20 Reacties

14 dagen geleden

Draagzak/doek :). Zou het af en toe blijven proberen haar af en toe weg te leggen (soms lukt het dan toch ineens wel), maar het is geen gek gedrag!

14 dagen geleden

Ik legde vaak eerst een kruik in de box/bed zodat de overgang van mijn lichaam en het matrasje niet zo groot was. Ik wikkelde haar vaak ook in een fleece dekentje zodat het warmte verschil niet zo groot was. Maar lukte de ene keer beter als de andere hoor....succes!

14 dagen geleden

Zou goed op de wakkertijden en slaapsignalen letten en dan toch geregeld proberen haar slapend weg te leggen. Je kan er dan eventjes naast blijven staan met je handje op haar buik bijvoorbeeld, vast ritueel van maken. En dan gewoon proberen wat er gebeurt. En bijvoorbeeld afspreken: je loopt als ze gaat huilen 2 x terug, en werkt het dan niet, dan lekker in de draagzak. Dan kan zij even tukken, en hebben jullie je handen vrij - en probeer je het voor de volgende ronde weer. Gelukkig zijn er zoveel slaapjes, dat je vaak zat kan oefenen ;) Het is voor alle betrokkenen heel fijn als ze wel al vroeg zonder gedoe went aan zelf slapen. En dan heb je nog genoeg knuffeltijd en geborgen draagzaaktijd over!

14 dagen geleden

Misschien helpt het om haar in het voedingskussen te leggen als je die hebt. Dat voelt vaak ook heel warm en geborgen. Bij mijn zoontje werkte dit heel goed. Dan kon ik hem ook een beetje op de zij leggen zoals hij in slaap was gevallen op de arm.

14 dagen geleden

Ik gebruikte in de box ook het voedingskussen daar legde ik hem op. Zakt een beetje in dus heel geborgen gevoel. Soms moest ik een beetje wiebelen aan zijn buikje om hem na het neerleggen in slaap te wiegen. En in de wandelwagen bak slaapt hij eigenlijk overdag lekker veel! Heb ik mijn handen vol en hoef ik geen trap op en af :) Ik heb ook de rockit baby, die zit aan de wandelwagen en wiegt dus de wandelwagen, zodat ik mijn handen (en benen) vrij heb!

14 dagen geleden

In de box legde we het nestje neer, met een knuffeltje die ik ‘s nachts bij m’n in mn nachthemd droeg. Leek te helpen..

14 dagen geleden

Hier was het een buikslaper. Op buik wegleggen (onder toezicht) hielp als enige, anders sliep ze niet. Overigens nog altijd buikslaper, 10 maand

14 dagen geleden

Ik leg ons zoontje niet in de box maar in de kinderwagen bak. Dan de Rockit aan ook hoogste stand, als hij dan wakker wordt valt hij meestal wel weer terug in slaap.

14 dagen geleden

Heel normaal babygedrag. En heel intensief voor de ouders! Ik vond een draagdoek en draagzak een uitkomst hiervoor.

14 dagen geleden

Reactie op dct1986123

Ik leg ons zoontje niet in de box maar in de kinderwagen bak. Dan de Rockit ...
Ojaaaa dat ding gebruiken wij ook nog altijd met 10 maanden! Ideaal (die rockit)

14 dagen geleden

Mijn manier was: 1 hand onder de billen, 1 hand onder d'r hoofd/nek. Beetje wiegen tijdens wegleggen, steeds iets minder wiegen, dan billen neerleggen, dan hoofd neerleggen en pas als ze echt, echt ligt en ze slaapt nog steeds, dan pas handen weghalen. Dus ongeveer 3 seconden wachten met handen weghalen, daar schrok ze van mij steeds wakker van. Wat bij ons ook goed werkte als ze bij wegleggen een beetje schrok maar nog niet helemaal wakker werd, was om de het bedje een klein beetje te schudden totdat ze zich weer kon ontspannen, en dan steeds iets minder schudden

14 dagen geleden

Reactie op ldgm

Ojaaaa dat ding gebruiken wij ook nog altijd met 10 maanden! Ideaal (die ro ...
Ja, lifesaver geweest bij beide kinderen. Ik kan ook niet hele dagen met hem op schoot zitten, want er heeft een kleuter ook wel eens aandacht nodig.

14 dagen geleden

Wegleggen in de kinderwagenbak? Dan kan je even heen en weer wiegen als ze wakker wordt. Onze valt daar niet meer van in slaap, maar als ik naar her einde van de straat loop en terug vaak wel als hij daarvoor in dromenland was. Soms doet de drempel al wonderen. Je kan de kap omhoog doen + zonnescherm omlaag voor wat schemering/geen prikkels.

14 dagen geleden

Zo herkenbaar.... Wat bij ons hielp: echt eerst met de billetjes laten landen, en dan heel rustig het bovenlijfje en hoofdje neerleggen. En ook zelf zo lang mogelijk 'meebuigen' zodat je kindje nog zo lang mogelijk tegen jouw lijf aan zit.

14 dagen geleden

Hier ook elke mogelijke techniek geprobeerd, maar niets hielp. Oogjes gingen meteen open zodra ze de box rook 😅 Ik bleef het toch elke keer proberen en vanaf een week of 8 lukte het af en toe, maar werd ze vaak wel na ong een halfuurtje weer wakker. Ben haar toen maar in de kinderwagenbak gaan leggen, want die kan ik wiegen. Heb ook een Rockit, ideaal 🙌🏻 Ze slaapt nog steeds het liefste in onze armen, maar kan ook goed slapen in de kinderwagen bak! 😃

14 dagen geleden

Hier hielp: - draagzak - wandelen met de wandelwagen - in slaap knuffelen in je eigen bed en dan zelf wegsneaken (wel dekens, kussens ed weghalen bij je kindje. Ik hield haar altijd in de gaten met de babyphone dan) Achteraf wilde ik dat ik er meer aan had toegegeven, de contactslaapjes. Super cliché misschien, maar ze worden erg snel groot, dan slapen ze niet echt meer op me en ik mis het af en toe wel eens haha.

14 dagen geleden

Hier werkt om hem tegen me aan te houden. Rechtop tegen mn borst. Dan tegen de rand van de box of bed te staan en volledig mee naar voren te buigen. Dan heb ik hem nog vast terwijl hij ligt. En dan even 2 minuten zo blijven staan. Steeds verder los laten. Als hij wakker dreigt te worden snel weer wat stevig vasthouden of kusjes geven zodat hij mijn aanwezigheid voelt.

14 dagen geleden

Misschien met een (elektrische) kruik de box voorverwarmen? Kan zijn dat de box (of elke andere plek) opeens heel koud is vergeleken met jullie warme veilige armen. Wellicht helpt het als de plek warm is? En inderdaad voor geborgenheid zorgen. Een box is best wel groot voor zo'n kleintje. Bij ons werkte een (warm) nestje of de co-sleeper het beste, dat is wat kleiner. En altijd met de voetjes tegen de onderkant leggen zodat ze een 'grens' voelen. En eventueel een knuffel of apparaatje met een hartslag/ruis geluid? Deze nooit te hard zetten, maar zachtjes kan het misschien helpen, als ze bij jullie ligt hoort ze ook jullie hartslag en toen ze nog in jouw buik zat natuurlijk ook. 🥰

13 dagen geleden

Bedankt voor alle goede tips!! Geniet echt van het knuffelen, maar soms moet je even een paar minuten de handen vrij. Ik ga veel tips meteen proberen toe te passen.

13 dagen geleden

Reactie op Miamama

Bedankt voor alle goede tips!! Geniet echt van het knuffelen, maar soms moe ...
Succes! Soms hebben die kleintjes je gewoon nog echt zo erg nodig. Maar ik snap ook dat je af en toe je handen vrij wilt! Hopelijk werkt iets van de tips.