3 Reacties

3 jaar geleden

Luister vooral goed naar de verschillende soorten huil die je baby heeft. Dat werkte voor ons erg goed. Bij ons was hard huilen echt honger of volle luier en huilen met een kraak in de huil was krampen in de darmen. (Niet urgent huil geluid hebben wij altijd aan gehouden 15 minuten laten huilen en daarna even oppakken en knuffelen, zeggen dat mama en papa ook gaan slapen en weer in bed leggen. Succes met de slaaptraining!

3 jaar geleden

Toevallig al eens gehoord van de “pick up put down” methode? Daar hoor ik veel positieve dingen over.
24baby's podcast Samen Groeien

Luister nu naar de nieuwste podcast van 24baby: Samen Groeien. In deze podcast beleven we samen met jou de eerste maanden met je baby. Van de laatste loodjes van je zwangerschap tot alle eerste keren met je baby. Luister de podcast via jouw favoriete podcast-app.

3 jaar geleden

Zelfde methode toepast en ook gestart op 5 maanden. Heb ook aan het ritme overdag gesleuteld (bv. Elke dag op zelfde uur opstaan/wakker maken) en zijn tutje weggenomen want dat had hij sowieso niet nodig om in slaap te vallen - alleen om de slaap te verlengen tijdens de nacht. Ik had 2weken begeleiding van een slaapcoach. Ik heb het aantal minuten traag opgebouwd en heb mn zoontje nooit langer dan 5min aan een stuk laten wenen. De meeste schema's gaan veel verder maar langer dan 5min was gewoon niet nodig hier. Eerste 2 dagen 2 min wachten, volgende 3 dagen 3 min wachten, volgende 3 dagen 4 min wachten en uiteindelijk 5. Wat ik het allermoeilijkste vond is dat je eigenlijk maar heel kort mag troosten (max 1 min) en dan de kamer weer moet verlaten. Dit deed ik dus niet wanneer mijn zoontje echt hysterisch huilde. Dan bleef ik zeker 5 minuten troosten, pakte hem ook op wanneer troosten in bed niet lukte. Want anders weende hij gewoon door en moest ik 5 minuten wachten om te gaan troosten. Dat kon mijn hartje niet aan! Ik zorgde er wel voor dat hij tijdens dat troosten niet op de arm in slaap viel. Dus het 'laatste stukje' moest hij zelf doen in bed. Zoals al gezegd, herken je heel snel de soorten gehuil en kan je daarop inspelen. Bij jammeren ging ik niet meer binnen, alleen bij echt huilen. Daarvoor greep ik eigenlijk veel te snel in. Het is pittig geweest maar eigenlijk heeft het ook de eerste dagen nooit langer dan 1u geduurd tegen dat hij (zelfstandig) in slaap viel. De eerste 2 dagen ook s nachts verschillende keren moeten toepassen maar de 3e nacht sliep hij door!!! Vanaf dag 4 viel hij dus altijd zelfstandig in slaap maar moest ik de methode toepassen wanneer hij na 30 min weer wakker werd. Ook dit ging na een paar dagen echt veel beter, er werd bijna niet meer gehuild, hij zocht zelf zn slaap. Het heeft hier echt goed gewerkt, zoontje was ook veel meer uitgerust. Ik probeer nu nog steeds niet te snel in te grijpen maar 3 minuten te wachten om te gaan troosten. Hysterie of paniek herken ik wel en dan ga ik meteen troosten. Heel veel succes! Je zal snel merken of dit de juiste methode is voor jullie. En het kan dus ook op een 'softe' manier zoals ik deed, met max.5 minuten wachttijd. 🍀🍀