3 jaar geleden

Reactie op Tesz

onze dochter heeft ook glutenintolerantie. in het begin is het heel lastig, ...
ooh en trouwens voor tijdens het boodschappen doen. het voedingscentrum heeft een app "kiesikGezond?" hierin kun je bij de ingrediëntenchecker verschillende allergenen aangeven. als je die hebt ingesteld kun je in de winkel een product scannen en geeft de app aan of je product de allergenen bevat

3 jaar geleden

Als je op pad gaat is het trouwens handig om altijd iets bij je te hebben voor je kleintje, omdat het niet altijd gemakkelijk is om ergens even een broodje tussendoor te kopen. Ook heb ik eens de tip gelezen een traktatiedoos neer te zetten op het kdv/school, met verschillende houdbare lekkernijen. Als een ander kindje iets trakteert bij bijv. Een verjaardag wat je kind niet mag hebben kan hij/zij alsnog iets krijgen uit de traktatiedoos.

3 jaar geleden

Mijn favoriete bananenbrood, wat echt met 5 minuten in de oven zit: - 3 rijpe bananen - 3 eieren - 2 theelepels bakpoeder - 150 gr amandelmeel - snufje zout Eventueel toevoegen: - handje rozijnen - nootjes - koek en speculaas kruiden - chocolade chips Bereiding: - prak de bananen - roer de eieren erdoor - mix de rest van de ingrediënten erdoor en doe in een cake vorm - bak 40-45 minuten op 160 graden

3 jaar geleden

Oo echt heel veel fijne reacties! Dankjewel voor jullie tips.

3 jaar geleden

Dit is al een ouder topic maar wie weet leest iemand mijn vraag nog wel: ik begin meer en meer te vermoeden dat mijn zoontje (16maanden) ook "last" heeft met gluten. Mag ik vragen hoe een intolerantie bij jullie is vastgesteld? Is dit bijvoorbeeld in het bloed vast te stellen?

3 jaar geleden

Reactie op AnnieD

Dit is al een ouder topic maar wie weet leest iemand mijn vraag nog wel: ik ...
24 jaar geleden is het bij mij vastgesteld met een biopt. Bij een vriendin van mij is het bij haar dochter laatst vastgesteld aan de hand van een bloedonderzoek. Tegenwoordig is een biopt niet meer nodig om het vast te stellen en is bloedonderzoek voldoende. Vraag bij je huisarts of je bloed kan laten prikken voor HLA-typering, anti-TG2 en EMA. De uitkomst hiervan zal aangeven of je zoontje Coeliakie heeft.

3 jaar geleden

Reactie op AnnieD

Dit is al een ouder topic maar wie weet leest iemand mijn vraag nog wel: ik ...
Bij mijn dochter is coeliakie 1,5 maand geleden vastgesteld dmv bloed onderzoek bij de kinderarts in het ziekenhuis (na meermaals weggestuurd te zijn door de ha, die de klachten niet serieus nam). Biopt was niet nodig, gezien de bloeduitslag al overduidelijk was. Ze moest wel 2x bloed prikken om het vast te stellen (volgens protocol). Ze moeten wel gluten blijven eten tot ze 2x hebben bloed geprikt. Na het glutenvrije dieet heb ik eindelijk mijn dochtertje weer terug 🥰

3 jaar geleden

Reactie op AnnieD

Dit is al een ouder topic maar wie weet leest iemand mijn vraag nog wel: ik ...
Ten eerste moet je gluten blijven aanbieden totdat het is vastgesteld. Je kunt het beste naar de huisarts gaan en vragen om een bloedtest, vroeger deden ze nog biopten maar nu alleen nog maar bij volwassenen volgens mij, als het bij de kids in het bloed te zien is, is dat voldoende voor de diagnose. Ik heb zelf coeliakie en wij zijn hier nu in afwachting op de uitslag van onze zoon.