24 Reacties

2 jaar geleden

Kan het zijn dat de maag van jullie zoon nog niet toe is aan vaste voeding?

2 jaar geleden

Of dat het eten en fles te snel achter elkaar ? Of dat het vaste voedsel niet goed kan verteren door de melk ?

2 jaar geleden

Kan het zijn dat de maag van jullie zoon nog niet toe is aan vaste voeding? ...
Hier moest ik ook aan denken

2 jaar geleden

Misschien nog even wachten met hapjes?

2 jaar geleden

Kijk even als je stopt met vaste voeding of het overgeven weer ophoudt. Dan weet je in ieder geval iets meer. En kan je vanuit daar verder werken. Ik vind het behoorlijk veel wat hij uitspuugt. Misschien krijgt hij geen seintje dat hij genoeg heeft gehad en overeet hij zich. Stop eerst en voeg dan muizenhapjes toe om te kijken hoeveel hij aan kan en doe dit minstens een uur na de fles. Het hoeft niet snel te gaan en hij hoeft echt geen bepaalde gram op eten. Voor nu is het belangrijk dat die melkflessen er goed in gaan en blijven zitten! Als hij nog steeds heel veel melk spuugt zou het zelfs koemelkallergie kunnen zijn.

2 jaar geleden

Een baby heeft de eerste 6 maanden echt voldoende aan alleen melk. Misschien is zijn maagje van streek. Het eerste jaar is melk echt nog het belangrijkste en vaste voeding bijzaak. Misschien kun je de extra hapjes even laten voor wat het is en kijken hoe het dan gaat.

2 jaar geleden

Even stoppen met hapjes maar ook stoppen met rijstebloem!! Veel kindjes reageren daar niet goed op. Kijken of alles weer stabiliseert en van daaruit 1 ding herintroduceren, bijvoorbeeld de groente. Paar dagen volhouden, dan fruit erbij. Per stap kijken of het goed gaat. Rijstebloem ben ik nooit fan van geweest.

2 jaar geleden

Misschien verborgen reflux kan je medicijnen voor krijgen en zou even stoppen met hapjes kijken of het beter gaat

2 jaar geleden

Het consultatiebureau adviseerd juist precies andersom, hapjes uitbreiden en fles minderen. De hapjes en de fles zit al 'n uur tussen. En in de ochtend krijgt ie geen hapjes en dan komt de melk er ook gewoon uit, dit zijn toevallig foto's dat ie ook fruit of groenten gegeten heeft...

2 jaar geleden

Fles met rijstebloem blijft er juist altijd inzitten, dat is de enige fles die er niet uitkomt... Vanmorgen ook enkel fles, een keer hoesten en het komt er weer uit.

2 jaar geleden

Hoeveel weken geleden is de ‘ellende’ begonnen? Hoe lang geef je al rijstebloem? En hoe lang hapjes? Als hij hiervoor niet overgaf en nu wel lijkt 1 + 1 me toch echt 2. Nederland is erg vroeg met het introduceren van vaste voeding, in alle landen adviseren ze te wachten tot 6 maanden. De darmen zijn er gewoon nog niet klaar voor. Jouw kindje reageert erg heftig. CB adviseert op basis van ‘algemene richtlijnen’ maar kijken vaak niet naar het kindje. Ik zou toch echt adviseren even te stoppen met alle toevoegingen om het maagje / darmen tot rust te brengen. Waarom geef je jbpm?

2 jaar geleden

Hoeveel weken geleden is de ‘ellende’ begonnen? Hoe lang geef je al rijsteb ...
Dit is nu 3 weken ongeveer. Rijstebloem geven we vanaf 4 maanden alleen in de avondfles en hapjes ook vanaf 4 maanden, in het begin ging dit allemaal goed. Jhbpm geven we al bijna vanaf het begin omdat ie toen z'n melk ook niet binnen hield.

2 jaar geleden

Ik zou even langzaamaan gaan kijken om vaste voedingen te stoppen, jbpm is ook vast, rijstebloem ook. Het ene is alleen lichter verteerbaar dan het andere. Het cb wil in mijn optiek vooral kinderen heel snel vol stouwen met alles wat vast in. Propt je bijna letterlijk vaste voeding door je keel. Ben het eens met de rest dat je daar het beste kan beginnen met kijken of het verschil maakt.

2 jaar geleden

Reactie op Mommy6

Dit is nu 3 weken ongeveer. Rijstebloem geven we vanaf 4 maanden alleen in ...
Hoeveel eet jullie zoontje per keer aan vaste voeding? Mijn dochtertje gaf eerst ook erg over, ze bleek gewoon te veel te eten; ze bleef maar doorgaan, want ze vond het erg lekker! Toen we teruggingen naar een paar kleine lepeltjes per keer (een kleine 20 gram) ging het veel beter!

2 jaar geleden

Reactie op Merel-25

Hoeveel eet jullie zoontje per keer aan vaste voeding? Mijn dochtertje gaf ...
Het fruitje 's morgens niet zo veel, in de middag dus advies om 100gr groenten te geven en 2/3 van de fles die we normaal geven.

2 jaar geleden

Is het altijd na hoesten/in een hoestbui? Want dan is dat denk ik eerder de oorzaak?

2 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Is het altijd na hoesten/in een hoestbui? Want dan is dat denk ik eerder d ...
Ja, 9 van de 10 keer wel. Dan hoest ie en vervolgens komt de golf...

2 jaar geleden

Ik zou stoppen met johannesbroodpitmeel en ik zou stoppen met groente en fruit. Zijn darmpjes zijn nog niet rijp genoeg en zijn maagje zit overvol. Kleinere hoeveelheden geven, hij is nog jong en zijn lichaampje kan dit niet verwerken

2 jaar geleden

Reactie op Mommy6

Ja, 9 van de 10 keer wel. Dan hoest ie en vervolgens komt de golf...
Heb je zijn longetjes na laten kijken? Hoest ie veel? Diep, of meer kuchen? Misschien eens kijken of je het hoesten kan verhelpen. Al weet ik dat je er eigenlijk weinig aan kan doen, maar zou er wel even naar laten kijken. Als het nodig is krijg je bijvoorbeeld een puffer van de huisarts en kan dat het wel verminderen. Verder ben ik wel benieuwd naar eetschema? Hoeveelheden (flessen en vast) en tijden 🙂

2 jaar geleden

Reactie op Mommy6

Het fruitje 's morgens niet zo veel, in de middag dus advies om 100gr groen ...
Oh 100 gram is echt best wel veel! En groente bevat ook veel vezels, enerzijds goed, anderzijds lastiger verteerbaar.. Bij ons was het advies om vaste voeding heel langzaam op te bouwen en dat melk toch echt de hoofdvoeding blijft tot acht maanden, pas dan gaat vast voedsel langzaam flesvoedingen vervangen. Maar goed, ieder cb zegt weer wat anders, dus daar heb je ook niet veel aan 🤷‍♀️