15 Reacties

2 jaar geleden

Hoe oud is jouw baby nu? 6 weken? Komt ze nog wel in de nacht voor voedingen? Want 12 uur tussen de voedingen is een lange tijd op die leeftijd, dus als ze niet komt zou ik haar om 9 uur sowieso wel wakker maken voor een voeding omdat ze anders een te lage suikerspiegel krijgt en mogelijk daarom niet wakker wordt.

2 jaar geleden

Ik heb de kleine nooit wakker gemaakt. Honger is honger en dat merk je dan wel . Ik volg m'n kind dus als ie honger heeft 'voor het schema', krijgt ie te eten..

2 jaar geleden

Ik zou wel een beetje aan het schema vasthouden en wakker maken. Nu misschien nog niet perse gevolgen in die zin, maar als ze iets ouder is dan heb je meestal wel baat bij een beetje ritme en opstart van de dag, anders heb je ook meer kans op onrustige avonden etc. Bovendien als je niet wakker maakt en de eerste voeding pas 11 uur is ofzo, ga je weer alles schuiven en zit je straks veelal in de avonden en nachten te voeden. Zeker omdat je aangeeft dat op verzoek niet helemaal lekker ging zou ik niet te een gaan afwijken van je schema nu dit goed werkt!

2 jaar geleden

Als je je productie goed wil houden raad ik aan om het op 8 voedingen per dag te houden met een absoluut minimum van 6. Is 9 uur niet heel laat? Baby’s komen voor de eerste voeding meestal in de ochtend tussen 5 en 7 uur. Ik heb in het begin wel wakker gemaakt (geen vast schema maar wel relatief vaste tijd tussen voedingen). Ik liet hem wel op zijn minst 45 min achtereengesloten slapen. In de nacht overigens maximaal 6 uur ertussen gelaten nog een tijd ivm bloedsuikerspiegel. Na een tijdje is het wel goed om weer te kijken wat het natuurlijke ritme van je kindje is. Die van mij deed het steeds slechter na een tijdje op het “ritme” en toen weer volledig op verzoek gaan voeden en toen had hij een eigen ritme wat soms een halfuur/uur verschilde. De meeste kindjes ontwikkelen dat rond de 3 maand.

2 jaar geleden

Toen mijn dochtertje zo oud was liep ik daar ook tegen aan. Heb toen gekozen om het ritme te laten starten vanaf dat ze wakker wordt. Dus als ze om 9.30u wakker wordt en haar eerste voeding dan krijgt, elke x 3 uur daarna voeden tot bedtijd en dan in de nacht gewoon op verzoek.

2 jaar geleden

Ik had speling van een half uurtje vanaf de vaste tijden. Dus 9 uur kon ook 830 uur of 930 uur zijn. De tijd erna was weer 12 uur of half uur eerder of later. Meestal trok het schema in de loop van de dag weer goed. Je kan ook 1x kijken wat ze doet als je haar niet wakker maakt. Misschien is een schema met alles een uur later wel natuurlijker voor haar? Hoelaat is de voeding voor die van 9 uur meestal?

2 jaar geleden

Wij maken de kindjes wakker, maar dat is vooral omdat voeden op verzoek bij een tweeling geen doen is als je nog iets anders wil doen dan voeden. Je zou ook een half uur of zo speling kunnen nemen om te kijken of ze zelf wakker wordt en anders wakker maken?

2 jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Als je je productie goed wil houden raad ik aan om het op 8 voedingen per d ...
Dit. Met als toevoeging; misschien kun je een droomvoeding proberen als je kindje nog slaapt? Hier lukte dat vanaf dat ze 8w oud was. Dan legde ik haar gewoon slapend aan. Ik voed verder al 8,5 maand op verzoek. Het wisselt per periode hoe vaak ze komt. Momenteel komt ze overdag zo'n 6 keer en savonds/snachts 2 a 3 keer.

2 jaar geleden

Reactie op V1991

Hoe oud is jouw baby nu? 6 weken? Komt ze nog wel in de nacht voor voedinge ...
Ze is nu 7 weken Ze eet snachts om de 3 a 4 u :)

2 jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Als je je productie goed wil houden raad ik aan om het op 8 voedingen per d ...
Hoe bedoel je dat 9u laat is?

2 jaar geleden

Reactie op Sellie21

Ik had speling van een half uurtje vanaf de vaste tijden. Dus 9 uur kon ook ...
Meestal tussen 5 en 6h30

2 jaar geleden

Ik voed mijn dochter van 13 weken om 8u, 11, 14, 17 en 20u Als ze uitslaapt zou ik haar even laten liggen afhankelijk van hoe de nacht is gegaan. Is ze een goede slaper? Dan eerder wakker maken. Zijn jullie nachten onrustig? Dan is slaap net zo belangrijk als een voeding in mijn inzicht

2 jaar geleden

Reactie op Babette2611

Hoe bedoel je dat 9u laat is?
Het natuurlijke dagritme van veel kinderen begint veel eerder (tussen 5 en 7). Die van jou kan uiteraard de uitzondering op de regel zijn hoor en moet je ook zeker van genieten voor zolang het duurt. Ik zou die 9 uur dus niet te strak aanhouden als eerste voeding van de ochtend. Misschien meer het ritme van 3 uur tussen voedingen aanhouden i.p.v. tijden (is zelf hield tussen de 2,5 en 3,5 uur aan)

2 jaar geleden

Reactie op Babette2611

Ze is nu 7 weken Ze eet snachts om de 3 a 4 u :)
Dan zit je eigenlijk altijd wel goed, of je nu wakker maakt of niet. Je geeft dan nu 7 tot 8 voedingen per dag toch? Als je zelf graag vaste tijden aanhoudt dan zou ik haar wel om 9 uur wakker maken, maar zoals al eerder in de reacties is genoemd zou ik ook eerder haar eigen tijden volgen dus afhankelijk van hoe laat ze in de ochtend komt de volgende voeding ongeveer 3 uur later geven. Op basis van jouw tijden zit je dan meestal ergens tussen 8 uur tot half 10 als ze meestal tussen 5 en half 7 komt voor de voeding daarvoor. Als ze standaard tussen 5 en half 7 komt, en de volgende voeding pas om 11 uur is, dan helpt dat waarschijnlijk ook niet zo goed mee bij het creëren van een goed dag-nacht ritme. Dan zit de lange slaap in de ochtend en die wil je liever in de avond/nacht krijgen over een aantal weken. Vanuit dat oogpunt zou ik dus wel aanraden haar overdag steeds na ongeveer drie/vier uur te wekken voor een voeding.

2 jaar geleden

Reactie op V1991

Dan zit je eigenlijk altijd wel goed, of je nu wakker maakt of niet. Je gee ...
Helemaal mee eens!