22 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem! Maar dan met een 17 maanden oude zoontje (gecorrigeerd 12 weken). Wij gebruiken nu ook een 1,5 week pepti maar hij weigert zijn flessen ook vaak. Kinderarts in het zkh wil ons niet echt helpen. Hier is hij wel heel geïnteresseerd in vitamine d, dat doen we een druppeltje op de speen van de fles zodat hij wel al iets begint met drinken. Wij voegen wel nog jbpm toe op aanraden van de kinderarts.

2 jaar geleden

Ik lees even mee. Heb toevallig zo een afspraak met de huisarts omdat ook ik kma vermoed bij mijn zoontje van 10 weken. Ook hij heeft verborgen reflux (krijgt daar nu wel medicatie voor) en last van veeeeel darmkrampen. Ook hij had eerst obstipatie en is nu overgegaan naar diarree.

2 jaar geleden

Melk verandering kan ook voor krampen zorgen. Ik zou het 2 weken de tijd geven. Is er ook vermoeden van kma? Dan kan het zijn dat pepti niet voldoende is

2 jaar geleden

Reactie op Lwijman

Ik heb hetzelfde probleem! Maar dan met een 17 maanden oude zoontje (gecorr ...
Haha er is ergens een typfout met de leeftijd denk ik.

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Haha er is ergens een typfout met de leeftijd denk ik.
Haha oeps ja, niet 17 maanden maar 17 weken.🙈

2 jaar geleden

Wat een nare ervaring! Hier waren de eerste 4 dagen Pepti ook echt dramatisch slecht. Ze dronk al weinig, maar dat was echt een dieptepunt (nog maar de helft van wat ze zou moeten hebben). Maar daarna was ze gewend en ging ze steeds beter drinken. Na 2 weken konden we eindelijk grotere flessen gaan aanbieden dan voor haar gewicht de bedoeling is, dus ze is eindelijk aan een inhaalslag bezig 🤞🏻 Hoop dat dat ook jouw ervaring gaat zijn, en dat het gewoon even wennen is!

2 jaar geleden

Spuugt jouw kindje ook zoveel terug met de pepti?

2 jaar geleden

Melk verandering kan ook voor krampen zorgen. Ik zou het 2 weken de tijd ge ...
Inderdaad vermoeden kea ivm allergieën van m'n partner. Kinderarts heeft nu geadv. om te gaan indikken. In tegenstelling tot de laatste keer bij de omneo hebben we nu voor tammi gekozen ipv nutriton. Hij moest er vanmiddag niks van hebben en heeft de helft van de fles met lange tanden gedronken. Ben er door de eerder obstipatie ook niet zo hapig op maar de reflux is vele malen erger dan voorheen. Na elke voeding begint te krijsen door 't opkomend zuur en in de avond is 't zo erg dat ie momenteel bijna geen slaap pakt en ontroostbaar wordt. Volgende week donderdag neemt de kinderarts contact op hoe 't ervoor staat.

2 jaar geleden

De osteopaat denkt trouwens geen kea. Hier zijn we al 2x geweest. Volgens hem betreft verschuivingen van de fontanel die er voor zorgt dat er geen goed signaal gaat na door 't voedingskanaal(mond, slokdarm, darmen) Reden zou o.a. De stuitligging of spoedkeizersnede kunnen zijn

2 jaar geleden

Reactie op LyB

Inderdaad vermoeden kea ivm allergieën van m'n partner. Kinderarts heeft nu ...
Heb je al eens gelilact geprobeerd

2 jaar geleden

Hier verborgen reflux wat erger is tijdens sprongetje en op aanraden van vriendinnetje gestart met jbpm maar hier na 2 dagen al mee gestopt want het leek wel veel erger, spuugde het opeens echt uit, veel hoesten, tong uitsteken slikken en het echt uitkrijsen van de pijn en niet meer willen platliggen.

2 jaar geleden

Hier ook al 1,5 aan de pepti en de klachten zij iets verminderd maar niet helemaal, nog steeds krampen en spugen. Maar pepti wilt hij niet drinken het is bij elke voeding weer krijsen en het flesje weg duwen. De kinderarts vermoed ook verborgen reflux doordat hij niet wilde drinken, en daarom omeperazol voorgeschreven dat gaat al iets beter. Misschein dat je dat voorgeschreven kan krijgen?

2 jaar geleden

Hoe is het inmiddels? Merk je al verbetering? 🤞🏻

2 jaar geleden

We zijn inmiddels. Jhbm gaan toevoegen (tammi) maar reflux klachten worden niet minder. Nog steeds onrustig en krijsen na iedere fles of 't nuu opkomend melkzuur is of hij scheetjes moet laten. Wanneer laten boeren nog steeds drama. Veel wakker en wordt dan vaak wakker door krampen/scheetjes of rochelen. En dat meerdere keren (overdag en 'savonds) als hij überhaupt nog in slaap wilt vallen. Vaak lukt alleen in slaap wiechen of 'savonds slapen bij pap of mam op de arm. We zijn gestopt met probiotica sinds 2 dagen en gisteren was de ontlasting ineens geel ipv groen. Wel kot steeds diarree. Heb 't idee dat dit alles, alleen in slaap woechen en huilen met elke voeding hierdoor weinig tot geen interactie en "speeltijd", een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling. We zetten door tot donderdag en dan kijken wat de KA zegt.

2 jaar geleden

Reactie op LyB

We zijn inmiddels. Jhbm gaan toevoegen (tammi) maar reflux klachten worden ...
Wat ik bij jou lees herken ik in mijn kindje met verborgen reflux maar die krijgt omeprazol en die klachten zijn nu veeel minder/weg. Spugen blijft maar ervaart er geen pijn meer aan. Heeft de kinderarts daar niks van gezegd?

2 jaar geleden

Ik ben geen arts, dat vooropgesteld. Maar weet je zeker dat je kindje kma heeft? De symptomen die je beschrijft passen ook bij reflux zonder kma. Of heeft je kindje erge uitslag? Reflux klachten werden hier erger met dunnere melk. Is pepti dunner?

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Ik ben geen arts, dat vooropgesteld. Maar weet je zeker dat je kindje kma ...
Pepti is een dieetvoeding en is dunner dan gewonen melk..

2 jaar geleden

Reactie op Ukkie-2

Pepti is een dieetvoeding en is dunner dan gewonen melk..
Ok ja. Stel het is geen kma he. Dunnere voeding geeft vaak meer overlast, dat stroomt sneller naar boven. Daarom kan indikken met jbpm ook helpen bij normale voeding. Het is dus mogelijk dat het daardoor erger wordt. maar dat zou ik even overleggen met je arts.

2 jaar geleden

Reactie op LyB

We zijn inmiddels. Jhbm gaan toevoegen (tammi) maar reflux klachten worden ...
Ah nee wat ellendig. Ik herken wat je zegt over het gevoel dat al dat huilen en gebrek aan andere interactie van negatieve invloed is. Dat is nog eens extra naar aan de situatie. Heel veel sterkte met doorbikkelen tot donderdag 😬 ik hoop dat je snel verbetering ziet!

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Ik ben geen arts, dat vooropgesteld. Maar weet je zeker dat je kindje kma ...
De KA gaf ook aan dat het mogelijk gewoon reflux is met darmkrampjes en obstipatie. De reden dat we in overleg met de KA toch voor pepti hebben gekozen om te kijken is de achtergrond van m'n partner met allergie nu en destijds toen hij zelf een baby was en aangepaste voeding heeft gehad.