3 Reacties

3 jaar geleden

Ik zou persoonlijk haar gewoon die extra fles geven gezien ze er zelf achter vraagt. Zeker gezien ze nog zo jong is. Dan is dat zesde flesje zeker oké. Hou er dan overdag eventueel een beetje rekening mee dat ze ‘s nachts terug een flesje kan vragen qua hoeveelheid. Onze zoon is nu 7 weken en slaapt ineens ook vlot door (5 à 6 uur max), maar wij zorgen ervoor dat hij minstens zes flesjes per dag krijgt.

3 jaar geleden

Ik heb altijd overdag normale schema aan gehouden. Ook als ons Zoontje om 4 uur kwam voor de fles om 6 uur wakker gemaakt voor de fles. Voor jezelf fijn en voor je dochter ook. Maar dat is mijn mening 😉.

3 jaar geleden

Hoe groot zijn de flesjes die je geeft? Wat je zou kunnen proberen is, als ze ‘s nachts toch ineens komt, een half flesje aanbieden, rond je normale tijd ‘s morgens weer een halve en dan de rest van de dag je normale schema weer volgen. Bijvoorbeeld: Mijn dochter drinkt normaal 5 flessen van 180cc + 6 schepjes. Aangezien ze maximaal een liter per dag mag drinken heb je daar ook niet echt veel speelruimte in. Maar wanneer ze ‘s nachts toch ineens rond een uur op 04:00 komt voor een flesje dan geef ik haar een halve, daar neemt ze op dat moment ook genoegen mee en slaapt dan weer verder. Dan wordt ze rond 06:00 uur weer wakker (normale tijd voor haar) en drinkt ze de andere helft op. Daarna zit ik weer redelijk in het vaste ritme met haar. Soms heeft ze ‘s nachts ineens zo enorm veel honger dat ze toch een hele wilt, nou prima dan geef ik dat. Vaak probeer ik dan ‘s avonds met 2 halve flesjes te werken en vaak accepteert ze dat wel! Het is ook wel eens voorgekomen dat ze alsnog om 20:00/20:30 al de laatste fles kreeg en wonderbaarlijk genoeg sliep ze dan alsnog door tot 06:00 uur. Die kleintjes regelen vaak zelf het ritme wel, soms kan het gebeuren dat je 1 of 2 dagen compleet uit dat ritme zit maar vaak trekt dat vanzelf wel bij 😊