13 Reacties

4 jaar geleden

Je mag alleen gepasteuriseerde kaas. Dan moet je even de ingrediënten checken. Noten kunnen uiteraard geen kwaad. Dat is zelfs gezond.

4 jaar geleden

Na de kaas is gepasteuriseerd aangezien ik het ook kook.

4 jaar geleden

Iemand? Ik ben er erg onzeker over.

4 jaar geleden

Als er rauwe kaas in zit, staat dit er altijd op. Zo niet, dan kan je het gewoon eten. In supermarkt zijn er maar een pas losse kazen met rauwe melk. Verwerkte producten zoals deze pasta echt nog nooit gezien met rauwe melk, dus gewoon eten!

4 jaar geleden

Thank u!

4 jaar geleden

Reactie op Dreamimi

Na de kaas is gepasteuriseerd aangezien ik het ook kook.
Van kaas koken of verhitten wordt het niet opeens gepasteuriseerd. Dat is een ander iets wat te maken heeft met het proces van de kaas maken. Maar als op de verpakking staat rauwe melk of ongepasteuriseerd mag je het niet. Als er gewoon melk staat mag je het wel

4 jaar geleden

Reactie op DEE2209

Van kaas koken of verhitten wordt het niet opeens gepasteuriseerd. Dat is e ...
Als je het goed verhit, mag je het wel. Ook harde kazen die van rauwe melk zijn gemaakt zijn veilig om te eten. Of koken in water volstaat weet ik niet, maar niet alles met rauwe melk is meteen off-limits 😊

4 jaar geleden

Als je het goed verhit, mag je het wel. Ook harde kazen die van rauwe melk ...
Ohh dat wist ik niet ik was alleen op de hoogte dat het niet gepasteuriseerd wordt als je het verhit of kookt.

4 jaar geleden

Volgens mij mag het wel.. met verhitten “haal” je de bacteriën eruit toch..? 🤔 Zachte geitenkaas mag ook niet geloof ik, maar in een ovengerecht dan weer wel.

4 jaar geleden

Reactie op DEE2209

Ohh dat wist ik niet ik was alleen op de hoogte dat het niet gepasteuriseer ...
Het proces heet pasteuriseren, maar is in principe niet anders dan verhitten om bacteriën te doden. Of dat nou ik een fabriek of op je eigen fornuis gebeurt maakt niet uit.

4 jaar geleden

Als je het volgens de aanwijzingen kookt, wordt het voldoende verhit om eventuele bacteriën te doden. Het moet als ik me niet vergis tot boven de 70° verhit worden om veilig te zijn. Pasteuriseren is 15 sec verhitten tot 72°. (Heb ik even gegoogeld voor de zekerheid ;))

4 jaar geleden

Dit zijn de ingrediënten, dus ik denk dat het wel goed zit

4 jaar geleden

Reactie op DEE2209

Van kaas koken of verhitten wordt het niet opeens gepasteuriseerd. Dat is e ...
Als je rauwe melk goed verhit is het ook veilig hoor. Dan is listeria er sws uit