8 Reacties

3 jaar geleden
Ik heb het gewoon de hele zwangerschap gegeten hoor, heb er zelfs nooit bij stilgestaan eigenlijk

3 jaar geleden
Salami (van welk vlees ook) wordt gerookt en is zeker niet meer rauw. Wel bestaat een kans dat het niet genoeg is verhit tijdens het roken waardoor bepaalde bacteriën niet dood zijn (toxoplasmose en listeria zijn de boosdoeners als ik me niet vergis). Je kunt er zelf ziek van worden maar via de placenta kan je kindje ook een infectie oplopen.
Het is allemaal “zou kunnen” en “misschien” en “er is een kans”. Volgens de huidige adviezen is het dus een soort van: “doe maar liever niet” verhaal.
Op een pizza oid kan het dus bijvoorbeeld wel, want dan is het zeker goed verhit geweest.

3 jaar geleden
Reactie op LisetteN1989
Salami (van welk vlees ook) wordt gerookt en is zeker niet meer rauw. Wel b ...
Heel erg bedankt voor je uitleg! 🥰Dan neem ik toch het zekere voor het onzekere en ga het niet eten🥹 jammer maar niks aan te doen!!

3 jaar geleden
Reactie op anish011
Misschien even bakken in wat boter? Zodat de bacterien eventueel 'dood gaan ...
Dat is een goeie, dat zou ik nog eens kunnen proberen

3 jaar geleden
Reactie op molOfOneBoy
Ik heb het gewoon de hele zwangerschap gegeten hoor, heb er zelfs nooit bij ...
Jaa ik dus ook niet, omdat ik 2 miskramen heb gehad ben ik heel voorzichtig met alles. Dus toch maar even opgezocht🙁

3 jaar geleden
Het gaat er ook om dat iets niet lang in plastic pakje mag liggen broeien. Geldt voor gerookte zalm die is ook niet rauw maar als het in plastic pakje zit moet je toch even bakken dan kan het geen kwaad meer (of anders is het advies laten staan)

3 jaar geleden
Reactie op purpledyson
Heel erg bedankt voor je uitleg! 🥰Dan neem ik toch het zekere voor het onz ...
Pizza of tosti of even bakken kan nog hè 😊