5 Reacties

VRIEND

3 jaar geleden

Misschien kun je eens kijken naar de kleintjes methode? Daar bepaald je kindje - vanaf 6 maanden hoeveel hij/zij eet door middel van stukjes in plaats van gepureerd gevoerd krijgen. Je geeft vast voedsel binnen een uur na de melk, want melk blijft tot 1 jaar de hoofdvoeding.

3 jaar geleden

Dank je, kleintjes waren we ook van plan alleen moesten vanwege eczeem eerder beginnen met voeding van het cb. De fles wilde ze net totaal niet hebben, maar de gepureerde doperwten gingen er met gemak in...

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op VogelsT

Dank je, kleintjes waren we ook van plan alleen moesten vanwege eczeem eerd ...
Ja, het cb kan zoiets zeggen inderdaad.. hier ook een km allergie en zorg gewoon dat je ei en pinda ergens rond 6-7 maanden hebt geïntroduceerd. Wij geven onze dochter nu ook noten pasta (bij de superfood afdeling bij de ah) om ook andere noten te introduceren. Wel leuk dat je kleintjes wil gaan doen🤗! Heb je het boek al (gelezen)? Staat in waarom met 6 maanden beginnen en altijd eerst melk, daarna, binnen een uur vast voedsel. Je mag ook altijd weer een dag of dagen terugvallen op volledig melk. Zolang melk wordt gedronken is het prima!

3 jaar geleden

Pinda en ei heeft ze geen last van. Het zal misschien ook te maken hebben met de tandjes 🤷‍♀️. Ze heeft vandaag op de hele dag 490 cc fles gehad, 3 ijsblokjes appel en 2 blokjes doperwten. Echt bizar weinig vind ik. Nee het boek nog niet gelezen maar verder wel heel veel ingelezen. Las veel recensies over het kleintjes boek dat het nogal flesvoeding onvriendelijk is met steken onder water. Niet iedereen die flesvoeding geeft kan er iets aan doen. Dat weerhoud me een beetje om het boek te bestellen.

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op VogelsT

Pinda en ei heeft ze geen last van. Het zal misschien ook te maken hebben m ...
Het nieuwe boek is voor zowel borstvoeding als flesvoeding! Zonder het boek is het lastig om deze methode te volgen. Het geven van gepureerd voedsel (ook voor 6 maanden) staat ook haaks op deze methode. Het is niet alleen het aanbieden van stukjes maar ook vooral je kindje zelf laten ontdekken, voelen en proeven! Het is helemaal nieuw voor ze hè. Dan ineens wordt er in een gepureerde vorm iets gegeven en ze hebben geen idee wat. Ik raad aan om het boek te lezen😊. Het gaat nu nog helemaal niet om hoeveel vast voedsel er binnenkomt, maar om de melk. Melk is de hoofdvoeding tot een jaar. Zorg altijd dat je eerst de fles geeft, daarna pas vast voedsel.