21 Reacties

3 jaar geleden

Misschien tips qua voeding of ritme?

3 jaar geleden

Kunnen je partner en jij afwisselen? Als onze dochter besluit dat de nacht het perfecte moment is om klaarwakker te zijn, neemt een van de twee haar mee naar de woonkamer zodat de ander kan slapen. Valt ze tussendoor niet in slaap, wisselen we na een voeding om. Wat betreft het slapen van hem zou je eens naar sleep nudging kunnen kijken. Het kost tijd en heeft vasthoudendheid nodig, maar door steeds de 'spelregels' van het slapen iets te veranderen als hij een verandering doorheeft, krijg je hem wel in het ritme dat je zelf graag wil (bijvoorbeeld bij wakker worden wel even knuffelen, maar niet bij jullie in bed).

3 jaar geleden

Reactie op Spruitopkomst

Kunnen je partner en jij afwisselen? Als onze dochter besluit dat de nacht ...
Ik doe eigenlijk de nachten sinds dag 1 alleen

3 jaar geleden

Ik doe eigenlijk de nachten sinds dag 1 alleen
Dan ligt daar je winst. Mijn vriend heeft sinds deze week de voeding van zo rond middernacht met de fles en legt haar daarna in de wieg als ze echt moe is of slaapt. De andere voeding(en) doe ik weer. Betekent wel dat ik van 22 tot 3 uur kan slapen en dat is heerlijk.

3 jaar geleden

Hoe lang slaapt hij al zo slecht snachts?

3 jaar geleden

Hoe lang slaapt hij al zo slecht snachts?
2 weken ofzo daarvoor ook al vaal wakker per nacht elke 2 uur ofzo voor speen 2x een nacht doorgeslapen in 5 maand

3 jaar geleden

Ik zou je partner nacht shifts laten nemen en overdag lekker meeslapen met de kleine.. huishouden blijft dan maar even liggen. Je hebt je rust nodig!

3 jaar geleden

2 weken ofzo daarvoor ook al vaal wakker per nacht elke 2 uur ofzo voor spe ...
Is er iets veranderd? Ze zijn op deze leeftijd zo gevoelig voor nieuwe dingen. Zelfs een andere voeding, dagje uit of dergelijks kan ze al uit hun ritme halen. Heeft hij niet trek snachts? Misschien groeit hij en heeft hij behoefte aan iets extra's?

3 jaar geleden

Is er iets veranderd? Ze zijn op deze leeftijd zo gevoelig voor nieuwe ding ...
Hij kan wel ineens heel goed rollen beide kanten op en krijgt nog voeding snachts 180+6 verder is alles nog zpals het was qua ritme

3 jaar geleden

Ik zou je partner nacht shifts laten nemen en overdag lekker meeslapen met ...
Hij heeft het 1x geprobeert maar om 3 uur in de nacht kon hij het volgens zijn zeggen niet meer aan want hij was er al 2x uitgeweest voor de speen

3 jaar geleden

Ik zou je partner nacht shifts laten nemen en overdag lekker meeslapen met ...
Overdag werk ik altijd dus slapen isvrij lastig

3 jaar geleden

Hij heeft het 1x geprobeert maar om 3 uur in de nacht kon hij het volgens z ...
Het is toch echt iets waarbij hij zal moeten helpen.. het is best makkelijk om te zeggen ik trek het niet en doe jij het maar. Voor jou is het ook zwaar.. al doet hij alleen het weekend. Je hebt niet alleen een baby gekregen toch? Dus dit mag je wel van hem verwachten op z’n minst.

3 jaar geleden

Ik zie trouwens nu je topic van vorige maand, over melk produceren. Je zorgt niet genoeg voor jezelf.. je moet goed eten én rusten wil je melk produceren. Buiten dat om, om te functioneren. Je geeft aan dat je ook nog is werkt daarnaast, dat is gewoon kei pittig. Hoeveel uur werk je? Hij is nog jong en het is eerder normaal dat hij niet doorslaapt dan wel, dat ritme komt vaak pas later.. ik zou écht even een stap terug nemen om goed voor jezelf te zorgen. Ook zoals eerder gezegd wat meer taken geven aan je partner. Nachtshifts zijn niet leuk, vind niemand niet. Het is super zwaar, maar moet wel gebeuren. Kan je wat dagen vrij nemen van werk? Dat je kleine naar de opvang kan gaan of oppas zoals gewoonlijk en jij thuis even slaap kan inhalen?

3 jaar geleden

Het is toch echt iets waarbij hij zal moeten helpen.. het is best makkelijk ...
Mee eens zal nog eens vragen aan hem

3 jaar geleden

Ik zie trouwens nu je topic van vorige maand, over melk produceren. Je zorg ...
Ik werk nu veel nu met de feestdagen normaal werk ik 24 uur per week vrij vragen lukt niet echt omdat ik leidinggevende functie heb maar heb hem wel sinds toen een paar naar oppas gedaan en zelf geslapen

3 jaar geleden

Wat voor ritme (ongeveer) heb je nu? Hoeveel slaapt hij overdag? Kan zijn dat zijn derde slaapje overdag niet meer nodig is? Dan kan hij s'avonds wat eerder naar bed gaan. Dit is wel vaak de leeftijd dat je ze een ritme kan gaan aanwennen. Maar hij is ook nog erg klein dus snachts wakker worden is wel nog heel normaal. Alleen natuurlijk niet zoals nu bij jou elk kwartier wakker worden.. Misschien heeft hij meer tijd en aandacht nodig, knuffel van mama. Er gaat zoveel in dat koppie om.

3 jaar geleden

Ohh wat pittig zeg! Klinkt een beetje alsof dag en nacht omgedraaid zijn, maar kan ook heel goed slaapregressie zijn.. rond die leeftijd is die volgens mij weer en goed pittig. Wij hadden rond 5.5 maand ook een hele slechte slaper en een slaap consult gedaan. Best besteedde 100 euro ooit.... sliep na een paar dagen aan de slag iets van 6 weken bijna altijd door (daarna werd mn dochter ziek dus een hele periode van slechte slaap). Kan nog iets zijn als je er niet uit komt.

3 jaar geleden

Reactie op Pietje-22

Ohh wat pittig zeg! Klinkt een beetje alsof dag en nacht omgedraaid zijn, m ...
Bedankt!

3 jaar geleden

Wat voor ritme (ongeveer) heb je nu? Hoeveel slaapt hij overdag? Kan zijn d ...
Hij gaat 8 uur laatste fles half 9 op bed en dan romd half 4 fles door slapen (soms) tot half 8 dan weer fles 180+6 dan half 9 ga ik wandelen mey hem slaapt ue vaak ook even dan 10 uur thuis weer op bed vam 10 tot half 12 weer fles even wakker half 2 fruithap weer op bed tot half 4 fles rond 4 weer dan weer wandelen met de hond pk half 5 weer even slapen 15 min ongeveer van het wandelen dan wakker tot 8 (door fruit is alles half uur opgeschoven) weer fles en op bed zoiets zal het zijn

3 jaar geleden

Hij heeft het 1x geprobeert maar om 3 uur in de nacht kon hij het volgens z ...
Ja lekker makkelijk. En jij mag het oplossen. Heb jij al wel eens aangegeven dat je het niet meer trekt?