46 Reacties

2 maanden geleden

Geen ervaring, maar je hebt je kind daar toch ingeschreven en al. Zou even internet raadplegen of iets anders om te kijken of dit wel mag? Ik weet dat zelf niet.. maar vind dit wel vreemd om te horen... ik had een huilbaby, en hij ging ook gewoon...

2 maanden geleden

Reactie op Bear

Geen ervaring, maar je hebt je kind daar toch ingeschreven en al. Zou even ...
ja, ik zal ergens nog advies zoeken ... Ik ben gewoon zo in de war met hun uitleg

2 maanden geleden

Huh wat bizar!! Met niet genoeg personeel zouden ze niet eens open mogen? Het is niet makkelijk misschien om snel iets anders te vinden, maar bij zo'n reactie wil ik mijn kind daar eigenlijk ook niet meer brengen. Als zij niet in staat zijn om voor een huilend kind te zorgen vind ik dat echt slecht.

2 maanden geleden

Jeetje mina ben er van ontdaan. De tweede dag notabene! Kan best een paar weken duren voordat een kindje zich veilig genoeg voelt.

2 maanden geleden

Hoe je kindje thuis is, maakt niet uit. De opvang is zo anders, denk aan: geur, omgeving,mensen, bed,ritme, prikkels etc. Daar moet een kind gewoon aan wennen. En dat horen de professionals te weten én mee om te kunnen gaan! Wat is nou helemaal twee dagen?! Ik zou kijken hoe het juridisch zit met dat extra betalen. Dat zij geen personeel hebben, lijkt mij in eerste instantie hun probleem. Dan hadden ze een geen nieuwe kinderen moeten aannemen. Want jouw kind is niet een specifiek probleem geval, waar echt speciale zorg en aandacht voor nodig is. Echt laat je niet zo weg sturen hoor. Ik begrijp dat je hem er niet meer heen wil brengen. Kijk ondertussen vast uit naar iets anders of een tijdelijke (gastouder, familie, vrienden)oplossing totdat hij naar een ander kdv kan.

2 maanden geleden

Je kind is niet meer welkom maar je moet nog wel een tijdje doorbetalen? Ik zou hier sowieso niet mee akkoord gaan. Daarnaast vind ik het heel bijzonder dat een pedagogisch medewerker zegt dat een kind teveel huilt, terwijl het net twee dagen aan het wennen is. Zij zouden toch een beetje verstand van jonge kinderen moeten hebben? Ik zou m’n kind daar ook niet rustig meer achterlaten als ik zou weten dat zij er geen tijd en geduld voor hebben.

2 maanden geleden

En sterkte! Een hele vervelende situatie zo, je wil een plekje waar je kindje zich fijn en welkom kan voelen..

2 maanden geleden

Ja zou het effe opzoeken indd. Ze hadden je dan al niet mogen "aannemen" als ze bij voorhand al niet genoeg personeel hebben. En dat doorbetalen dat zou ik niet eens doen. Hadden ze maar eerder je moeten "afwijzen"

2 maanden geleden

Dankje lieve allemaal voor je reacties... Het is ook best een groot bedrag, maar als je dan ook nog eens het gevoel hebt dat het niet terecht is...

2 maanden geleden

Reactie op GeLen

Je kind is niet meer welkom maar je moet nog wel een tijdje doorbetalen? Ik ...
ja, ze zei dat er was een orthopedagoog daar dat deze keer heeft geholpen, en dat ze anders niet voor alle kinderen zouden kunnen zorgen... en ook een opmerking voor mij dat de andere kinderen beginnen te huilen als ze iemand horen huilen...?! Ik dacht gewoon dat dit allemaal normale dingen waren, maar het was absoluut een probleem voor hen.

2 maanden geleden

Huh wat een bizarre gang van zaken, niet zomaar mee akkoord gaan hoor! Als zij zeggen dat je kind niet meer welkom is heb je totaal geen reden om nog te moeten betalen!! Overigens hebben meestal beide partijen een opzegtermijn, dus zou je je kindje in principe nog moeten kunnen brengen (maar snap het zeker als je dat niet meer ziet zitten). Bij ons was er een kindje dat er maanden over heeft gedaan om te wennen.. ouders werkten op de gang of in de auto om in de buurt te blijven maar het kindje was gewoon welkom hoor. Zowel jullie als je kindje doet echt helemaal niks vreemds of verkeerd! Zou nog eens in gesprek gaan en vragen om een manager/leidinggevende te bespreken en als je bij een grotere organisatie zit en nog wat hogerop zoeken indien nodig.

2 maanden geleden

Geen plek voor een huilend kind.. jemig haha, wat is dat voor een gekke voorwaarde om daar te mogen blijven als kind. Die sporen niet.

2 maanden geleden

Een vriendin van mij heeft een dochtertje die ook alleen maar huilde bij de opvang. Na een half jaar proberen moest ze overstappen naar een gastouder. Zij heeft nooit extra moeten betalen omdat het vanuit hun kwam dat het niet meer ging.

2 maanden geleden

Hebben zij het contract met jou opgezegd? En hebben ze dit ook schriftelijk aan je bevestigd? Het lijkt mij niet dat je moet betalen voor iets dat je niet mag gebruiken. Even het contract goed nalezen en kijken of je rechtsbijstand kan inschakelen.

2 maanden geleden

Reactie op Twister2021

Hebben zij het contract met jou opgezegd? En hebben ze dit ook schriftelijk ...
En misschien heb je hier nog wat aan: https://www.klachtenloket-kinderopvang.nl/

2 maanden geleden

Echt dikke onzin. Mijn zoon heeft de eerste volle week constant alleen maar gehuild. Heel fijn en begrijpend personeel en deden echt hun best hem te stroosten. Soms heeft dit gewoon tijd nodig. Tuurlijk kunnen ze als er meerdere huilen niet altijd elke seconden jouw kleine in de hand houden, maar de manier waarop ze dit naar jou overbrengen kan echt niet. Het lijkt wel steeds gekker te worden in deze wereld.

VRIEND

2 maanden geleden

Wat absurd, er komen toch vaker nieuwe kindjes. En die hebben (regelmatig) even wat meer aandacht nodig. Zou wel mijn vertrouwen wegnemen als ze er zo in staan. Heb je de manager van de vestiging al gesproken? Is dit de mening van 1 medewerker of ook van andere medewerkers van de groep. Alsnog, absurd. Bij ons heeft onze dochter de eerste maand heel veel in draagzak bij leidsters gezeten of in kinderwagenbak wiegend. Echt super lief en betrokken. In ons geval een huilbaby die thuis ook ontroostbaar was (bleek later kma).

2 maanden geleden

Ik heb dit bijna precies zo gehad! We hebben het langer volgehouden maar werden constant gebeld om hem op te halen. We zijn gestopt maar hebben er doorheen gekregen dat de opzegtermijn werd kwijtgescholden. Inmiddels bij een andere organisatie waar ze veel liever zijn, echt de tijd nemen en meedenken

2 maanden geleden

Reactie op Twister2021

En misschien heb je hier nog wat aan: https://www.klachtenloket-kinderopva ...
Bedankt!🥲 nou dat is ook een andere ding: het is een grote bedrijf, maar ik heb nu geen toegang tot het contract - het zou in de app moeten staan, maar het is er niet. Ik heb eergisteren een kopie van het contract opgevraagd...

2 maanden geleden

Jeetje ik schrik hier echt van! Wees aub niet onzeker over je eigen kindje he! Die heeft gewoon tijd nodig om te wennen. Mijn zoontje heeft daar ook lang moeite mee gehad en hoe druk ook ze hebben alle moeite en tijd genomen om voor hem te zorgen. Ik zou inderdaad eens kijken of dit juridisch gezien wel mag. Staat misschien wel iets over in je contract?