Tips bij voorkeurshouding?

marcosnels
10 dagen geleden
Volgen
Onze dochter van 9 weken ligt vaak op haar achterhoofd en daardoor wordt deze wat platter. Nu proberen we van alles om haar of op haar linker of op haar rechter kant van haar hoofd te laten slapen. We werken al met licht aan een van beide kanten. Hebben jullie nog tips?
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
8 reacties
Lianne-tweeling
10 dagen geleden
Kinderfysio inschakelen, aan consultatiebureau doorverwijzing vragen hiervoor! 1van mijn meiden heeft ook voorkeurshouding overgehouden aan weinig bewegingsruimte in de buik de laatste maanden. Ik heb zelf geprobeerd het hoofdje te draaien tijdens het slapen, maar elke x draaide ze terug. Fysio ingeschakeld, komt aan huis. Die had super veel tips en kan ook in huis laten zien wat je kan doen om het nekje extra te trainen. Zo loop ik een stuk of 5x per dag een rondje door huis en laat ik verschillende contrasten/patronen aan haar zien, vanuit verschillende hoeken, terwijl ik haar in vliegtuighouding vast houd. Ze geniet van de patronen en ze traint haar nek, omdat ze elke keer als ik beweeg haar hoofd moet draaien om het patroon te blijven zien. Nu al duidelijke vooruitgang, nekje is stukken sterker, waardoor ze makkelijker zelf haar hoofdje kan draaien als ze ligt. Daarnaast leg ik haar overdag in de reiswieg op de zij te slapen (op advies van de fysio). En dan de zij. Ze heeft de afplatting aan de rechterkant, dus ligt ze op de linkerzij te slapen.
  • Rapporteren
MamavanFinn92
10 dagen geleden
Kinderfysio en kinder manuele therapie. Wat heeft ons dat geholpen!
  • Rapporteren
Koekie1988
10 dagen geleden
Overdag een zijligkussen gebruiken? Wel dat je haar goed in de gaten houden dan.
  • Rapporteren
MamaMila
10 dagen geleden
Hier ook een voorkeurshouding (maar dan op rechts). Tips van de fysio komen vooral neer op mobilisatie van de nek. De oefeningen die ik hiervoor doe met mijn zoontje (begonnen met 3 maanden trouwens): 1. Op de rug leggen en hem dan links en rechts laten kijken (je beweegt jezelf of een speeltje steeds lager in zijn zichtveld, waardoor hij zijn hoofd verder gaat draaien) 2. Hem optrekken tot zit aan zijn armpjes en steeds verder richting de handjes beetpakken als hij zijn hoofd goed meeneemt in de beweging. Dit is om zijn nekspieren te trainen. Verder idd letten op welke kant zijn aandacht trekt en hem dan eventueel andersom leggen in bed, box, aankleedkussen of bij het voeden.
  • Rapporteren
ajlsb
10 dagen geleden
Fysio! Overdag zoveel mogelijk onder toezicht op zij kan ik zijliggingskussen. En de andere kant interessant maken. En heel veel geduld 😁
  • Rapporteren
mommywit
10 dagen geleden
Hier ook fysio! En we hebben al het speelgoed in de box omgedraaid en hem er andersom in gelegd zodat hij met zn hoofdje ging draaien. Voeding geven op de goede kant. En wij hadden allemaal oefeningen van de fysio wat ook heel erg hielp. Draaien op hun zij en dan met een speeltje of jezelf ervoor zorgen dat ze je volgen met alleen hun hoofd naar de kant waar ze weinig op liggen, je houd dus het lichaampje tegen zodat alleen het hoofdje draait. En wij kregen ook buikoefeningen.
  • Rapporteren
LotjeR
10 dagen geleden
Bij onze zoon hielp een handspiegeltje ophangen aan zijn bedje heel goed. Hij vond zichzelf reuze interesse en keek dan naar de niet voorkeurskant.
  • Rapporteren
Mommy---85
9 dagen geleden
Manueel kinder therapeut heeft bij ons neefje wonderen verricht . Ben er snel bij!
  • Rapporteren