36 Reacties

VRIEND

2 jaar geleden

Vaseline smeerde ik de eerste dagen op haar billen zodat die vieze poep niet bleef plakken. Sudo gesmeerd in haar nekje omdat er een klein smetplekje kwam. En bepathen nog niet gebruikt haha

2 jaar geleden

Wij gebruiken alleen Bepanthen op aanraden van de kraamzorg! Smeren bij elke luier wat op. Top spul!

2 jaar geleden

Wij gebruiken bij roodheid de bepanthen (tussen de liezen en soms tussen de billen), als het tussen de billen rood is met bobbeltjes dan gebruiken we de sudocreme. Bij onze kids lijkt het op deze manier het beste te werken. Op het kinderdagverblijf gebruiken ze volgens mij alleen sudocreme. Heb zelf het idee dat sudocreme alles wat meer droog houdt en dat bepanthen meer herstellend werkt.

2 jaar geleden

- Vaseline: nooit. Sluit de huid teveel af. - Sudocrem/zinkzalf: billen na elke verschoning, beschermt de billen zodat de ontlasting en urine niet in de billen bijt. En ook voor smetplekjes in de hals en liezen, houdt het droog. Voorkeur gaat uit naar zinkzalf, in Sudocrem zit toch nog wat van parfum. - Bepanthen: als ze echt wondjes heeft op de billen. En smeer daar overheen dan zinkzalf.

2 jaar geleden

Reactie op Thewaythatiam

Wij gebruiken bij roodheid de bepanthen (tussen de liezen en soms tussen de ...
Bepanthen werkt inderdaad beter bij echt wondjes en Sudocrem/zinkzalf houdt het droog, om wondjes te voorkomen.

2 jaar geleden

Sudo droogt luieruitslag uit, zonder uitslag droogt het de huid uit. Bepanthen gebruik ik bij rode plooitjes, om te voorkomen dat het uitslag wordt. Vaseline niet gebruikt, wel 1x uierzalf omdat ik geen bepanthen in de tas had 馃檲

2 jaar geleden

Vaseline gebruik ik als onze dochter uitslag heeft op haar onderlip/kin. 2 keer smeren en het is weg. Ik gebruik geen sudocreme maar zink olie voor luieruitslag. Bepanthen gebruik ik helemaal niet.

2 jaar geleden

Weleda! Ademt, trekt snel in en helpt snel als er al uitslag komt

2 jaar geleden

Vaseline voor de meconium (dus alleen de eerste dagen) en om de thermometer soepel het kontje in te gaan. Sudocreme om luieruitslag tegen te gaan. Bepanthen nog nooit gebruikt

2 jaar geleden

Vind calendula van Weleda nog het beste werken.

2 jaar geleden

Bepanthen gebruik ik niet. Sudocreme gebruik ik bij beginnende luier uitslag en vaseline gebruik ik momenteel alleen voor het temperaturen zodat de thermometer makkelijker naar binnen glijdt!

2 jaar geleden

Bepanthen is vette zalf. Goed te gebruiken bij droge plekjes op de huid.

2 jaar geleden

Alleen Bepanthen, echt geweldig spul

2 jaar geleden

Sudocreme voor rode of ge茂rriteerde billetjes en vaseline voor de thermometer in de eerste weken of bij verhoging + droge plekjes verhelpen. Bepanthen was hier een commercieel middel en werkte nergens bij..

2 jaar geleden

Zou het allemaal niet gebruiken, kijk maar eens naar de ingredi毛nten. Hier alleen Weleda of Badger, werkt allebei super goed. En 100% natuurlijk, wat ik belangrijk vind.

2 jaar geleden

Vaseline voor de eerste dagen zodat de ontlasting gemakkelijk van de billetjes geveegd kan worden. De eerste ontlasting plakt enorm. Sudo voor als zijn billetjes heel erg rood staan. Maar zo goed als nooit. Na een paar uur trekt het meestal vanzelf weg. Ik probeer zoveel mogelijk te vermijden om allerlei dingen te gebruiken op zijn huidje. Bepanthen heb ik liggen maar gebruik ik nooit.

2 jaar geleden

Altijd baby vaseline!

2 jaar geleden

Vaseline nooit gebruikt. Sudocreme eigenlijk ook niet, wel in huis. Wij gebruiken altijd bepanthen. Bij rode plekjes/plooitjes. Als de huid rustig is gebruiken we niets.

2 jaar geleden

Wat wij deden: sudocreme bij smetplekjes, bepanthen bij rode billen of droge huid. Vaseline nooit gebruikt.

2 jaar geleden

Sudocreme en bepanthen gebruikte ik afwisselend bij de billetjes of bij rode plekjes. Afwisseling werkt (bij ons) namelijk het beste.