50 Reacties

één jaar geleden

Wat wil je zelf? Ik vind persoonlijk 3, maar zéker 5 of 8 minuten laten huilen veel te lang. Ook mag mijn baby van 8,5 maand gerust nog een nachtvoeding als hij daar zo nu en dan behoefte aan heeft. En met 6,5 maand nog standaard een nachtvoeding. Met mijn kind zou ik dit dus niet doen.

één jaar geleden

Zo lang zou ik zo'n kleintje zeker niet laten huilen. Ook nachtvoedingen vind ik zeker niet vreemd op die leeftijd. Het gaat er denk ik om hoe je je er zelf bij voelt, maar dit zou erg tegen mijn instinct ingaan

één jaar geleden

Bij mij heeft de cry it out methode gewerkt binnen een korte periode. Het komt erop neer dat naast reinheid, rust en regelmaat de kindjes moeten leren zelfstandig in slaap te vallen en bij ons lukte dit door deze methode. Je hebt twee kampen, het is hoe jij je research doet welke informatie naar voren komt. Ik geloof dat ik mijn zoontje er geen kwaad mee heb gedaan, doordat ik hem in fases langer heb laten huilen voor een korte periode.

één jaar geleden

Hoi! Ik snap dat gebroken nachten zwaar en pittig zijn, hier ook al in geen 8 maanden een nacht doorgeslapen. Dus logisch dat jullie ergens om hulp zoeken. Persoonlijke geloof ik echter absoluut niet in de methode die je noemt. Je kindje kan nog niet klokkijken en heeft dus geen besef dat je er na een paar minuten weer zal zijn. Met 6 maanden weten ze überhaupt nog niet dat je bestaat als je niet in beeld bent. Ook kunnen ze hun emoties zelf nog niet reguleren en kunnen er tal van redenen zijn waarom hij jou nodig heeft. Dat is niet alleen honger/dorst maar kan ook zijn dat hij niet fijn ligt, het warm/koud heeft of zich niet lekker voelt. Waarom zou je dan 3 minuten moeten wachten tot je bij hem mag komen kijken? Je kindje huilt omdat hij jou nodig heeft, als je niet reageert leert hij zichzelf niet te kalmeren maar zal hij uiteindelijk enkel stoppen met huilen door zichzelf als het ware uit te schakelen en te bevriezen. Dan is hij misschien stil maar ligt hij ook niet lekker te slapen, dat lijkt mij niet het gewenste resultaat. Ik kan je de blog/podcast/cursus van liefde van een moeder van harte aanbevelen. Zij geeft intens veel informatie over dit onderwerp en het slapen van kinderen. Lees je alsjeblieft verder in in deze methode en besluit dan of je dit wel echt wilt doen. Als je nu al aangeeft dat je moederhart breekt om hem te laten huilen dan gok ik dat dit niet is wat bij jullie past. Oh en over de nachtvoedingen afbouwen, daar zou ik helemaal nog niet aan beginnen. Nachtvoedingen zijn super goed voor je productie en als je borstvoeding wilt blijven geven is voeden op verzoek (ook in de nacht) juist het beste wat je kunt doen. Daarmee is voeden waarschijnlijk ook hetgeen wat je kindje het snelste weer in slaap krijgt. En een nachtvoeding is tot 18 maanden nog heel normaal en mega gezond. Ook in de nacht groeien kindjes en is een aanvoer van voedingsstoffen dan ook heel erg gezond en goed voor ze! Goed, je leest het wel. Ik heb er een andere mening over dan jullie slaapcoach.. ik hoop dan ook dat je je er beter in kunt verdiepen en daarna een keuze te maken die echt bij jullie past en waarvan je niet zelf met je kindje hoeft mee te huilen omdat slapen niet lukt. Heel veel sterkte er mee! Weet dat het echt goed komt!!

één jaar geleden

Ik weet niet hoe jullie kindje huilt, maar als ons zoontje echt huilt, laat ik dat nooit te lang duren. Toen ons zoontje zo oud was, heeft hij ook een periode gehad waar hij 4x per week snachts wel 2 uur lang wakker was. Heel zwaar en ik dacht dat dat nooit voorbij zou gaan. Maar dat ging het wel ;) Volg je moederhart, je hoort vast zelf wanneer hij je echt nodig heeft en wanneer het jammeren/jengelen is. Wat betreft die nachtvoeding, die MOET er helemaal niet af. Dat is echt een kwestie van iemands visie op nachtvoedingen en is niet vanuit onderzoek te onderbouwen. Ja fysiek gezien kunnen ze zonder, maar dat hij nog komt, betekent vooral dat hij jou nog even nodig heeft;)

één jaar geleden

Het ligt er echt aan wat voor jullie goed voelt. Onze jongste had het echt even nodig om te huilen voor het slapen. Eerst gingen we er altijd heen maar niks hielp, knuffelen niet, lopen met haar niet. En hier hielp het dus de methode wel. Wij zijn alleen begonnen met 1 min, 3 en 5 en verder kwam het nooit

één jaar geleden

Ik denk niet dat je zeggen of zoveel minuten huilen oké is of niet. Dat hangt zo erg van het soort huiltje af. Een paar minuutjes laten jengelen vind ik oké, en ik merk bij onze dochter dat ze dat ook nodig heeft om tot rust te komen. Juist elke keer troosten houdt haar wakker. Maar een paar minuten echt flink laten huilen? Nee. Verder lijkt me een nachtvoeding op deze leeftijd nog heel normaal. Je zou eens kunnen kijken of hij bijv met een speen ook verder kan slapen. Dan weet je of hij echt wakker wordt van de honger of niet

één jaar geleden

Vanaf zes maanden kun je met slaaptraining beginnen zoals je beschrijft. Als je consequent doorzet, werkt het meestal wel. Zelf heb ik ervaring met droomritme. Zij gaan uit van niet huilen. Werkt ook, maar duurt iets langer omdat de stapjes kleiner zijn. Het is een beetje kijken wat bij jou past. Niet perse een goed of slecht.

één jaar geleden

Wij hebben ook voor deze methode gekozen met 1-3-5-7 etc stappen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik merkte aan m’n zoontje dat hij erg moeilijk in slaap kwam omdat hij heel alert is. Hij sliep nooit liggend ivm verborgen reflux. Maar zodra deze klachten minder werden hebben we dit geprobeerd. Hij was pas 5 maanden maar sliep nog maar heel weinig omdat wij simpelweg te interessant waren als we bij hem aan bed zaten of in de kamer waren. Hij slaapt nu goed met gewoon geen prikkels in z’n omgeving en brabbelt zichzelf lekker in slaap. De training (onder begeleiding van gespecialiseerd baby verpleegkundige int ziekenhuis) was welgeteld 3 dutjes huilen en zwaar maar daarna kon hij zelfstandig in slaap komen. Kijk goed naar je kind, wat denk je dat bij hem past. En luister goed naar het soort huilen. Ons kindje huilde op een gegeven moment gewoon hoe dan ook als hij in slaap viel. Of het nou in onze armen was of in z’n bed. Door de training zijn we allemaal minder gefrustreerd en slaapt hij veel makkelijker. Als ik kijk wat het hem en ons heeft gebracht aan meer slaap en rust denk ik dat we een hele goede afweging hebben gemaakt. Mijn zoontje komt ook om de 3-4u in de nacht. Hij is nu bijna 6 maanden. Ik vind dat prima. Ik zou niet weten wat ik anders moet doen dan voeden en verschonen als hij wakker is. Hij accepteert geen speen en waarom zou ik hem niet voeden als in toch ook wakker word. Goed om je verhaal hier te delen. Lees je goed in en maak een keuze wat bij jullie past. Als jij erin geloofd doe je het nooit fout want rust en zekerheid breng je ook op je zoontje over. En troost je, die 2u wakker zijn in de nacht is ook een fase. Wij en nog vele andere behoren dan gewoon niet tot de groep ouders met makkelijke slapers… succes!

één jaar geleden

Oh nee.. ik word hier zo ongemakkelijk van. Geef zelf ook bv (19m) en nog steeds 3 nachtvoedingen. Ik vind het zo jammer dat er vanuit wordt gegaan dat je je kind moet trainen, ipv je kind te geven waar het behoefte aan heeft. Een slaapje van 30 min is prima, is precies 1 slaapcyclus. Ik adviseer slaapcoach Mildred van Liefde van een Moeder. Niet om je kind te trainen maar alles te weten te komen over de wetenschap rondom slapen en vertrouwen in jezelf<3

één jaar geleden

Als ik dit zo lees lijkt je kindje wel toe aan 2 dutjes ipv 3. Hij bouwt denk niet genoeg slaap op voor de nacht en het klinkt alsof hij gewoon niet moe genoeg is voor zijn dutjes. Ken je het 2-3-3-3 ritme en het 2-3-4 ritme? Die laatste was bij ons de oplossing. Daarnaast zit je nu misschien ook wel gewon in een slaapregressie. Nachtvoeding is mega normaal nog hoor! Lekker aanhouden als het nodig is. Hij gaat zo meer vast voedsel eten en dan vervalt ie vanzelf (spreek nu uit ervaring met mijn 10 maanden oude baby).

één jaar geleden

Reactie op Neely

Oh nee.. ik word hier zo ongemakkelijk van. Geef zelf ook bv (19m) en nog s ...
Hoe houdt je het vol. Ik zou dit niet kunnen. Fijn voor de baby, maar niet perse voor de moeder. En werken aan een ritme dat niet alleen fijn is voor je baby, maar ook voor jezelf lijkt me niet verkeerd. Dus nee, ik ga niet afwachten tot het "vanzelf" komt (of niet). Je hoeft je kindje echt niet in alles te volgen, maar je mag ook kijken wat jij nodig hebt als moeder. Voor mij is slapen heel belangrijk, wordt ik ook een leukere moeder van.

één jaar geleden

Ik was geen bv moeder maar ook mijn dochtertje kwam altijd rond die tijd voor een fles. Wij hebben het toch gewoon gegeven ze geven echt zelf aan als ze het niet meer willen. Betreft het laten huilen zou ik niet meteen toepassen. Wij hebben die methode ook gedaan maar pas veel later. Op de leeftijd van 6,5 maand hebben wij het 2,3,4 ritme aan gehouden en dat werkte bij ons echt perfect!

één jaar geleden

Neem eens een kijkje op de pagina van liefde van een moeder of luister naar de podcast.

één jaar geleden

Wat ik niet snap, is dat iemand zich slaapcoach noemt. En dat je vervolgens achterblijft met een advies dat niet bij je past. Dan hebben ze niet goed naar je geluisterd lijkt me! Nachtvoeding eraf met 6 maanden vind ik al een raar advies. Dat hebben sommige kindjes nodig. Ik krijg niet het idee dat iemand echt even op maat met jullie mee heeft gedacht, klopt dit? Waiting approach is een standaard aanpak, die voor veel ouders die bv geven en responsief ouderschap toepassen geen optie. Dus als dat niet goed voelt, vooral niet doen. Eventueel kan je nadenken over een consult met iemand die meer bij je visie past, of zoals hieronder genoemd een paar insta coaches volgen, die wel aansluiten bij jouw gevoel.

één jaar geleden

Kijk wat bij je past en wat bij je kindje past. Bijv ons zoontje is nog maar 15 weken maar ik heb gemerkt dat hij het nodig heeft om even te huilen voor het slapen gaan. Max 1 minuut en dan slaapt hij vaak al. Als ik erbij blijf of ernaartoe ga wordt hij juist onrustig. Je kunt het gerust een keer uitproberen om te zien of het werkt. En als je je er niet fijn bij voelt moet je het gewoon niet doen. Wat betreft de nachtvoeding, ik zou daarin je kindje volgen. Als hij het nodig heeft zou ik die gewoon blijven geven. Succes! 💕

één jaar geleden

Bedankt voor al jullie reacties. Heel lief! Toevallig heeft hij vannacht rustig geslapen. Hij had gisteren maar 2 dutjes gehad. Vandaag 3 dutjes, dus ik ben benieuwd hoe de nacht dan gaat. Tot nu toe dus gelukkig niet nodig geweest om hem te laten huilen (en mijn hart ook). Twijfel ook of ik dit ga doen. Ik ga vanaf morgen het 2-3-4 ritme toepassen. Wellicht dat dit helpend is! En inderdaad.. ik blijf gewoon bv geven snachts. Ook al adviseert zij van niet. Mijn kindje zal toch ook moeten groeien 🥰

één jaar geleden

Als ik dit zo lees lijkt je kindje wel toe aan 2 dutjes ipv 3. Hij bouwt de ...
Bedankt voor je reactie. Dat denk ik misschien ook wel. Ik ga morgen 2-3-4 proberen

één jaar geleden

Reactie op Lbaby1

Bedankt voor je reactie. Dat denk ik misschien ook wel. Ik ga morgen 2-3-4 ...
Ik hoop dat het jullie ook gaat helpen en jullie weer wat nachtrust krijgen. Er komt sowieso een hele leuke ontwikkelingstijd aan nu voor jullie kleintje, dus hij gaat vanzelf zijn energie kwijtraken 😊

één jaar geleden

Reactie op Emmetje83

Wat ik niet snap, is dat iemand zich slaapcoach noemt. En dat je vervolgens ...
Ja helemaal mee eens. We wilden het vannacht proberen. Hij is wakker geworden en zoekt naar zijn speentje. Terug gegeven en nu dus de waiting approach ingezet (tegen mijn zin in, maar vriend probeert "door te zetten" gezien het advies vd slaapcoach). De tranen rollen over mijn wangen. Baby is helemaal over de flos...