13 Reacties
4 jaar geleden
Je mag alleen gepasteuriseerde kaas. Dan moet je even de ingrediënten checken. Noten kunnen uiteraard geen kwaad. Dat is zelfs gezond.
4 jaar geleden
Reactie op Dreamimi
Na de kaas is gepasteuriseerd aangezien ik het ook kook.
Van kaas koken of verhitten wordt het niet opeens gepasteuriseerd. Dat is een ander iets wat te maken heeft met het proces van de kaas maken. Maar als op de verpakking staat rauwe melk of ongepasteuriseerd mag je het niet. Als er gewoon melk staat mag je het wel
4 jaar geleden
Reactie op DEE2209
Van kaas koken of verhitten wordt het niet opeens gepasteuriseerd. Dat is e ...
Als je het goed verhit, mag je het wel. Ook harde kazen die van rauwe melk zijn gemaakt zijn veilig om te eten. Of koken in water volstaat weet ik niet, maar niet alles met rauwe melk is meteen off-limits 😊

4 jaar geleden
Volgens mij mag het wel.. met verhitten “haal” je de bacteriën eruit toch..? 🤔
Zachte geitenkaas mag ook niet geloof ik, maar in een ovengerecht dan weer wel.
4 jaar geleden
Reactie op DEE2209
Ohh dat wist ik niet ik was alleen op de hoogte dat het niet gepasteuriseer ...
Het proces heet pasteuriseren, maar is in principe niet anders dan verhitten om bacteriën te doden.
Of dat nou ik een fabriek of op je eigen fornuis gebeurt maakt niet uit.
















