188 Reacties

één jaar geleden

Als ik zoiets zou vermoeden, zou ik het er zeker niet bij laten zitten. Niet meer m'n dochter alleen laten gaan. Zelf mee gaan, en anders helemaal niet meer. En de huisarts bellen en vermoedens bespreken.

één jaar geleden

Raar dat dit zo apart en alleen plaatsvindt. Ik zou opzoek gaan naar e.a. fysio waarbij je wel in de ruimte aanwezig kan zijn. Er zijn toch schermen o.i.d. waar je achter kan gaan staan. Ik zou de reden van het stopzetten wel doorgeven aan de opvang zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.

één jaar geleden

Weet je wat de fysio doet aan behandeling? Je kan anders eens kijken of ze het niet heeft als je een paar weken overslaat. Hoe oud is je kindje? Als ze goed kan praten kun je eens vragen wat ze doet bij de fysio?

één jaar geleden

Wij krijgen juist fysio thuis zodat we zelf ook kunnen oefenen. Anders weet je toch helemaal niet wat je zelf evt kan stimuleren? Als je zoiets vermoed zou ik haar sowieso niet meer alleen laten gaan.

één jaar geleden

Ik vind dit wel heel wat hoor! Ik zou het eerst eens met de desbetreffende fysio bespreken. Misschien is er sprake van schuurplekken bij bepaalde oefeningen…..wanneer ik een verkeerde onderbroek aantrek met hardlopen dan heb ik hetzelfde daarbeneden. Je kunt nu echt niet al gaan roepen dat de fysio je kind misbruikt! Ga eerst maar eens met de fysio babbelen en ben gewoon bij de behandeling zodat er een verklaring komt.

één jaar geleden

Laat je kind nooit maar dan ook nooit alleen met iemand die je niet kent en vertrouwd. Ik zou dit echt niet oké vinden! 1x kan toeval zijn maar meerdere keren...?

één jaar geleden

Reactie op Logootje

Ik vind dit wel heel wat hoor! Ik zou het eerst eens met de desbetreffende ...
Ik weet welke oefeningen gedaan worden. Heeft niks met dat gebied te maken.

één jaar geleden

Maar inderdaad dit zegt niet meteen dat hij je kind misbruikt. Blijf er rustig onder en ga het gesprek aan. Volgende keer wees er zelf ook bij.

één jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Weet je wat de fysio doet aan behandeling? Je kan anders eens kijken of ze ...
Ze is anderhalf. Ik weet wat er qua oefeningen gebeurt, heb sowieso eventjes gezegd aan hem dat we een break nemen . Ga erover denken

één jaar geleden

Lastig onderwerp zeg.. Ik zou geen enkel risico nemen. Ga in gesprek..

één jaar geleden

Zeker een lastig onderwerp! Vind het dapper van je dat je het deelt. Ik begrijp ook wel dat je, gezien je eigen verleden, je hier extra waakzaam op bent. De suggesties van Anoniem nr Zoveel klinken goed. Ik zou ook nagaan wat er precies aan behandeling gebeurt en mee willen gaan naar de behandeling. De rode schaamlippen zouden inderdaad ook door iets anders veroorzaakt kunnen worden. Sterkte!

één jaar geleden

Als je echt misbruik vermoed, dan lijkt het me logisch direct te stoppen. Dan zou die 30minuten reistijd of geld niet eens ter discussie moeten staan. Verder kan bij bepaalde bewegingen natuurlijk de luier gaan schuren, ze gaan toch oefeningen met haar doen. Ik had het zelf met sporten ook, met bepaalde oefeningen. Door beweging raakt ook alles beter doorbloed, waardoor je roodheid kan krijgen. Je moet natuurlijk direct het gesprek aangaan! Zou bij zo'n ernstige verdenking het toch niet laten zitten, maar het tot de bodem uitzoeken.

één jaar geleden

Trouwens, wat goed dat je hier zo alert op bent. Wat verschrikkelijk dat jij seksueel misbruikt bent.. als ik een aanname mag maken lijkt dit me ook best traumatiserend en triggerend is voor je. Wees lief voor jezelf, je hebt hartstikke goed gehandeld. 💖💖💖💖💖

één jaar geleden

Ik weet welke oefeningen gedaan worden. Heeft niks met dat gebied te maken. ...
Maar dit hoeft ook niet te betekenen dat je kind misbruikt wordt hoor! Ik vind je conclusie erg voorbarig. En zou dit voorzichtig onderzoeken. Als je nu tegen de opvang, andere ouders enz….dit soort dingen al gaat zeggen en het is niet waar dan heb jij de carrière van de fysio om zeep geholpen! Dus ga eerst naar de desbetreffende fysio en eventueel je huisarts, die is er om dan verder te helpen.

één jaar geleden

Ik zou het gesprek aangaan met de fysio en dus eerst eens zien of er misschien een logische verklaring is voor het ontstaan van de plekjes. Mag het kind na de therapie nog even vrij spelen? Zijn er toch andere oefeningen bijgekomen? Therapie is geen statisch gegeven, om resultaat te bereiken zal er ook moeten worden meebewogen met ontwikkeling. Dat gezegd hebbende, goed dat je waakzaam bent, maar rigoureus stoppen zonder enige verklaring, vind ik té direct. En ook niet eerlijk naar de therapeut in kwestie.

één jaar geleden

Ik zou de komende keren meekijken en kijken of het daarna niet is. Dat is de enige manier denk ik?

één jaar geleden

Reactie op Koalabeertje

Ik zou de komende keren meekijken en kijken of het daarna niet is. Dat is d ...
Dat lijkt mij wel een goed idee om een sessie mee te kijken en dan kan je zien of ze na deze sessie ook roodheid heeft

één jaar geleden

Goed dat je alert bent op dit soort dingen. Kijk er wel voor uit dat je het gaat zien waar het niet is. Ik zou wel open het gesprek aangaan. Kan het overigens ook niet komen door de opvangdag? Mijn zoontje heeft geregeld vanaf daar rode billen (net welke leidster er staat en hoe druk het is). Hoe dan ook vind ik het niet oké dat de sessie zonder de ouders erbij is. Laat de fysio maar weer aan huis komen en jullie betrekken bij de oefeningen nu dat mogelijk helpt.

één jaar geleden

Goed dat je waakzaam bent echter vind ik "alleen" stoppen echt te weinig. Je maakt je terecht of onterecht zorgen. Maak het bespreekbaar het de fysio, meld wat je feitelijk ziet bij de organisatie, ga meekijken etc. Etc. Stel dat er iets gebeurd dan heb je niet alleen je eigen kind te beschermen maar alle kinderen die behandeling krijgen. Succes en sterkte, ik hoop dat het niks is

één jaar geleden

Überhaupt dat je je jonge kind alleen laat bij een fysio. Zou dit nooit maar dan ook nooit doen. Niemand maar dan ook niemand ook geen bekende zal alleen zijn met mijn kind, meerdere ogen principe.