4 Reacties

2 maanden geleden

Het makkelijkste antwoord is om hem gewoon een fles te geven, hij slaapt lekker verder, en ook jij kan weer sneller slapen. Wanneer ze zo klein zijn weet je nooit zeker of hij echt geen honger heeft, ze groeien in die eerste jaren zo hard, dat er momenten tussen zitten dat ze ineens veel drinken/eten en dit zelf ook weer afbouwen als het lichaam er klaar voor is. (Ze groeien wanneer ze slapen, dus als hij net in een groeispurt is kan hij weer vaker komen voor een flesje). Ik snap je gevoel wel heel goed, het voelt alsof je aan het overvoeden bent maar dat zal je kindje echt wel aangeven. Honger is honger. Een flesje helpt ook gewoon vaak om weer lekkerder in slaap te vallen, misschien dat je gewoon wat minder melk kan geven, kijken of hij daar wel goed op reageert? Mijn zoontje was denk ik 1.5 dat de nachtvoedingen stopte vanuit hemzelf, ik en mijn man hebben het onszelf altijd zo makkelijk mogelijk gemaakt omdat het allemaal al zwaar genoeg was.

2 maanden geleden

Waarom zou het geen honger kunnen zijn? Groeispurtje misschien?

2 maanden geleden

Ik zou overdag terug gaan naar om de 3 uur voeden en dan kleinere voedingen. Dit past ook beter bij de natuurlijke maaginhoud bij een baby van die leeftijd. Dan heb je kans dat hij in de nacht weer langer ertussen laat.

2 maanden geleden

Reactie op frenkel1988

Ik zou overdag terug gaan naar om de 3 uur voeden en dan kleinere voedingen ...
Hier ben ik het ook mee eens. Kan zomaar zijn dat hij nu in de nacht aan het inhalen is. Overdag vaker een kleinere fles aanbieden is veel natuurlijker. Moet er zelf ook niet aan denken om maar 4x per 24 uur iets te mogen drinken/eten🫣😉