145 Reacties

2 maanden geleden

Onze opvang doet niet aan traktaties, ze maken op hun verjaardag zelf iets, ze mogen dan wat kiezen met een van de begeleiders, dat is dan vaak iets zoals pasta pesto of tosti’s met geitenkaas, onze kinderen zitten op een vegetarische suikervrije biologische opvang, ik zal eerlijk zijn 🙈 We gaan wel eens als ze naar opvang geweest daarna gezellig eten bij de Macdonalds, het draait allemaal om balans toch ;) Maar de hoeveelheden die jij noemt qua traktaties vind ik eerlijk gezegd ook echt veel? Misschien is het ook iets wat je aan kunt kaarten bij een ouderraad? Bij ons zouden de meeste ouders dit namelijk ook echt niet tof vinden.

2 maanden geleden

Bij ons op de opvang worden ongezonde traktaties niet meer geaccepteerd. Die worden gewoon niet uitgedeeld. Echt een wereld van verschil met jou opvang. Ik ben met je eens dat af en toe wat lekker wel kan. Maar zoveel op 1 dag, zeker voor een dreumes van 1,5 jaar. Zelf een gezonder alternatief op de opvang laten vind ik nog niet eens zo'n gek idee. Heeft jullie zoontje het idee dat hij ook wat krijgt en is het gelijk een stuk gezonder.

2 maanden geleden

Ik heb er geen enkel probleem mee. Ons zoontje gaat ook naar de 0 - 4 groep. Hij eet gewoon lekker mee als hij dat wil. Er is 1 kindje in de groep die het niet mag van de ouders en daar probeert de opvang echt rekening mee te houden. Maar hoorde dat het super lastig is, vooral voor het kindje..

2 maanden geleden

Tsja, ik ben een moeder die het wel goed vindt. Zowel bij mij 2,5 jarige als bij mijn 10 maanden oude baby. Natuurlijk wil ik zo min mogelijk suikers en als ik weet dat er getrakteerd is houd ik daar thuis rekening mee. Maar verder vind ik dat het bij het kdv en bij opa en oma mag. Wel met mate natuurlijk. En natuurlijk krijgt onze baby nog geen hele koek oid, maar een hapje proeven mag ze van mij.

2 maanden geleden

Als je voor een opvang hebt gekozen waar dit allemaal uitgesloten is enzo dan snap ik het, nu niet. Want ze eten fruit, gezond broodbeleg en bewegen super veel. Ik zou het niet erg vinden

2 maanden geleden

Ik zou het echt absoluut niet oké vinden, zeker niet zonder overleg. Ik snap wel dat als het uitgedeeld word en iedereen het eet jouw kindje het ook wil. Dus idd miss iets van gezond alternatief neerleggen? Of alle traktaties mee naar huis geven, maar dat kun jij natuurlijk niet bepalen helaas maar miss wel aangeven, miss denken meerdere ouders er wel zo over?

2 maanden geleden

Biiiizar.

2 maanden geleden

Reactie op Logootje

Tsja, ik ben een moeder die het wel goed vindt. Zowel bij mij 2,5 jarige al ...
Met mate ja, maar wat ik in dit bericht lees is geen mate meer. Ik zou deze hoeveelheid ook niet meer oké vinden.

2 maanden geleden

Oef, wat een hoop! Ik snap je! Wat is het traktatie/voedingsbeleid? Bij ons wordt een zakje chips of snoep niet geaccepteerd, in het beste geval wordt het mee naar huis gegeven zodat de ouders zelf kunnen kijken wat ze ermee doen. Zelfs rozijntjes worden niet op de groep gegeten. Ik vind jouw idee van eigen snacks neerleggen erg slim, als je opvang verder geen ‘gezonde voeding beleid’ heeft.

2 maanden geleden

Ik denk dat het goed is dat jullie idd in gesprek gaan over wat jullie wel en niet oké vinden. Op dit forum zitten zoveel ouders dus waarschijnlijk krijg je ook verschillende reacties die heel uiteenlopend zijn. Kijk vooral naar de 'regels' die jullie zelf willen hanteren en bespreek dit. Ik weet zeker dat hier dan op gelet zal worden. Ik vind het persoonlijk niet nodig om zoveel suiker te eten op 1 dag. Niet met 15 maanden, maar ook voor een 3-jarige vind ik het teveel. Ik ben niet tegen suiker en mijn zoon mag gewoon meedoen met een traktatie, maar wel binnen bepaalde grenzen. En dit valt daar voor mij niet binnen, dus ik zou zelf dan ook het gesprek aangaan.

2 maanden geleden

Mijn zoontje gaat binnenkort naar de opvang en ik zal er niet zoveel moeite mee hebben. Het word eenmaal uitgedeeld en zou ik niet willen dat mijn zoontje moet kijken terwijl de rest het wel aan het eten is… en hoe vaak gebeurd een traktatie ene keer vaker dan de rest.

2 maanden geleden

Nou heel eerlijk nee ik zou dit ook niet willen alles wat getrakteerd word krijgt ze mee naar huis ik kreeg zelfs een mail dat ze niet meer willen dat er getrakteerd wordt. Gisteren kreeg ik een foto dat ze patat aan het eten waren ik snapte dit dus totaal niet. Nu is ze 2,5 en eet heus wel eens patat. Maar als er nog niet eens gezond getrakteerd mag worden want daar zaten ook al eisen aan vast. Nu had ik zoiets vrijdag middag oke. Maar als mijn dochter van 15 maand destijds een ijsje chocolade koekjes EN chips had gekregen was ik boos geworden. Je probeert althans ik🙄 je kind nog van alles te leren eten. Als het dan vol getouwd word met allerlei zoetigheid hoe krijg je er in hemelsnaam dan nog een beetje gezonde goed vitamines in. Dus ik zou of inderdaad zelf eten neerleggen zodat mocht hij er om vragen dan is een van die dingen eventueel een keuze zodat hij niet zonder zit. Ik vind het wel erg vreemd van een opvang zoveel eten een keer een water ijsje met dit weer oke. Maar daarnaast nog zoveel en dan voor deze leeftijd nee.

2 maanden geleden

Ik vind dit heel raar. Hier worden traktaties meegegeven in de tas, alleen gezonde snacks worden meteen gegeten. Ze krijgen wel eens een koekje of krentenbol bij een speciale dag, maar absoluut niet iets met chocolade of chips. Ik zou dat ook echt niet prettig vinden en vind het ook niet passen bij een opvang.

2 maanden geleden

Bij ons wordt door de pm'ers een selectie gemaakt. Gezond en normale portie: mag opgegeten worden op de groep. Ongezond en/of buitengewoon veel: mee naar huis. Dit is zowel bij de peuters als bij de baby's zo. Je kunt zeker vragen of er nog eens extra aandacht gegeven kan worden aan de traktaties, bijv in de nieuwsbrief

2 maanden geleden

Reactie op Doperwt

Met mate ja, maar wat ik in dit bericht lees is geen mate meer. Ik zou dez ...
Dit is misschien wat veel maar als het maar 1 dag is zou ik het prima vinden. En wat mij betreft mogen mijn kinderen echt wel elke dag iets zoets.

2 maanden geleden

Zou dit ook wel heftig vinden. Zou het zelf subtiel aankaarten, van goh kan een keer gebeuren. Toch zou ik het prettig vinden als het bij 1 ding blijft. Hij is het niet gewend en we willen er nog geen gewoonte van gaan maken. Bij ons wordt er getrakteerd met een kleinigheidje (bijv bellenblaas oid). Dit doet eigenlijk het meerendeel. Als het iets eetbaars is, dan knijpzakje of rozijn. Lees hier ook veel van nuttigen van dingen wat ik juist heel erg mis bij ons.. nooit eens op een feestdag een tosti maken of op een warme dag een waterijsje. Elke dag een volkoren boterham met smeerkaas of appelstroop. Dat is ook wel gemis vind ik persoonlijk….

2 maanden geleden

Oh.. ik ben echt niet de moeilijkste moeder die je kunt treffen hoor. Vind mezelf vrij gemakkelijk zelfs. Maar dit zou ik aankaarten. Het is gewoon en, en, en. Niet heel gezond ook. Vind ook een verschil tussen een danoontje of een zakje chips. Een enkel spekje of een stuk chocolade. ijsjes in vakantieperiode komt hier ook voor. Trakteren gelukkig niet. Tussendoortjes zijn doorgaans gezond.

2 maanden geleden

Ik vind dit echt niet oke, zeker niet voor 1 5 jaar! Ik ga ervan uit dat een opvang een gezonde basis legt voor kinderen. Voor mij hoort snoep/koek/danoontje etc daar niet bij. Hier ook een verticale groep en eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat er getrakteerd wordt. We krijgen zo nu en dan een tasje mee met prullen (waar ik ook een hekel aan heb!). Maar snoep heb ik nog nooit gezien. Weet dus niet of ze dat direct opeten of gewoon niet wordt getrakteerd. Verder krijgen ze wel af en toe een zelfgemaakt ijsje of zelfgemaakte smoothie. Dat is voor mij prima. Mijn dochter trakteert maandag op soepstengels en rozijntjes. Dat was helemaal prima gaven ze aan.

2 maanden geleden

Ik vind dat je hier zeker over in gesprek mag. Voor een driejarige vind ik dit al veel voor op de opvang, laat staan een kindje van 15 maanden! Daarvan zou ik niet eens willen dat ze daarvan mee eten, een biskwietje ofzo mee eten prima, maar geen chips of chocoladekoeken. Gelukkig doet onze opvang dat ook niet. En tuurlijk mag mijn peuter een cakeje mee eten als er wordt uitgedeeld, maar ook dan krijgen ze allemaal (!) de rest mee naar huis

2 maanden geleden

Oeh ik ben echt de moeilijkste niet met af en toe wat lekkers etc op de opvang, maar vind chips en chocolade koekjes daar niet nodig als ‘normale traktatie’. Hier doen ze bij ongezonde traktaties het meegeven naar huis (en sowieso eigenlijk liever niet) en dan krijg ze bv wat rozijntjes bij het vieren.