31 Reacties

11 dagen geleden

En hoe hebben jullie het gedaan met een autostoeltje?

11 dagen geleden

Wij zijn naar Nieuw-Zeeland geweest. Toen onze zoon bijna 6 maanden was vertrokken we. Zijn er 6 weken geweest. Wij hadden niet zo'n air traveller, ook niet gemist. Wel een bedje in het vliegtuig en de draagzak. Hij heeft uiteindelijk alleen in het bedje gespeeld en alle dutjes in de draagzak. Neem alleen mee wat je nodig hebt voor onderweg+ bijv 2 dagen aan verbruiksmateriaal. Dan zit je goed qua luiers enz. Dat kan je daar weer kopen. Uiteindelijk was onze conclusie dat je eigenlijk voor een week kunt inpakken qua kleding omdat je toch regelmatig een was doet. Een keer poep door de luier heen bijv en dan gingen we toch maar even een wasje doen. Dan deden we gelijk ook wat andere kleding in de machine erbij. Wij hadden voor ong 2 weken kleding ingepakt, maar hadden dat dus eigenlijk niet nodig gehad. Hadden nog lichter kunnen reizen. Wij hadden een deryan tentje voor het slapen. Ideaal. Staat snel, veilige plek voor onze zoon (altijd hetzelfde). Is klein, hij heeft bijv wel eens in de douche gestaan om te slapen 😆 En past goed in een koffer. Wij hebben bij de huurauto een autostoeltje gehuurd en dat was prima. Zelf hadden we een buggy meegenomen (20 euro via marktplaats) maar die uiteindelijk maar een paar keer gebruikt. Wij wandelen veel en dan zit onze zoon in de draagzak. Paar grote hydrofiele doeken voor afdrogen en om op te spelen eventueel. Verder een zwemluier en een petje waren hier fijn. Zonnebril trekt hij meteen van zijn hoofd, dus hadden wij niet. Wij hadden een ziplockzakje van met wat speelgoed. Dat was alles wat we mee hadden. Was ook echt meer dan genoeg. Uiteindelijk speelde hij ook vaak met iets wat voor handen was op de overnachtingslocatie. We hadden wel wat nieuwe dingetjes meegenomen zodat het wel interessant was.

11 dagen geleden

Heb je Facebook? Daar heb je een aantal groepen over reizen met kinderen waar ik veel tips uit heb gehaald. Travelling with baby's en toddlers heet t meen ik. Veel plezier alvast!

11 dagen geleden

Reactie op Bowden

Heb je Facebook? Daar heb je een aantal groepen over reizen met kinderen wa ...
Dankjewel voor de tip, ga ik naar kijken!

11 dagen geleden

Travelling with kids worldwide is er nog 1

11 dagen geleden

Sowieso een draagzak! Qua autostoel kun je de maxi cosi inchecken bij je bagage. Wat hiervoor al werd gezegd: niet te veel kleding. Je wast toch wel onderweg. Misschien nog een klamboe tegen de muggen?

11 dagen geleden

Huur je een auto? Ik zou zeker zelf een autostoel meenemen. Lang geleden dat ik in Peru was maar op andere plekken erg slechte ervaringen met huren van autostoeltjes. Erg onveilig… moet je wel weten wat je autostoel in de huurauto past natuurlijk. Genoeg medicijnen meenemen als je kindje dat misschien nodig heeft, plus veel paracetamol! Weet niet waar je precies heen gaat draagzak lijkt me nuttiger dan een buggy, tenzij je in de steden/dorpen blijft. Klamboe vind ik ook een goede suggestie. En misschien echt heel irritant ongevraagd advies maar schrijf vooral vooraf op waar je per bestemming terecht kunt voor medische hulp mocht de nood aan de man zijn (incl telefoonnummers), met een zieke baby niet weten waar je heen kunt midden in de nacht is echt vreselijk. Ga je ook naar grote hoogte?

11 dagen geleden

Neem ook een warm pakje mee voor de kleine, en voor jullie zelf ook iets warms. Het kan heel koud zijn in de avonden, vooral in de hoog gelegen gebieden. Hebben jullie al een route? Peru is zo mooi, met veel verschillende landschappen dus een draagzak is dan wel handig denk ik met een kleine. Wij zijn er geweest (toen nog geen kinderen) en ga er zeker nog eens terug met kinderen. Geniet er van!

11 dagen geleden

Reactie op Roderick V

Wij zijn naar Nieuw-Zeeland geweest. Toen onze zoon bijna 6 maanden was ver ...
Dankjewel voor de tips!! Deryan tentje willen we inderdaad ook meenemen, had jij daar een extra matrasje bij? En heeft jullie kindje last gehad van de jetlag?

11 dagen geleden

Reactie op Jade_baby

Dankjewel voor de tips!! Deryan tentje willen we inderdaad ook meenemen, ha ...
Ja, wij hadden zo'n matrasje erbij. Past bij ons gewoon in de zaak van het teentje zelf erbij. Ik vond het laagje stof wat over het plastic opblaas matrasje zit toch net wat te dun voor 6 weken erop slapen. Had het gevoel dat hij dan gewoon op dat plastic lag, leek mij bij warmte gaan plakken. Geen idee of het ook echt zo is. Hij heeft geen niet heel erg last gehad van een jetlag. Natuurlijk wel wat, maar was goed te behappen. Terug had hij er meer last van, dat was echt even pittig.

11 dagen geleden

Mini water koker besteld op bol.com altijd kokend water bij de hand

11 dagen geleden

Reactie op Jade_baby

Dankjewel voor de tips!! Deryan tentje willen we inderdaad ook meenemen, ha ...
Oefen van tevoren met het tentje. Onze zoon werd er helemaal hysterisch in. Houdt schijnbaar niet zo van de afgesloten ruimte…,

11 dagen geleden

Als jullie niet aan Rapley doen, neem een staafmixer mee voor de hapjes.

11 dagen geleden

Waar in Peru ga je heen? Blijf je ergens vast een maand of ga je rondreizen. Peru is namelijk nogal groot en divers in zowel omgeving/klimaat als in voorzieningen 😅 Ga je bv ook naar de jungle? Of hooggebergte?

11 dagen geleden

Ben je van plan om te gaan rijden? En heb je al ervaring met rijden in dat soort landen? Toen wij er waren durfden we echt geen huurauto aan, de totale chaos en gebrek aan regels op de weg vonden we echt te heftig. Colectivo’s en bussen zijn een prima alternatief! Worden ook heel veel babies in meegezeuld. Maar wellicht zijn jullie daar beter in dan wij hoor en kan het prima!

10 dagen geleden

Dank voor de tips, klamboe is idd een goede! En we zijn inderdaad al vaker in Peru geweest, mijn vriend komt uit Peru! Dus we gaan familie bezoeken met ons kleintje, zijn dus maar op 3 verschillende plaatsen :)

10 dagen geleden

Reactie op Eliza93

Ben je van plan om te gaan rijden? En heb je al ervaring met rijden in dat ...
Inderdaad chaotisch verkeer! We huren een auto, mijn vriend heeft tot 2 jaar geleden in Peru gewoond dus die durft de auto wel aan (mij niet gezien hoor haha!)

10 dagen geleden

Reactie op JannekeJen

Sowieso een draagzak! Qua autostoel kun je de maxi cosi inchecken bij je ba ...
Goede! Hadden jullie een buggy & maxi cosi mee? Lijken me zoveel spullen met ook nog de baby en koffers 😂

10 dagen geleden

Reactie op LM1987

Waar in Peru ga je heen? Blijf je ergens vast een maand of ga je rondreizen ...
Naar Chiclayo & Chachapoyas!

10 dagen geleden

Reactie op JannekeJen

Oefen van tevoren met het tentje. Onze zoon werd er helemaal hysterisch in. ...
Dat is inderdaad een goede