Tuitbeker of met rietje

alessaenjesse
12 dagen geleden
Volgen
Wanneer gebruiken jullie een fles/beter met een tuitje/rietje? Met van die handvaten bedoel ik. Hoe leer je dit aan je kind?
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Maeve.
11 dagen geleden
Drinkt je kleine al sowieso uit een beker? Ik zou tussen de 6&8 maanden beginnen met een open beker, zo leert je kind beter zelf in te schatten hoe te drinken en hoe met verslikken om te gaan. Tuitbekers zijn niet zo goed, rietjesbekers nog wat moeilijk soms. Als je niet veel zin hebt in die knoeiboel, dan zou ik voor een antilek beker gaan zoals die van Munchkin. Ideaal. Onze dochter ging geloof ik uit een rietje drinken nadat ze doorhad hoe dat zuigen werkte, bijv door die zakjes knijpfruit. Maar ik zou dus eerst voor een normale (antilek) beker gaan
  • Rapporteren
L1nda
10 dagen geleden
Rietjesbekers zijn beter voor de tanden en mondmotoriek dan tuitbekers. Ze moeten het wel even doorkrijgen, dat drinken uit een rietje. Wat helpt is drinken uit een rietje aanleren met een drinkpakje, dan kan je er een beetje in knijpen zodat ze wat binnen krijgen en dan gaan ze vaak vanzelf zuigen. Dat ze de beker omlaag moeten houden, in tegenstelling tot een normale drinkbeker of tuitbeker blijft toch een beetje lastig. Drinken aanleren uit een open beker is het beste, maar tegen het geknoei zijn er allerlei anti-lek bekers te krijgen, of inderdaad een rietjes beker of tuitbeker.
  • Rapporteren
Koekie1988
10 dagen geleden
Wij zijn overgegaan op een Munchkin sippycup. Die heb je ook met handvaten. Leren ze heel snel een “normale” drinktechniek die overeenkomt met een open beker
  • Rapporteren
EvB
10 dagen geleden
Mijn dochtertje drinkt goed uit de rietjesbeker van Munchkin. Duurde maar een paar keer voordat ze het door had en nu gaat het super goed. Uit de 360 wil nog niet echt lukken.
  • Rapporteren