9 Reacties

3 jaar geleden

Vaak slapen ze met paracetamol wel wat rustiger maar ik durf je geen advies te geven want ik ben geen dokter🙁 hopelijk gaat het snel beter🤞🏼

3 jaar geleden

Als onze zoon koorts heeft, zijn we automatisch wel wat alerter, maar zolang hij slaapt (zelfs al was het onrustig) laten we hem slapen. Enkel als hij huilend wakker wordt en zich duidelijk niet goed voelt geven we een pijnstiller. Voordeel: hij slaapt na een jaar nog steeds bij ons. Ik weet niet of dar bij jullie ook nog het geval is. Wij worden snel wakker als er iets is. Er is echter nog nooit iets erg gebeurd als hij koorts heeft tot nu toe. Ikzelf voel me comfortabel bij het feit dat onze zoon steeds vlakbij ligt, maar zolang jullie dochter gewoon slaapt en weer in slaap valt, zou ik me niet teveel zorgen maken. Je kan ze eventueel nog wat lichter aankleden als ze het door de koorts warm heeft ondanks het open room. Hier gaat standaard de dunste slaapzak aan die we hebben als onze zoon koorts heeft.

VRIEND

3 jaar geleden

Lekker laten slapen, maar ik zou zelf op een matras in haar kamer gaan liggen voor als ze wakker wordt en zielig is in de nacht.

3 jaar geleden

Beetje laat als antwoord op je vraag voor gisterenavond, maar algemeen: lekker laten slapen. Koortsstuipen zijn heel erg beangstigend, maar onschuldig. Een kindje met koortsstuipen wordt weliswaar vaak de eerste keer even in het ziekenhuis opgenomen, maar dat is vnl omdat op basis van één stuip niet uitgesloten kan worden of het al dan niet over echte epilepsie gaat.

3 jaar geleden

Ik ben zelf ook heel alert. Dat krijg je met een zorg achtergrond. Maar je mag al wel 120 mg geven hoor;) Check gewoon weer even als je gaat slapen. Voel het hoofdje, kijk naar de kleur. En wij hebben goeie slapers dus wij deden voor we naar bed gingen toch nog even een pcm geven. Ligt er maar net aan. Volg je gevoel.

3 jaar geleden

Ze werd een beetje wakker en hebben haar er toch even uitgehaald, want ze was ontzettend warm. Had 39.7 en hebben 120 mg gegeven en lekker tussen ons in gelegd. Resultaat: ze heeft tot bijna 08:30 heeeeerlijk geslapen. Vanochtend wederom koorts 38.0 en ze ligt nu weer bovenop mij en voel haar warmer en warmer worden. Denk dat ik vandaag maar even geen paracetamol geef, want ze huilt niet, drinkt goed en is “vrolijk”.. Kan die koorts even zijn werk doen en hebben we des te sneller weer een blije en gezonde baby.. Vanavond maar weer een zetpil als de koorts nog zo hoog is... Bedankt voor alle reacties!! 😘

3 jaar geleden

Reactie op Boubou

Lekker laten slapen, maar ik zou zelf op een matras in haar kamer gaan ligg ...
Ik zou erbij gaan liggen inderdaad, als je er ongerust over bent. Onze zoon had laatst ook hoge koorts. We gaven hem voor het slapengaan een paracetamolzetpil en mijn man is bij hem op de kamer gaan liggen.

3 jaar geleden

Reactie op Maybe

Ze werd een beetje wakker en hebben haar er toch even uitgehaald, want ze w ...
Overigens, in het kader van je angst mbt koortsstuip: mijn nichtje heeft dat gehad en de arts die mijn zusje erover te spreken kreeg, zei dat het een mythe is dat zonder paracetamol de koorts beter "zijn werk kan doen". Kindjes die pcm krijgen zijn niet langer ziek. Zijn advies om herhaling van de koortsstuip te voorkomen was: boven de 38° altijd pcm geven.

één jaar geleden

Kenmerken koortsstuip