38 Reacties

één jaar geleden

Bij mij zijn ze niet zo streng. Wat ze wel steeds deden is de meest verse melk eerst geven.. vervolgens kon ik de melk die over was weggooien omdat die maar tm de opvang dag houdbaar was. Heb nu aangegeven dat ze eerst de oudste melk op moeten maken. En dat doen ze nu ook. Maar voor hen is standaard eerst de meest verse melk te geven…

één jaar geleden

Dat koeltasje is onzin, lijkt me. Jouw verantwoordelijkheid. Ook al vervoer je het in een koeltasje, misschien heb jij het wel 3 dagen buiten de koelkast laten staan. Met de hitte van afgelopen dagen snap ik het ergens ook wel. Misschien zijn ze ooit door een moeder aangesproken op bedorven melk waar ze zelf niks aan konden doen? Datum is wel logisch. Ik plakte er altijd een sticker op met datum en de naam van ons kindje. Een vergissing is ook zo gemaakt aan hun kant! Ook wel eens gehoord dat ze per ongeluk de melk van een moeder aan een ander kindje hadden gegeven. En als er iets overblijft kunnen ze dat ook nog bewaren toch?

één jaar geleden

Ik lees even mee! Ben benieuwd hoe het gaat... Ik heb zelf ook even een andere vraag. Hoeveel geven ze bij jullie? Ons zoontje krijgt tussen de 110 en 125 ml per keer. En dan om de 2,5 tot 3,5 uur. Mijn zus werkt bij de opvang en zei dat ze veel meer gaan geven wanneer hij bij de opvang is. Zodat ze hem minder vaak hoeven te voeden. Zodat ze meer tijd overhouden. Ook gaf ze aan dat ik een fles met grote speen mee moet geven zodat hij de fles zo snel mogelijk op heeft. Dit kunnen zij toch niet voor ons zoontje gaan bepalen?😅😅

één jaar geleden

Heel gek, wij hebben die regel nooit gehad op de babygroep (waar ik leidster was) over voeding, heel veel ouders deden dat gewoon in de tas. Het enige wat er mis kon gaan was dat er een inval was die dan niet wist dat het kindje voeding in de tas heeft zitten waardoor het iets langer buiten de koelkast was maar zelfs dan mochten we het wel geven. Sommige ouders wilden juist niet dat we het koud zetten. Datums deden ouders er wel vaak standaard al op dus dat weet ik eigenlijk niet.

één jaar geleden

Wat een onzin. Ik ben Gastouder hem hier echt nog nooit van gehoord. Ze hebben bij de action vast wel een goedkoop koeltasje 😅

één jaar geleden

Bij onze opvang hebben ze er nooit moeilijk over gedaan. Ik gaf wel altijd 3 flesjes afgekolfde melk mee in een koeltasje maar hoefde er geen datum of niks op te zetten. Had alleen wel naam stikkertje op elk flesje en het tasje zelf. Zorgen dat de melk nog goed was was niet hun taak maar die van mij.

één jaar geleden

Reactie op Knurft

Ik lees even mee! Ben benieuwd hoe het gaat... Ik heb zelf ook even een an ...
Dat klopt zeker niet hoor! Bij onze opvang deden ze het precies hoe wij het graag wilden. 100 a 120 ml per keer en dan 3 flesjes per dag.

één jaar geleden

Dat klopt zeker niet hoor! Bij onze opvang deden ze het precies hoe wij het ...
Oooh gelukkig 😊 dat stelt al gerust 😀

VRIEND

één jaar geleden

Officieel zijn dit regels die bij een kinderopvang horen (ik werk zelf ook in de kinderopvang). Of het allemaal zo streng nageleefd word: nee. Of iedere medewerker dit weet: nee. Officieel moet borstvoeding gekoeld meegenomen worden. Maar ik vind het wel bizar dat ze het weigeren te geven. Vind ik namelijk ver gaan. Ja, het is jou verantwoordelijkheid! Maar zodra een GGD binnen komt om bij ons te controleren, dan kunnen we serieus een aantekening krijgen als er bijv geen datum op staat. (Wij moeten bijv ook al het beleg een datum van openen geven en na 2 dagen weggooien). En het klopt, het is ouders hun verantwoordelijkheid, maar het kinderdagverblijf kan er problemen mee krijgen. Hopelijk heb je hier iets aan!

één jaar geleden

Dat doen wij ook niet op de opvang hoor. We vragen wel om de naam erop te zetten en als het in de vriezer bewaard mag worden, dan wel een datum van kolven. Als je het als ouder zelf smorgens meebrengt, is de versheid verder jouw verantwoordelijkheid. Ouders geven wel eens aan dat bijv het flesje met blauwe dop eerst op moet, dan houden we daar rekening mee. We bieden aan wat vanuit huis wordt aangegeven en als wij denken dat dit meer of minder mag zijn, overleggen we dat en volgen hierin altijd de ouders. Grotere speen op de fles zou kunnen als het erg lang duurt maar dit heeft (bij ons) niet de reden dat we dan meer tijd hebben.

één jaar geleden

Reactie op Knurft

Ik lees even mee! Ben benieuwd hoe het gaat... Ik heb zelf ook even een an ...
Huh!? Zo gaat dat bij ons niet hoor, gelukkig… en als dit gezegd zou worden zou ik er niet mee akkoord gaan. Ze zijn op kdv vaak kunstvoeding gewend en de daarbij behorende grote flessen, mogelijk komen die opmerkingen daar vandaan. Ze krijgt bij ons op de opvang 2x een flesje van 100-110ml met speenmaatje 1 (ze is 8 maanden). Therapeutisch voeden is bij borstvoedingskindjes het beste om te doen eigenlijk. Ik zou zeker geen grotere speenmaat meegeven hoor! Dan zal hij om meer vragen wat eigenlijk dan deels zuigbehoefte is, dat ga je dan nooit gekolft krijgen en zo zit je in een loop die niet bevordelijk is (even heel kort door de bocht nu hoor! Hier hoort nuance in 😬). 110-125ml gekolfde melk om de 2.5-3.5u klinkt als heel passend bij een borst gevoed kindje.

één jaar geleden

Ik heb wel van die stickers met haar naam op de bewaarbakjes. Dat vind ik ook wel logisch. En dat zei het in de koelkast bewaren ook. En ze kunnen geen controle van de GGD krijgen over hoe ik de melk vervoer, want dat gebeurd niet onder hun dak. Over de porties heb ik eigenlijk nog geen echt idee.. daar gaat mijn vriend woensdag achter komen als mijn eerste werkdag weer is. En ik vind het ook geen punt als ze enorme honger lijkt te hebben (of bijvoorbeeld een keer alles heeft uitgespuugd en daarna toch weer honger heeft) het een keer aangevuld wordt met poedermelk.

één jaar geleden

Dat is wel erg streng zeg. Ik zou ook denken eigen verantwoordelijkheid. Maar als het de regels zijn, zou ik t gewoon in een koeltasje doen en datum erop zetten. Ik had zelf zon lunchkoeltasje, passen 2 flessen en koelelement in.

één jaar geleden

Hi, naam en datum en hoeveeheid aangegeven zou ik aanraden. Dat is gewoon handig tussen al die andere flesjes op een dag. Verder hoe jij het vervoerd zou niet moeten uitmaken hoor! Dat is jou verantwoordelijkheid.

MOD

één jaar geleden

Dat is idd erg streng. Bij ons moet je wel wat tekenen over borstvoeding. Maar ik loop in 5 min naar de opvang, heb flesjes met zijn naam erop maar verder gaat datum oid. Zou haast denken dat ze vervelende ervaringen hebben gehad en daarom deze strikte regels hanteren. Misschien hierover het gesprek eens aangaan?

één jaar geleden

Ik werk zelf in de kinderopvang en het zijn wel echt de officiële regels. Ik heb ergens gewerkt waar dit ook zo streng werd gehanteerd maar bij de meeste kdv's zal dit zeker niet het geval zijn. Het is wel fijn als er een datum op staat, omdat je soms nog weleens hebt dat 1tje net een dag ouder oid is. Dan weten we welke eerst gegeven moet worden. Ook naam en hoeveeldheid wat er in zit is handig om er op te hebben, zodat daar nooit verwarring over kan zijn. Maar dat het in een koelboxje moet vervoerd worden, vind ik altijd wel bijzonder. Moet een ouder lekker zelf weten vind ik!

één jaar geleden

Ik vind het ook een beetje gezeur, maar als zij een controle krijgen van de ggd zijn ze wel gigantisch de sjaak dus ik snap ze wel

één jaar geleden

Bij ons op de opvang zijn ze heel meegaand in wat ik belangrijk vind gelukkig. Toen ik aangaf dat ik liever heb dat er meerdere kleine hoeveelheden gegeven worden en dat ze therapeutisch voeden was dat allemaal geen probleem. Ik geef de melk in flesje mee met een naamsticker erop maar niet in een koeltas en dit is nooit een probleem geweest. Misschien eens informeren waar deze regels vandaan komen, wellicht hebben zij een hele goede verklaring hiervoor?

één jaar geleden

Reactie op Knurft

Ik lees even mee! Ben benieuwd hoe het gaat... Ik heb zelf ook even een an ...
Nee.. dat is echt niet gebruikelijk en ook erg slecht. Hopelijk gaan je zus en haar collegaa dit ook inzien. Vind dat echt zielig. Zon maagje kan niet ineens een veel grotere hoeveelheid aan en een grote speen kan voor lucht en dus krampjes zorgen. Zo werkt het gewoon niet met kunstvoeding. Maat vraag het vooral eens op jullie kdv. Waarschijnlijk kunnen ze je meteen geruststellen.

één jaar geleden

Ja hier zijn dezelfde regels. Ik gebruik een koeltasje (10 euro van bol.com) een kleintje, vind het nu wel fijn want daar zit dan al z’n drinken in met fles. En een apart tasje met reservekleerrjes en z’n slaapzak. Op ieder zakje schreef ik sowieso naam & datum dus dat is voor mij ook geen moeite.