15 Reacties

2 jaar geleden
Bij mijn dochter twijfelden ze. Was net aan qua (te)kort. Maar omdat er ook geen problemen waren met borstvoeding niks aan laten doen. Ze is nu 1,5 en ik heb geen idee waar ik het nog aan zou moeten merken, maar ze functioneert prima in elk geval.

2 jaar geleden
Ik had gelezen dat ze later moeite kunnen krijgen met de uitspraak van sommige letters zoals de S bijvoorbeeld.
En met tongzoenen zou het eventueel ook een probleem kunnen opleveren.
Maar bij mijn dochtertje was het wel echt heel kort, we hebben al laten laseren toen ze nog geen week oud was.

2 jaar geleden
Hoi, bij de geboorte kwamen ze erachter dat mijn zoontje ook een tekort tongriempje hadden. Hierdoor ging aanhappen aan de borst zeer moeizaam. Dag na de bevalling deze laten knippen. Paar weken later vertelde lactatiekundige dat hij nog steeds te kort was. Bij KNO kon ik dit nog een keer laten behandelen. Mijn moeder hart kon dat niet aan ben fulltime kan kolven. Wel was het net tekort als het flink te kort was of hij zou er later problemen mee krijgen zou ik andere keuze hebben gemaakt. Zoontje is nu 4,5 maand, drinkt verder prima

2 jaar geleden
Het zou problemen kunnen gaan geven met het praten(uitspraak) en wat andere dingen.
Maar als het echt ernstig was geweest, had je dat wel al gemerkt. Je zou eventueel een second opinion kunnen vragen bij een lactatiekundige. Deze kan de mpndanatomie checken. Kinderen met een te kort tongriempje hebben daardoor ook vaak een erg hoog verhemelte.
Bij mijn dochter is het op dag 4 geklieft omdat ze amper kon drinken en mijn tepels helemaal stuk waren daardoor.

2 jaar geleden
Mijn dochter was het niet bij te zien. Pas na 3 maanden problemen bij voeden bij tongriemkliniek terecht gekomen en die voelden het wel meteen (verborgen strakke tongriem) en dus is het gelaserd. Inmiddels had ze al wel een hoog gehemelte ontwikkeld ipv een netjes afgeplatte. Wat het effect daarvan gaat zijn weten we nog niet. Na de behandeling was de nazorg zo vreselijk dat we er van de kliniek mee mochten stoppen. Het is goed geheeld, ze gebruikt haar tong nu goed voor zover we weten. Knoeien werd ook minder bij het voeden maar ze begint nu met praten. We gaan het zien🤷🏼♀️

2 jaar geleden
Omdat ik veel pijn had tijdens het voeden en dochter niet goed groeide is het tongriempje van mijn dochter geknipt. Daarna geen pijn meer gehad. Ingreep was snel en dochter heeft er daarna geen last van gehad. Ze krijgt nog steeds bv met 16 mnd.

2 jaar geleden
Ik zou het zeker laten verhelpen. Zelf een zeer goede ervaring met de tongriemkliniek in Groningen (daar komen ze zelfs vanuit het buitenland naar toe en was de 3 uur reistijd meer dan waard). Mijn zoontje had ook aanhapproblemen, maar het laten verhelpen heeft heel veel meer voordelen. Bij mij is het helaas nooit gedaan en je hoort het echt aan mijn spraak en ik baal daar best van.

2 jaar geleden
Persoonlijk zou ik het sws laten doen. Ze zijn er doorgaans snel overheen. Bij mijn oudste zus is het niet gedaan. Heeft m’n moeder altijd spijt van gehad. Ze kan geen ijsje likken. Heeft moeite gehad met praten enz. Terwijl het een twijfel geval was.
Bij mijn zoontje direct laten kijken en klieven. Hij was ook een twijfel geval

2 jaar geleden
Hoi hoi!
Ik kreeg het al vrij snel te horen omdat het geven van borstvoeding nogal pijnlijk was, ons zoontje had heel gespannen kaken en een verkort tongriempje en lipbandje. Beiden zijn gelaserd bij Octant Mondzorg in Hoorn. Een heel fijne kliniek waar we goed geïnformeerd zijn! Je kan er ook heen om gewoon advies te vragen. Heb er absoluut geen spijt van gehad want heb nog bijna 8 maanden borstvoeding kunnen geven en ons zoontje heeft er denk ik en hoop ik ook alleen maar profijt van ;)
Succes ermee!
www.octantmondzorg.nl

2 jaar geleden
Als er geen functioneel probleem(zoals slecht aanhappen, geen vacuüm houden) is dan is het niet nodig om de tongriem te laten klieven/laseren. Liever eerst een prelogopedist of lactatiekundige mee laten kijken of het wel nodig is om iets te doen aan de te korte tongriem of dat andere oefeningen voldoende kunnen helpen.
Als er nu geen probleem is dan nu ook niet iets er aan doen. Niet iedereen met een (te) korte tongriem gaat later slissen of verkeerd slikken. Dat is dan een probleem voor dan en kun je er dan ook nog wat aan doen.