Stuitligging en Puckababy

bloem1988
2 dagen geleden
Volgen
Ik ben een beetje van slag. Mijn dochter is met een keizersnede geboren omdat zij in stuit lag en draaien niet lukte. Na haar geboorte maaide ze erg onrustig met haar armpjes. Zowel in het ziekenhuis als de kraamzorg raadden inbakeren aan. Hier ging ze best goed op, dus ik had de Puckababy piep aangeschaft. Nu was ik vandaag op het consultatiebureau en kwam het toevallig ter sprake. Daar werden ze zowat boos, want ze mag helemaal niet in de Puckababy ivm kans op heupdysplasie omdat ze in stuit lag. Het kwam echt over alsof het mijn schuld is als het hierdoor erger is geworden. op de website van Puckababy staat dat het wel gebruikt mag worden met heupdysplasie. Iemand hier kennis/ervaring mee?
 • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
16 reacties
SylviaB
2 dagen geleden
Wij hebben precies hetzelfde. Bij ons heeft het cb er niets over gezegd (ik weet niet of het überhaupt ter sprake is gekomen) , maar ik het ziekenhuis hebben ze hem met een hydrofiel ingebakerd, dus het leek ons geen probleem.
 • Rapporteren
Lauwiene
2 dagen geleden
Wat sneu dat ze zo doen! Mijn zoontje lag ook in stuit en niemand heeft hier iets over gezegd, ik kreeg juist de vraag waarom ik hem niet inbakerde 🤷‍♀️ En als ze in het ziekenhuis het al aanraadde dan is het echt wel goed hoor wat je doet! Wanneer heb je de heup echo?
 • Rapporteren
Baby2020T
2 dagen geleden
Bij ons hebben ze gezegd dat het belangrijk is dat de heupen vrij liggen. Dus armen strak en benen kunnen van opgetrokken naar strekken. Bij de puckababy kan dit gewoon!
 • Rapporteren
Anandih
2 dagen geleden
Precies hetzelfde verhaal. Ook via keizersnede gekomen ivm stuitligging. Ik heb er ook nog niks over gehoord. Wat ontzettend raar dat ze zo reageren. Maar onthou: cb is niet leidend, ze geven ADVIES. Doe lekker wat voor jou en je kindje werkt, dat doen wij ook. Ons moppie slaapt alleen in de Puckababy als een roosje. Wij moeten wel met 3 maanden een echo of mri oid laten maken van zijn heupjes. Mocht daar iets uitkomen waaruit blijkt dat het beter is dat hij zonder die Puckababy slaapt, prima! 😊
 • Rapporteren
babyboymomC
2 dagen geleden
Het cb met een korreltje zout nemen, tip van de dag 🤪 Mijn uk lag ook in stuit, keizersnede geboren en vanaf dag 4 ingebakerd in de Pacco. Niks aan het handje.
 • Rapporteren
Elea
2 dagen geleden
Test gewoon even of je de beentjes in een mooie m-houding kan buigen in de puckababy. (Houding zoals je kindje vaak op je borst ook ligt, met de beentjes opgetrokken en naar de zijkanten). Als daar gewoon plek voor is dan kan het voor de heupen helemaal geen kwaad. Het is alleen slecht voor de heupjes als de beentjes geforceerd gestrekt zouden liggen ofzo maar baby's liggen toch vrijwel altijd met hun beentjes een beetje opgetrokken, ik kan me haast niet voorstellen dat zoiets in een slaapzak niet zou kunnen. Mijn dochter lag ook in stuit en ik heb dit advies ook echt nognooit gehoord.
 • Rapporteren
meisje1989
2 dagen geleden
Mijn dochter is ook in stuit geboren. Tegen mij zeiden ze dat heel strak inbakeren niet mocht, maar dat de heupen in een puckababy genoeg ruimte hebben. Je weet zelf het beste wat goed is voor je kindje 😘
 • Rapporteren
Newmom10
2 dagen geleden
Onze dochter slaapt ook in de puckababy en heeft in stuit gelegen. Ze krijgt de echo trouwens pas na 3 maanden na de uitgerekende datum. Ze is 5 weken te vroeg geboren. Rekenen ze dit bij jullie ook vanaf de uitgerekende datum?
 • Rapporteren
Julia-JCC
2 dagen geleden
Onze dochter lag niet in stuit, maar moet voor de zekerheid (omdat heupdysplasie voorkomt in de familie) vrijdag voor de echo en niemand heeft mij erop gewezen dat de puckababy niet goed zou zijn.. ze sliep eerst in de piep en nu in de mini!
 • Rapporteren
Marianne123
2 dagen geleden
Je kunt ook voor de Swaddle Up Hip Harness kiezen. Dan kunnen de beentjes mooi naar buiten vallen (goed voor de heupen) en liggen de armen toch ingebakerd.
 • Rapporteren
2020mama
2 dagen geleden
Hier ook stuitkindje. In ziekenhuis werd bedje strak ingemaakt. Thuis eerste hydrofiele luier ingebakken. Maar toen we dat cb vertelde deels ze zowat alsof we haar vermoorden, was levensgevaarlijk vond ze en adviseerde juist puckababy 🤷🏼‍♀️. Dit gaat prima, genoeg ruimte voor haar benen (die steekt ze inmiddels wel al tijdje). Over maandje de echo vaan haar heupen, vind het wel spannend!
 • Rapporteren
Larissavw
2 dagen geleden
Hier heupdysplasie in de familie. Na overleg met de kinderarts was inbakeren in Pacco doek geen probleem, omdat ze daarin genoeg ruimte had voor haar beentjes in kikker houding. In de beschrijving van de Pacco staat dus ook dat het niet mag, maar de kinderarts zei dat hij totaal geen belemmering zag. 🤷‍♀️
 • Rapporteren
Lisette1990
2 dagen geleden
Wauw wat een onzin. Mag gewoon gebruikt worden als er genoeg ruimte is. Dat cb is echt te erg voor woorden soms zeg
 • Rapporteren
bloem1988
2 dagen geleden
Dank je wel voor jullie reacties! Ik ben weer wat geruster dat ik niet iets vreselijks veroorzaakt heb. Pacco doek mocht volgens cb wel.. ik denk dat ik nu maar even niks doe. Volgende week (dan is ze 6 weken) heb ik een afspraak met de arts in het ziekenhuis die alleen naar de heupjes gaat kijken. Ik zal het ook even aan haar vragen. Daarna wordt de echo afspraak ingepland (met 3 maanden en als ze volgende week al grote afwijkingen zien dan wordt die eerder gepland)
 • Rapporteren
JJ-88
2 dagen geleden
Ik ben lid van de vereniging voor afwijkende heupontwikkeling. Een puckbaby mag je gewoon gebruiken mits de beentjes alle vrijheid hebben. Zelfs met spreidbroek aan worden deze slaapzakken gebruikt.
 • Rapporteren
willekep
één dag geleden
Je kan ook inbakeren met de pacco. Die mag zeker. Van de puckababy vraag ik me af of de heupjes genoeg vrij gelaten worden. Zou zeker niet inbakeren met een hydrofiele doek. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kindje op de leeftijd van 3 maanden een spreid broekje moet ivm congenitale heupdysplasie.
 • Rapporteren