7 Reacties

10 dagen geleden

In principe hoef je bij volledig borstvoeding alleen te kolven als je niet bij je kindje bent. Als je een voorraad op wil bouwen, bijvoorbeeld voor een eerste werkdag, kun je kolven na de eerste ochtendvoeding. Te vaak extra kolven kan zorgen voor overproductie. Teddy Roorda op Instagram geeft fijne adviezen! La Leche Legue heeft een fijne site met tips.

10 dagen geleden

Tip is wel om elke dag een fles te blijven aanbieden anders verleren ze dat rond de 3 maanden. Als je evt weer aan het werk wilt is het toch handig dat iemand anders ook een fles kan geven. Krijg zelf veel fles weigeraars in de praktijk.

10 dagen geleden

Zou zoveel mogelijk live voeden en mogelijk een borst per keer. Loopt de stuwing teveel op kun je evt tussendoor of gelijktijdig kolven, maar bijv alleen de druk er af. Zo raak je uiteindelijk afgestemd op je kindje. Ook kun je een voeding kolven en deze dan per fles geven, zodat je kindje het flesje niet verkeerd.

9 dagen geleden

Ik gaf na het herintroduceren van de live borstvoeding alles behalve 1 voeding live. Die ene voeding per dag gaf de vader dan met de fles en op dat moment kolfde ik, meestal was dit de avond voeding van rond/na het avondeten. Elke dag een flesje blijven geven is wel aan te raden om te voorkomen dat je kindje de fles gaat weigeren. (Is geen garantie overigens.)

9 dagen geleden

Je hebt juist meer kans op overproductie als je tussen voedingen door gaat kolven bij volledige live borstvoeding. Je borsten denken dan dat de vraag hoger is en gaan dus meer produceren. Heb je nu overproductie? Dan zou ik dat eerst afbouwen tot de hoeveelheid die je kindje drinkt. Dat kan door korter te kolven per kolfbeurt. Dat werd mij aangeraden toen ik van alles kolven (en overproductie) naar live drinken over ging. Drinkt je kindje al hele voedingen aan de borst? Toen mijn kindjes nog geen hele voedingen dronken kolfde ik direct na de live-voeding.

9 dagen geleden

Reactie op BlueyBingo

Tip is wel om elke dag een fles te blijven aanbieden anders verleren ze dat ...
Oh, dat is echt een goede! Ik had acht weken lang een borstweigeraar. Na die acht weken is ze aan de borst gegaan. Ik dacht, ja, dat flesje was haar heilig, dat hoef ik niet te onderhouden. Nou, jawel dus. Uiteindelijk is ze een flesweigeraar geworden en heb ik 14 maanden live gevoed. Niet voor iedereen een ook maar mogelijke optie. Dus goed idee inderdaad om die fles te blijven aanbieden🤪

4 dagen geleden

Ik lees even mee…ik heb namelijk soortgelijk iets. Mijn dochter (nu 7 weken) is prematuur geboren en had na de geboorte de kracht niet om aan de borst te drinken. Viel teveel af en vandaar ook gelijk begonnen met kolven en bv uit het flesje geven. Dit gaat prima, genoeg productie en ze groeit nu ook goed. Maar ik wil haar graag eens aanleggen aan de borst omdat mij dat fijn lijkt om het te kunnen combineren. Vind het wel spannend omdat je niet exact weet weet of ze voldoende krijgt. Lactatiedeskundige gaf ook aan na de borst dan nog de fles aan te bieden, is dit iets wat jij/jullie ook doen? En hoe vaak leg je je kind live aan de borst, om de voeding?