22 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou haar inderdaad thuis houden.

2 jaar geleden

Ik werk zelf in de kinderopvang en ook op een babygroep bij ons heerst het RS-virus ook heel erg ouders brengen toch hun baby naar de opvang ondanks ze weten dat het heerst ik denk dat je gewoon naar je eigen moeder gevoel maar luisteren wat jij zelf prettig vind 🥰

2 jaar geleden

Zal wel moeten. Ik zal toch naar mijn werk moeten.

2 jaar geleden

Ik zou haar thuis houden. Al krijgt geloof ik bijna ieder kind wel een keer het RS virus.

2 jaar geleden

Reactie op Ramoon 💖

Ik werk zelf in de kinderopvang en ook op een babygroep bij ons heerst het ...
Ik vind het zo lastig, ene kant denk ik van; ik kan haar niet continu thuis houden maar als ze het krijgt voel ik me schuldig. Vind dat zo sneu!

2 jaar geleden

Ik zou mijn zoontje wel gewoon brengen. Vrijwel alle kinderen krijgen het. Bovendien is het vanaf een paar dagen voordat de klachten beginnen tot aan max 3 weken daarna besmettelijk. Het is bijna niet te voorkomen plus mijn kind weken thuis houden is geen optie.

2 jaar geleden

Als het enigzins kan zou ik haar thuis houden of andere opvang regelen. Better save than sorry! Mocht dat echt niet haalbaar zijn, dan zou ik haar brengen als ik jou was. Kijk zo'n virus kan wel weken rondgaan en dat ik wellicht niet haalbaar om haar zolang thuis te houden. Misschien even tijdens de grootste piek thuishouden?

2 jaar geleden

Reactie op X-bloemetje

Ik vind het zo lastig, ene kant denk ik van; ik kan haar niet continu thuis ...
Ja ik snap je gevoel hoor … ik denk dat jij alleen zelf de beste en juiste keus kan makende de besmetting is al geweest voor dat wij weten of een baby het RS virus heeft net zoals waterpokken

2 jaar geleden

Uiteindelijk zullen alle kinderen een keer het virus moeten doormaken, net zoals de waterpokken. Je houdt het niet tegen. Het is heel besmettelijk dus ze kunnen het met zo goed in de supermarkt oplopen of via familie. Volwassenen krijgen het ook maar dan is het gewoon een flinke verkoudheid. En de “meeste” kinderen die het rs virus onder de leden hebben zijn gewoon flink verkouden en hoeven niet naar het ziekenhuis. Met 11 maanden zijn ze al een stuk sterker. Het verloop is vaak ernstiger in de 1e , 6 maanden. Uiteraard zou ik wel oppassen als er andere medische redenen zijn waardoor het verloop ernstiger kan zijn zoals longproblemen en hartproblemen of een extreme vroeggeboorte. Overigens mijn zoon is met 28 weken geboren en kreeg het virus toen hij ong. 8/9 maanden gecorrigeerd was. Hij was flink verkouden met koorts en knapte zelf na een paar dagen weer op.

2 jaar geleden

Reactie op Mlis

Ik zou mijn zoontje wel gewoon brengen. Vrijwel alle kinderen krijgen het. ...
Dit inderdaad! Dan moet je je kind maanden thuis houden eigenlijk want als de 1 ervanaf is krijgt de ander het weer en is die weer een maand besmettelijk.

2 jaar geleden

Ik zou mijn zoontje gewoon brengen. Hij heeft t toevallig 2 weken geleden gehad. Onder de 2 zijn ze ook nog 4 weken besmettelijk erna. Het is bijna niet te voor komen. Je weet nooit of een kind er dus mee rond loopt daar. Ook jij kan het hebben maar uit het zich alleen in verkoudheid.

2 jaar geleden

Ik neem aan dat de kinderen die het virus echt hebben en er last van hebben niet naar de opvang gaan. Dus zou je je dochter gewoon kunnen brengen. Ik weet niet wat de incubatietijd is van het virus maar als ze afgelopen week ook is geweest heb je grote kans dat ze t al heeft. Maar misschien minder vatbaar is ervoor

2 jaar geleden

Advies, probeer een oppas te regelen. Mijn dochter is niet afgelopen dinsdag maar de week ervoor naar de kdv gegaan, en is sinds deze week harstikke ziek. Ze is positief getest op het Rs Virus.

2 jaar geleden

Het is nu veel in het nieuws, maar het is altijd al aanwezig geweest. Ieder kindje krijgt het ook een keer.

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft het 3 weken geleden gehad, net als alle andere kinderen van de opvang. Zolang je kind niet tot de risicogroep behoort zou ik haar gewoon laten gaan. Kans is groot dat ze al besmet is en anders moet je haar wekenlang thuis houden.

2 jaar geleden

Hier 3 weken lang gehoest en 2 weken koorts gehad met een beginnende longontsteking. Gelukkig inmiddels weer beter, maar heb hem niet weggehouden. Wel al 1,5 jaar. Tot een jaar had ik hem denk ik wel thuisgehouden met deze kennis. En dan nog kan je in die tijd al besmet zijn natuurlijk.

2 jaar geleden

Onze dochter heeft dit gehad toen ze 4 weken oud was. Ze heeft een week op de IC gelegen. RsV is al besmettelijk nog voor de symptomen beginnen. Dus in principe kan ze al besmet zijn. Ik zou haar wel goed in de gaten houden.

2 jaar geleden

Ik zou vooral je kindje in de gaten houden en niet thuis... Anders kan je je kindje elk jaar in de winter gaan thuis houden... Want dit virus piekt normaal elke winter. Hier waarschijnlijk een week of 4 geleden gehad. Maar niet getest maar bijna 3 weken hangerig geweest met een weekend koorts (hij is nu 6 maanden). Is ook een uitbraak op de opvang.

2 jaar geleden

Afhankelijk van of je kindje tot de risicogroepen behoort

2 jaar geleden

Hier was het op de opvang.. Kind is een week doodziek geweest. 40+ koorts.. veel hoesten tot slijm overgeven.. niet willen eten weinig drinken. Onwijze snotneus. Na 8 dagen knapte die op. En toen begon ik. En waarschijnlijk ook het RS-VIRUS. 15 dagen flink ziek geweest. Neus zo dicht dat ik weinig lucht kreeg voelde me zo beroerd..