220 Reacties

2 jaar geleden

Mijn tip is en misschien een beetje grof maar : voed je kind normaal op, en geef het wat het nodig heeft. Een kind moet goed groeien en als je van alle voedingswaarden gaat wissen uit haar dieet komt dit volgens mij niet goed. Als je dit toch wilt doen vraag dan raad aan u verloskundige/ huisarts aub van welke vitaminen enzo je dan moet bijgeven..
hi! ik werk in een vegan winkel en ken veel mensen die hun kinderen 100% vegan opvoeden, dit kan prima je moet alleen erg opletten dat ze een erg gevarieerd dieet binnenkrijgen. als je dus een hele moeilijke eter zijn kan het dus zijn dat er af en toe toch yoghurt bijvoorbeeld in moet. ikzelf ben vegan maar mijn vriend is vegetarier en ik vind het raar tegen mijn kind te moeten zeggen nee die kaas mag jij niet die is alleen voor papa..ze wordt dus vegetarier. wij gaan haar zeker geen vlees en vis geven en haar wel vertellen dat dat dieren zijn, als zij er dan zelf voor kiest bij anderen wel vlees of vis te eten is dat haar keuze. maar als ze nog klein is en het niet begrijpt dan krijgt ze ook bij opa en oma en de tante gewoon vegetarisch :) dat mag je echt wel als voorwaarde geven als anderen op je kind passen, dus ook je ouders, en ook als je dat helemaal vegan wilt. ik hoop dat je hier iets aan hebt :)

2 jaar geleden

Zelf doe ik het niet, ze eet met ons mee. Als ze straks zelf de keuze maakt zal ik er volledig achter staan. Ik weet niet hoe opa en/of oma hierin staan, maar uit ervaring weet ik wel dat die toch wel een beetje hun eigen plan trekken (uiteraard zonder het respect te verliezen voor jouw keus), kleinkinderen worden nou eenmaal goed verwend door grootouders 😅 misschien voor daar een beetje de teugels laten vieren als je daar zelf geen probleem mee hebt. Ik denk dat goede begeleiding van een diëtist wel een pre is. Succes!

2 jaar geleden

Ik ga mijn kindje ook vegan opvoeden, perfect mogelijk in de tijd van nu zonder iets te kort te komen. Mijn verloskundige raadde wel aan om vanaf het begin te werken met een voedingsdeskundige, die van mij is toevallig ook lactatie deskundige dus 2 in 1. Als ze naar oma en opa gaat zal ze ook gewoon vegan eten. Nu heb ik het geluk dat mijn moeder (oma) zelf ook al jaren vegan is. Ik ga op KDV, andere oppassers ook aangeven dat mijn kindje strikt vegan eet. Hier moeten ze gewoon rekening mee houden, net zoals met een kindje die bijvoorbeeld halal eet, een allergie heeft etc.

2 jaar geleden

Als ze dadelijk oud genoeg is om zelf keuzes te maken, en thuis komt met het nieuws : ik wil een hamburger eten. Be my guest. Maar zolang ik voor kan moet beslissen is het vegan. En tegen de tijd dat ze zelf kan nadenken/beslissen hoop ik dat ze genoeg heeft opgestoken over waarom we het doen om zelf die keuze te blijven vasthouden :)

VRIEND

2 jaar geleden

Wij voeden onze dochter niet vegan op maar in praktijk eet ze ivm allergieën en darmproblemen tot nu toe wel vegan. Als melk gebruiken we op recept neocate (maar is wel duur als je dit niet vergoed krijgt), maar zijn (als je geen bv geeft) genoeg andere alternatieven. Qua Hapjes is het goed te doen met zelf maken of goed opletten op etiketten. Er zijn veel potjes zonder melkproducten, ei en vlees. Is wel goed zoeken (onze dochter mag geen melkproducten, peulvruchten, pinda en krijgt nog geen vlees ivm darmproblemen). Bij opa en oma kan dit ook prima, als ze nog klein is zou ik een hapje meegeven. Later wordt het wel lastiger als opa en oma wel vlees nemen en je kleintje niet mag. Weet niet hoe zij erin staan ook dan keertje geen vlees te eten. Ons dieet is op advies kinderarts en de betrokken allergie dietist. Je kan er prima groot van worden! Wel goed opletten dat je kindje de eiwitten uit alternatieven kan halen. Maar tot 1 jaar maakt dat sowieso nog jietbuit omdat (borst/vegan)melk de basis is.

2 jaar geleden

Reactie op Mommy2ML

Mijn tip is en misschien een beetje grof maar : voed je kind normaal op, en ...
Wat is 'normaal'? En waarom zou vlees/vis/zuivel/.. 'nodig' zijn? Ik durf wedden dat je je niet eens correct geïnformeerd hebt, dus let dan op met zo'n adviezen. Aan jouw antwoord heb ik echt geen boodschap, dat is ook niet wat ik vraag in mijn topic.

VRIEND

2 jaar geleden

Oja, opvang weet natuurlijk ook wat ze niet mag. Geven af en toe een brood mee zonder lactose, dat ligt daar in de vriezer. Ook geven we dit mee als we naar opa en oma gaan of dagje op stap.

2 jaar geleden

Reactie op Arixx

Als ze dadelijk oud genoeg is om zelf keuzes te maken, en thuis komt met he ...
Zo gaan wij het ook doen!

2 jaar geleden

Wij gaan onze dochter vegan opvoeden. Natuurlijk zullen we ons goed inlezen en als het nodig is laten adviseren. Dit is in ieder geval fijne informatie: https://proveg.com/nl/5-pros/baby-veganistisch/#:~:text=IS%20VEGANISTISCH%20ETEN%20GESCHIKT%20VOOR,bij%20zijn%20of%20haar%20levensfase.

2 jaar geleden

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom veganistisch zo extra onder de loep genomen wordt. Want bij eender welk dieet moet je zorgen dat je evenwichtig eet en alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Vlees of vis is daar toch geen noodzaak voor. Of zal ik zeggen dood weefsel,.. Ik heb dit topic geopend om leuke tips te ontvangen omdat alles zo gericht is op dierlijk eten. En benieuwd naar jullie aanpak naar de buitenwereld etc.. Ik heb dit topic NIET geopend om met de vinger gewezen te worden of om 'bekeerd' te worden. Dus bij deze, leuke tips zijn welkom 🙌🏻

2 jaar geleden

Reactie op LavS

Wij gaan onze dochter vegan opvoeden. Natuurlijk zullen we ons goed inlezen ...
Dankjewel!

2 jaar geleden

Leuke vegan baby/kinderen/gezinnen Instagram account : - veganlevi -sustainablefamily (Ook een tip : bonusvegan, zij deelt alle aanbiedingen van de supermarkten. Maar dan alleen de vegan dingen in een leuk overzichtje elke week)

2 jaar geleden

Reactie op JJC

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom veganistisch zo extra onder de loep geno ...
Omdat het niet nodig is je je kind later er veel last mee gaat krijgen. Altijd moeten nadenken of iets mag bij een vriendje of vriendinnetje. Nooit spontaan mee een frietje mee kunnen eten. Wat ga je trouwens doen als je geen bv kunt geven? Kunstvoeding is altijd op basis van dierlijke melk.

2 jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Omdat het niet nodig is je je kind later er veel last mee gaat krijgen. Alt ...
1. Om verschillende redenen (milieu, klimaat, gezondheid, dierenleed) wel nodig. 2. De meeste frituren hebben plantaardig vet, spontaan frietje eten is dus prima mogelijk (Heel belangrijk uiteraard 🙄) 3. Novalac novarice

2 jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Omdat het niet nodig is je je kind later er veel last mee gaat krijgen. Alt ...
Je hebt het duidelijk niet begrepen! Ik heb hier geen discussie geopend!

2 jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Omdat het niet nodig is je je kind later er veel last mee gaat krijgen. Alt ...
Volgens mij is friet gewoon vegan. Ketchup/curry/satesaus ook bv. Ik denk als je ermee opgroeit dat het vrij makkelijk is vegan keuzes de maken in sociale situaties.

2 jaar geleden

Reactie op Arixx

Leuke vegan baby/kinderen/gezinnen Instagram account : - veganlevi -sustain ...
Dankjewel! Zij zijn idd heel leuk! 😍

2 jaar geleden

Reactie op Arixx

1. Om verschillende redenen (milieu, klimaat, gezondheid, dierenleed) wel n ...
Thnx!! 👌🏻

2 jaar geleden

Reactie op JJC

Wat is 'normaal'? En waarom zou vlees/vis/zuivel/.. 'nodig' zijn? Ik durf ...
Vooropgesteld vind ik dat dit echt jouw keuze is en heb ik er geen mening over. Maar mensen zijn alleseters dus vlees en zeker vis (en ei en melk) zijn voor ons biologisch gezien 'normaal '. Daarom moet je zo goed opletten dat je kindje genoeg Voedingsstoffen binnen krijgt als hij/zij vegan eet. Als je "normaal" eet, is dat makkelijker. Prima dat je om dieren geeft (echt heel mooi en lief) maar biologie ontkennen is niet nodig. Vegan is 'abnormaal ' en dat is ok ❤ Verder geen tips, maar het is vast te doen. Ik zie veel tips. Succes!!!