6 Reacties

6 jaar geleden

Verhitten bij invriezen: invriezen van afgekolfde, met spruw besmette melk doodt de schimmel niet! (Her)besmetting kan plaatsvinden door gebruik van besmette afgekolfde melk. De besmette (ingevroren) melk kan wel veilig gebruikt worden door de melk tot vlak onder het kookpunt te verhitten. Dit verwarmen doodt de schimmel. Bron: lalecheleague.nl. Betrouwbare informatie. Vervelend zeg, spruw. Wij hebben het ook een poosje gehad maar ik heb nooit gekolfd. Hoop dat het je helpt 😘

6 jaar geleden

Reactie op Alleenmaarliefde

Verhitten bij invriezen: invriezen van afgekolfde, met spruw besmette melk ...
🤞🏻 dit inderdaad, dat heet je melk pasteuriseren.

6 jaar geleden

Reactie op Boukje90

🤞🏻 dit inderdaad, dat heet je melk pasteuriseren.
Moet dat niet voordat je het invriest? Het gaat namelijk om de melk die al is ingevroren

6 jaar geleden

Reactie op Rrmmyy

Moet dat niet voordat je het invriest? Het gaat namelijk om de melk die al ...
Nee, dat kan ook na het invriezen! https://moedermelknetwerk.nl/donormelk/protocol-donormelk De context is anders (hier gaat het over donormelk), maar het maakt wel duidelijk dat het kan.

6 jaar geleden

Reactie op Boukje90

Nee, dat kan ook na het invriezen! https://moedermelknetwerk.nl/donormelk/ ...
Zo ver ik kan lezen staat er juist dat het voor het invriezen moeten gebeuren

6 jaar geleden

Reactie op Rrmmyy

Zo ver ik kan lezen staat er juist dat het voor het invriezen moeten gebeur ...
Ik lees dit. De ontvanger krijgt vaak ingevroren melk weet ik, dus is een situatie vergelijkbaar met de jouwe. En je ziet in de tweede quote hoe je ontdooide melk kunt pasteuriseren. Je kunt jouw melk dus ook ontdooien en dan pasteuriseren. En dan in principe ook gewoon weer invriezen. “Het pasteuriseren van moedermelk wordt meestal door de ontvangende partij gedaan om handbacterien / virussen en schimmels, die de melk tijdens het kolven besmet kunnen hebben, te inactiveren.” “Onderstaand lees je 2 pasteurisatieprocessen die je thuis makkelijk kunt toepassen op vers gekolfde of ontdooide moedermelk.”